ΑΜΑ ΜΧ 2022 – ΜΕ K.ROCZEN ΚΑΙ J.LAWRENCE Η HONDA ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ THUNDER VALLEY

Κάτω από τις υψηλότερες θερμοκρασίες της σεζόν μέχρι στιγμής, σε συνδυασμό με περισσότερα από 6.000 πόδια υψόμετρο στο Thunder Valley Motocross Park, αποτέλεσαν μια πραγματική πρόκληση για τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου στον τρίτο γύρο της 50ης επετείου του πρωταθλήματος Lucas Oil Pro Motocross, που διοργάνωσε το AMA Pro Racing. Με τον δείκτη θερμότητας να αιωρείται στους 40 βαθμούς, το Toyota Thunder Valley National έγινε μια μάχη αντοχής και στις δύο κατηγορίες καθώς η Team Honda HRC σάρωσε τις γενικές νίκες για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν, όπου ο Ken Roczen επικράτησε στην κατηγορία 450 και ο Jett Lawrence. κατέκτησε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στην κατηγορία 250 Class.

Πρώτο σκέλος 450
Ένας τρομερός ρυθμός στα πρώτα στάδια του σκέλους επέτρεψε στον Roczen να δημιουργήσει προβάδισμα σχεδόν τριών δευτερολέπτων, ενώ οι υπόλοιποι αναβάτες συμμετείχαν σε μια μάχη πολλών αναβατών που είδε τη Barcia να περνάει στην δεύτερη θέση και να αφήνει τον Cairoli στην τρίτη. Ο Anderson ακολούθησε στην τρίτη θέση αμέσως μετά. O Cairoli συνέχισε να χάνει θέσεις και σύντομα έπεσε έξω από την πρώτη πεντάδα. Mπροστά, η μάχη για τη δεύτερη εντάθηκε μεταξύ των Barcia, Anderson και του τοπικού από το Κολοράντο Eli Tomac. Ο Anderson έκανε μια εντυπωσιακή προσπέραση για να πάρει τον έλεγχο της δεύτερης θέσης λίγο πριν από τα μισά του σκέλους και ο Tomac τελικά πέρασε από τον Barcia για τρίτη, αρκετούς γύρους αργότερα.

Καθώς το moto μπήκε στα τελευταία του 10 λεπτά, η μάχη για το δεύτερο άναψε μεταξύ Anderson και Tomac. Ο αναβάτης της Yamaha όρμησε με την πρώτη ευκαιρία και πέρασε καταιγιστικά, κάτι που έφερε τον Tomac λίγο περισσότερο από πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τον Roczen με οκτώ λεπτά για να απομείνει. Με την υποστήριξη του γηπεδούχου κόσμου, ο Tomac πήγε στην επίθεση και διέγραψε το έλλειμμα σε λίγους γύρους. Μόλις έκλεισε στο πίσω φτερό του Roczen, ο Tomac τράβηξε τη σκανδάλη σε ένα πέρασμα και πέρασε από τη Honda με ευκολία, προς χαρά των παρευρισκομένων οπαδών.

Ο Roczen κράτησε τον Tomac κοντά για μερικούς γύρους αφού έχασε το προβάδισμα, αλλά ο αναβάτης της Yamaha ήταν πολύ συνεπής και απομακρύνθηκε στα τελευταία στάδια. Ο Tomac πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο σκέλος με 3,1 δευτερόλεπτα έναντι του Roczen, ακολουθούμενος από τον Anderson στην τρίτη. Ο Sexton τερμάτισε τέταρτος, ενώ ο Cairoli τερμάτισε δυνατά για να διεκδικήσει την πέμπτη.

