MXGP 2022 – O J.SEEWER ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΣΤΟ ERNEE

O δέκατος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2022 πραγματοποιήθηκε στην εκπληκτική πίστα του Ernee στην Γαλλία, οπού η βροχή του Σαββάτου δοκίμασε τις ικανότητες των αναβατών στην απαιτητική πίστα. Παρά το γεγονός ότι πρωτοστάτησε στην αποχή των αναβατών το Σάββατο, ο Jeremy Seewer κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία την Κυριακή. Δύσκολο αγώνα είχε και η ΜΧ2, με τον Tom Vialle όμως να καταφέρνει να πάρει την νίκη μέσα στην πατρίδα του.

Ο J.Seewer προσαρμόστηκε καλύτερα με τις συνθήκες του αγώνα, πίεσε και κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στην MXGP.

Κατηγορία MXGP
Μετά από μια πρωτοφανή κίνηση αποχής των κορυφαίων αναβατών της μεγάλης κατηγορίας, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών της πίστας κατά την διάρκεια του προκριματικού σκέλους του Σαββάτου, τα πράγματα κύλησαν κανονικά την Κυριακή. Με δύο καλές εκκινήσεις ένας από τους πρωτοστάτες της αποχής ο Jeremy Seewer(1-2) κατάφερε να παλέψει για την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη και με τερματισμούς 1-2 μπόρεσε να πάρει την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία. Ο Jorge Prado(2-3) παίρνοντας και τις δύο εκκινήσεις, συμπληρώνοντας τις 11 φετινές(!), δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην πρωτοπορία, χάνοντας το πρώτο σκέλος στον τελευταίο γύρο από τον Seewer ενώ στο δεύτερο τον πέρασε νωρίς ο Glenn Coldenhoff. Παρόλα αυτό ο Ισπανός κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση του αγώνα με τον νικητή του δεύτερου σκέλους Coldenhoff(11-1) να επικρατεί της ισοβαθμίας για την τρίτη θέση έναντι του Tim Gajser(5-4).

Ο T.Gajser απείχε από το βάθρο για τρίτο συνεχόμενο αγώνα!

O πρωτοπόρος της βαθμολογίας δεν είχε καλές εκκινήσεις και έπρεπε να παλέψει σε ακόμα έναν αγώνα για το βάθρο. Βρέθηκε κοντά αλλά κάποια λάθη του τον περιόρισαν στην τέταρτη θέση μένοντας μακριά από το βάθρο για τρίτο συνεχόμενο αγώνα. Παραδόξως, κατάφερε να αυξήσει το βαθμολογικό του προβάδισμα έναντι του Maxime Renaux(9-6) που είχε έναν καταστροφικό αγώνα στην όγδοη θέση, μέσα στην πατρίδα του. Με πολλά από τα μεγάλα ονόματα των εργοστασιακών αναβατών να αντιμετωπίζουν προβλήματα, πολλοί δορυφορικοί αναβάτες τα έδωσαν όλα για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Ο Ruben Fernandez(7-5) παρά τις πτώσεις του κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση από τον έκτο τελικά Brent Van Doninck(3-12) που εντυπωσίασε με την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος.

Ο T.Vialle ύψωσε την γαλλική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της ΜΧ2, μέσα στην πατρίδα του.

Κατηγορία ΜΧ2
Η μάχη των δύο πρωτοπόρων της βαθμολογίας Tom Vialle και Jago Geerts συνεχίστηκε και στην Γαλλία όπου ο Βέλγος είχε και πάλι μια πτώση με ελαφρό τραυματισμό στα προκριματικά, αλλά κατάφερε να αγωνιστεί στα σκέλη της Κυριακής. Με καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη ο Tom Vialle κατάφερε να περάσει τους Simon Langenfelder και Kevin Horgmo, κράτησε πίσω του τον Geerts, και κέρδισε το πρώτο σκέλος προκαλώντας πανζουρλισμό στις τάξεις των θεατών που επευφημούσαν τον τοπικό ήρωα. Στο δεύτερο όμως ο Vialle(1-3) δεν μπόρεσε να κρατήσει την πρωτοπορία αλλά ούτε και την δεύτερη θέση με τους Thibault Benistant και Geert να τον περνούν. Στο τέλος όμως οι τερματισμοί του 1-3 ήταν αρκετοί για να του δώσουν την νίκη μέσα στην πατρίδα του. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Geerts(2-2) που έδωσε σε έναν ακόμα αγώνα σκληρές μάχες ενώ ο πιο εντυπωσιακός αναβάτης της ημέρας ήταν ο Benistant.

Ο Τ. Benistant ήταν ο άνθρωπος του αγώνα!

Ξεκινώντας τελευταίος στο πρώτο σκέλος λόγω μηχανικού προβλήματος, κατάφερε να φτάσει μέχρι και την 8η θέση ενώ στο δεύτερο επιτέθηκε νωρίς για την πρωτοπορία την οποία πήρε και κράτησε άνετα μέχρι και τον τερματισμό. Ο Benistant κατέκτησε την τρίτη θέση του αγώνα, ανεβάζοντας ακόμα μια γαλλική σημαία στο βάθρο του γαλλικού GP! Οι καλές εκκινήσεις του Kevin Horgmo(4-4) τον έφεραν σε τροχιά βάθρου αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε μένοντας τέταρτος, τουλάχιστον κέρδισε την μάχη της τέταρτης θέσης από τον πέμπτο Langenfelder(3-5) καθώς οι δύο αναβάτες ισοβάθμησαν στην κατάταξη του αγώνα. Σταθερός στην πρώτη εξάδα στους τελευταίους αγώνες εμφανίζεται ο Liam Everts(6-7), αποτέλεσμα των καλών εκκινήσεων του και της μαχητικότητας που αρχίζει να τον διακρίνει.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 12/6/22 Teutschenthal Γερμανία.

1968 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...