Δεύτερο σκέλος 450
Το δεύτερο moto της κορυφαίας κατηγορίας ξεκίνησε με άλλο ένα MotoSport.com Holeshot για το Cairoli, το τρίτο του στη σειρά, αλλά τον προσπέρασε αμέσως ο Roczen, ο οποίος έφυγε με σπριντ για να δημιουργήσει ένα αρχικό προβάδισμα 3,5 δευτερολέπτων στον πρώτο γύρο. Ο Cairoli αναγκάστηκε να αποκρούσει τη μεγάλη πίεση από τον Anderson, ενώ ο Tomac έφτασε στην τέταρτη θέση, λίγο μπροστά από τον Sexton. Στην καταδίωξή του για τον Cairoli, ο Anderson είχε μια πτώση. Μπόρεσε να ανέβει ξανά, αλλά έπεσε λίγο έξω από το top 10. Η ατυχία του Anderson ήταν υπέρ του Tomac, καθώς ανέβηκε στην τρίτη θέση, αλλά ο Sexton έκανε το πέρασμα στον νικητή του Moto 1 για να πάρει τον έλεγχο της θέσης. Τόσο ο Sexton όσο και ο Tomac συνέχισαν να πιέζουν τον ρυθμό, γεγονός που επέτρεψε στο δίδυμο να πλησιάσει τον Cairoli στη δεύτερη θέση και να κάνει επιτυχώς τις αντίστοιχες προσπεράσεις τους για να ρίξει τον Ιταλό από το βάθρο του moto.

Καθώς το σκέλος έφτασε στα μισά του, ο Roczen κατάφερε ένα προβάδισμα σχεδόν τεσσάρων δευτερολέπτων, αλλά ο Sexton ήταν σε επίθεση και μπόρεσε να βάλει τον συμπαίκτη του στο στόχαστρό του. Με 13 λεπτά για το τέλος, ο Sexton μπόρεσε να κάνει το πέρασμα για το προβάδισμα και έβαλε γρήγορα κάποια απόσταση από τον Roczen, καθώς ο Tomac ακολούθησε αρκετά δευτερόλεπτα πίσω στην τρίτη θέση.

Καθώς ο χρόνος συνέχιζε να τρέχει, η ορμή φάνηκε να μετατοπίζεται προς την εύνοια του Tomac, καθώς άρχισε να τρέχει τους ταχύτερους γύρους του στο moto στα λεπτά που έπεφταν. Λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα χώρισαν τους τρεις πρώτους με πέντε λεπτά για να τελειώσουν, καθώς ο Tomac παρέμεινε ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα. Παρά τον καλύτερο ρυθμό, ο Tomac δεν μπόρεσε να κάνει καμία προσπάθεια, καθώς η αμυντική ικανότητα του Roczen κράτησε τον σε απόσταση.

Ο Sexton είχε τη νίκη στο χέρι του, με προβάδισμα πάνω από πέντε δευτερόλεπτα, αλλά έπεσε στον τελευταίο γύρο με λίγες μόνο στροφές για το τέλος. Αυτό έδωσε το προβάδισμα στον Roczen, ο αγώνας του οποίου να αποκρούσει τον Tomac απέδωσε καρπούς με την πρώτη του νίκη σε moto της σεζόν. Ο Γερμανός πέρασε τη γραμμή 5,1 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Sexton, ο οποίος ανέβηκε ξανά αρκετά γρήγορα για να χάσει μόνο μία θέση, με τον Tomac τρίτο.

Χάρη στην απροσδόκητη νίκη του στο moto, ο Roczen έφτασε στην κορυφή της γενικής κατάταξης, όπου οι τερματισμοί του με 2-1 ήταν αρκετά για να του δώσουν την 21η νίκη στην καριέρα του και την πέμπτη νίκη στο Thunder Valley, όπου αναδείχθηκε επίσης θριαμβευτής. ένα χρόνο πριν. Ο Tomac ήταν δεύτερος στον εντός έδρας αγώνα του (1-3), ενώ το αποτέλεσμα του Sexton στο τελικό moto τον έφερε στην τρίτη θέση γενικής (4-2).

Με τον τρίτο του συνολικό τερματισμό στο βάθρο σε ισάριθμους αγώνες αυτή τη σεζόν, ο Sexton διατήρησε το προβάδισμα του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή έχει πλεονέκτημα πέντε πόντων έναντι του Roczen, ο οποίος κέρδισε επτά πόντους, ενώ ο Tomac πέρασε στην τρίτη θέση, 14 πόντους πίσω από τον Sexton.

Ken Roczen
“Το θέμα είναι να είσαι αμείλικτος. Εμείς (ο Tomac και εγώ) είχαμε τη μεγαλύτερη μάχη σε εξέλιξη. Απλώς δεν ήθελα να τα παρατήσω. Θέλω απλώς να γίνομαι καλύτερος κάθε Σαββατοκύριακο και αυτό κάναμε. Είναι κρίμα που ο Chase έπεσε έτσι, αλλά θα το δεχτώ. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος αυτή τη στιγμή.”

Eli Tomac
“Ήταν πολύ διασκεδαστικοί αγώνες. Ήμασταν τόσο κοντά τόσες φορές εκεί. Τα έδωσα όλα. Είναι πάντα διασκεδαστικό να αγωνίζεσαι με τον Ken (Roczen). Αγωνίζεται πραγματικά καθαρά και αυτό το κάνει πολύ πιο ευχάριστο. Είναι δυσάρεστο που χάσαμε συνολικά, αλλά είμαι ακόμα ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα σήμερα.”

Chase Sexton
“Δεν ξέρω τι να πω). Μπήκα στη γωνία και έφαγα μια κλοτσιά στο πίσω μέρος και μπήκα στραβά στα λούκια. Ήταν ένα δαπανηρό λάθος και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί”.

Πρώτο σκέλος 250
Το εναρκτήριο moto της Class 250 ξεκίνησε με το Levi Kitchen στην κορυφή του γρουπ για το MotoSport.com Holeshot ενώ ο συμπαίκτης του Justin Cooper πέρασε δεύτερος μπροστά από τον Stilez Robertson ο οποίος ήταν για λίγο, όταν πέρασε τον Jett Lawrence πριν ανακτήσει τη θέση. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ήταν επίμονος και πέρασε τρίτος πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Η πρόοδος του J.Lawrerence προς τα εμπρός συνεχίστηκε στους πρώτους γύρους καθώς έπιασε και πέρασε τον Cooper με ευκολία για δεύτερη φορά. Μόλις μπήκε στη δεύτερη θέση, ο J.Lawrerence προσπάθησε να κλείσει με ένα έλλειμμα τεσσάρων δευτερολέπτων έναντι του Kitchen μπροστά. Ενώ ο Lawrence αρχικά κέρδισε έδαφος, ο Kitchen απάντησε με τους ταχύτερους γύρους του στο moto για να τερματίσει αποτελεσματικά την απειλή. Συνέχισε να χτίζει πάνω σε αυτό το πλεονέκτημα στο υπόλοιπο του moto.

Ο “rookie” Kitchen κατάφερε να ηγηθεί ενός moto με την ηρεμία του βετεράνου. Ποτέ δεν αμφισβητήθηκε και πήγε για την πρώτη νίκη moto της καριέρας του. Ο αναβάτης της Yamaha πήρε την καρό σημαία 9,4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Lawrence, ο οποίος οδήγησε επίσης αδιαφιλονίκητα στη δεύτερη, με τον Cooper τρίτος. Ο Hunter Lawrence ξεπέρασε την κακή εκκίνηση μέσα στην πρώτη 10άδα και τερμάτισε τέταρτος, ενώ ο Seth Hammaker της Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

Δεύτερο σκέλος 250
Το δεύτερο και αποφασιστικό moto ξεκίνησε με τους αδερφούς Lawrence να προηγούνται καθώς ο Hunter πήρε το MotoSport.com Holeshot πάνω από τον Jett, τον οποίο στη συνέχεια πέρασε ο Cooper. Η πρώτη τριάδα καθιερώθηκε γρήγορα στην κορυφή του αγώνα. Πίσω τους, ένα ατύχημα με το Hammaker και τον Nate Thrasher, κατέληξε να μαζεύει και τον Kitchen βάζοντας τον νικητή του Moto 1 έξω από το top 10. Πίσω μπροστά, ο Hunter Lawrence δημιούργησε ένα πλεονέκτημα σχεδόν τριών δευτερολέπτων καθώς ο Cooper και ο Jett Lawrence συνέχισαν τη μάχη τους για την δεύτερη θέση. Η επιμονή του Jett απέδωσε καρπούς και του επέτρεψε να κάνει την προσπέραση. Στη συνέχεια, το προβάδισμα μεταξύ του Lawrence σταθεροποιήθηκε σε περίπου δύο δευτερόλεπτα, κάτι που στη συνέχεια μετατόπισε την εστίαση στον Kitchen και την ανάκτηση του από την ατυχία στον πρώτο γύρο. Ο αναβάτης της Yamaha ήταν αποφασισμένος και σύντομα βρέθηκε στα πρόθυρα μιας θέσης στην πρώτη πεντάδα.

Μπροστά, ο Cooper βρέθηκε κάτω από τα πυρά του Michael Mosiman ο οποίος πέρασε εύκολα τον αναβάτη της Yamaha για να φτάσει στην τρίτη θέση. Μόλις ανέβηκε στη θέση του βάθρου, ο Mosiman συνέχισε να κοιτάζει μπροστά και άρχισε να μειώνει την απόσταση του από τον Jett Lawrence στη δεύτερη θέση. Περίπου με 1,5 δευτερόλεπτο μεταξύ των δύο καθώς ο Mosiman έτρεξε τους ταχύτερους γύρους στην πίστα, αλλά ο Lawrence απάντησε ανεβάζοντας ταχύτητα στον ρυθμό του, που του επέτρεψε να τραβήξει το κενό πίσω.

Ενώ οι Lawrence κρατούσαν δυνατά στις δύο πρώτες θέσεις, ο Mosiman άρχισε να χάνει έδαφος σε μια καθυστερημένη επίθεση από τον Cooper στην τέταρτη θέση. Ο Cooper σημείωσε τους καλύτερους γύρους του στο moto και μπόρεσε να ανακτήσει την τρίτη θέση με λίγα μόλις λεπτά να απομένουν.

Ο Hunter Lawrence ήταν αδιαμφισβήτητος σε όλο το moto κάτι που τον έφερε στην πρώτη του νίκη σε σκέλος της σεζόν. Πήρε την καρό σημαία 5,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Jett, ενώ ο Cooper ακολούθησε από κοντά στην τρίτη θέση.

Παρά το γεγονός ότι δεν πήρε κανένα σκέλος, η σταθερή προσπάθεια του Jett Lawrence με 2-2 ήταν αρκετή για να τον βάλει στην κορυφή της γενικής κατάταξης για την τρίτη συνεχόμενη νίκη του. Σηματοδότησε την όγδοη νίκη στην καριέρα του νεαρού Αυστραλού. Ο Hunter Lawrence ακολούθησε στη δεύτερη θέση (4-1) για τη δεύτερη επίδοση 1-2 για τα αδέρφια αυτή τη σεζόν, ενώ η ανθεκτική απόδοση του Kitchen στο τελευταίο moto ήταν αρκετή για να του φέρει το πρώτο βάθρο της καριέρας του στην τρίτη θέση (1- 5).

Ο Jett Lawrence πρόσθεσε άλλον έναν βαθμό στο προβάδισμά του στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ο οποίος βρίσκεται πλέον στους 12 βαθμούς έναντι του Hunter. Ο Jo Shimoda που τερμάτισε πέμπτος, είναι τρίτος, με 38 βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας.

Jett Lawrence
«Είμαι χαρούμενος που ξεπερνάω τη μέρα. Είμαι (αισθάνομαι) καλύτερα από το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά εξακολουθώ να είμαι άρρωστος. Πήγα τέρμα (στους αγώνες). Η ταχύτητά μου δεν ήταν εκεί σήμερα. Απλώς κοίταξα να παραμείνω στο βάθρο και πήρα τη νίκη, οπότε είμαι ενθουσιασμένος».

Hunter Lawrence
«Απλώς έπρεπε να το σανιδώσω στο δεύτερο moto και λειτούργησε (στην αρχή). Αυτό το έκανε πολύ πιο εύκολο. Είναι δύσκολο εδώ γιατί το υψόμετρο είναι πολύ διαφορετικό από αυτό στο οποίο δουλύουμε, αλλά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι».

Levi Kitchen
«Είναι τεράστιο (το να είσαι στο βάθρο). Είναι μια μεγάλη εμπειρία μάθησης να βγαίνεις εκεί έξω και να τρέχεις με όλα αυτά τα παιδιά. Ήξερα ότι σε εκείνο το δεύτερο moto θα υποφέρω, οπότε το έδωσα ό,τι είχα στα πρώτα 10 λεπτά και κατάφερα να τερματίσω. Δεν πίστευα καν ότι ήμουν στο βάθρο, οπότε είναι υπέροχο να τα καταφέρνω εδώ».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...