MXGP 2022 – NIKH Τ.GAJSER…ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΜΧ2 ΣΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP επέστρεψε μετά από τρία χρόνια στην Ασία με το GP της Ινδονησίας ανοίγοντας ξανά τους ανατολικούς προορισμούς του πρωταθλήματος. Δυστυχώς, οι αγώνες μακριά από την Ευρώπη δεν φέρνουν συμμετοχές και μόλις 35 συνολικά αναβάτες συμπλήρωσαν και τις δύο κατηγορίες. Μετά την επιστροφή του στις νίκες στον προηγούμενο αγώνα στην Γερμανία ο Tim Gajser πήρε ακόμα μια διπλή νίκη στην μεγάλη κατηγορία ενώ και ο Tom Vialle πήρε πολύτιμη διπλή νίκη στην ΜΧ2, ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μετά από μια περίοδο κρίσης…ο T.Gajser πήρε μπροστά ξανά, εκτοξεύοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Κατηγορία ΜΧGP
Από ότι φαίνεται η περίοδος καμπής του πρωτοπόρου της βαθμολογίας με τέσσερις αγώνες εκτός βάθρου, πέρασε ανεπιστρεπτί. Ο Tim Gajser(1-1) κέρδισε τον προηγούμενο αγώνα στην Γερμανία και παρά τις αντιξοότητες του ταξιδιού στην μακρινή Ινδονησία, δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει και τα δύο σκέλη της Ινδονησίας. Στο πρώτο η καλή του εκκίνηση του εξασφάλισε καθαρή πίστα ενώ στο δεύτερο με γρήγορες κινήσεις πέρασε τους Glenn Coldenhoff, Romain Febvre και Jorge Prado, για να πραγματοποιήσει ακόμα έναν μοναχικό αγώνα στην πρώτη θέση. Η όγδοη φετινή του νίκη αλλά και η αστάθεια των διεκδικητών της δεύτερης θέσης τον έχουν φέρει 125 βαθμούς μπροστά στην βαθμολογία!

Το φετινό γαϊτανάκι της δεύτερη θέσης του πρωταθλήματος έφερε ξανά μπροστά τον J.Prado.

Οι καλές εκκινήσεις του Prado(2-2) τον έφεραν σε καλή θέση και στα δύο σκέλη όπου κατάφερε να διατηρηθεί και να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του Jeremy Seewer λόγω διατροφικών διαταραχών, πρόβλημα που αντιμετώπισαν και άλλοι αναβάτες στον αγώνα, έφερε τον Ισπανό ξανά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Μετά από σκληρές μάχες στην πρώτη πεντάδα ο “rookie” της κατηγορίας Ruben Fernandez(3-4) κατάφερε να κρατηθεί κοντά στην πρώτη τριάδα και στα δύο σκέλη και ανταμείφθηκε με την τρίτη θέση του GP.

R.Febvre is back!

Από την Γερμανία είχαμε την επιστροφή από τραυματισμό του δεύτερου του περσινού πρωταθλήματος Romain Febvre(5-3), ο οποίος έδειξε στην Ινδονησία να βρίσκει σιγά σιγά και την αντοχή του καθώς η ταχύτητα ήταν δεδομένο ότι ακόμα υπάρχει. Πάλεψε για το βάθρο, αλλά του έκανε την ζωή δύσκολη στο πρώτο σκέλος ο Coldenhoff, περιορίζοντας τον Γάλλο στην τέταρτη θέση της ημέρας. O Coldenhoff(4-6) από την μεριά του πλήρωσε κάποια λάθη του στο δεύτερο σκέλος τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Με σταθερή απόδοση παρά τις μέτριες εκκινήσεις του ο Mitch Evans(6-5) κατάφερε να πάρει την έκτη θέση.

Που θα κάτσει αυτή η μπίλια στο τέλος(?)…η πρώτη θέση της βαθμολογίας άλλαξε χέρια ξανά! Στα κόκκινα ξανά ο T.Vialle στον επόμενο αγώνα.

Κατηγορία ΜΧ2
Στον αγώνα της Ινδονησίας η πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος θα άλλαζε ξανά. Μετά τα προβλήματα του Tom Vialle στην Γερμανία ο Jago Geerts εμφανίστηκε με κόκκινα φόντα στην μοτοσυκλέτα του αλλά αυτό δεν θα κρατούσε για πολύ. Ο Βέλγος σχεδόν ποτέ δεν ένοιωσε άνετα με το ασιατικό τερέν, όπως και αρκετοί άλλοι, αντιμετώπισε πτώσεις που δεν του επέτρεψαν να βρεθεί κοντά στον μεγάλο του αντίπαλο Vialle, για να διεκδικήσει την νίκη.

Σε ακόμα έναν αγώνα θα πρέπει να αλλάξει φόντο στα νούμερα του ο J.Geerts.

Ο Vialle από την μεριά του είχε καλές εκκινήσεις αλλά και αυτός δεν απέφυγε τα λάθη, όταν στο δεύτερο σκέλος προσγειώθηκε εκτός πίστας σε ένα άλμα χτυπώντας μάλιστα και ένα κριτή, αλλά κατάφερε να ανακάμψει και να πάρει την ξανά την πρωτοπορία του σκέλους από τον Simon Langenfelder. Με την διπλή του νίκη ο Γάλλος επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας με τέσσερις βαθμούς διαφοράς από την δεύτερη θέση. Πραγματοποιώντας καλές εκκινήσεις και δυνατούς αγώνες ο Langenfelder(3-2) κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση του αγώνα με τρίτο τον Thibault Benistant(4-3) που αθόρυβα ξεγλίστρησε στην τρίτη θέση του βάθρου μετά από μέτριες εκκινήσεις. Οι πολλές πτώσεις του Geerts(2-5) στο δεύτερο σκέλος τον περιόρισαν στην τέταρτη θέση του αγώνα ενώ τον έριξαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Adrea Adamo(7-4) ήταν πέμπτος και τον Kevin Horgmo(5-7) έκτος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 17/7/2022 Loket Τσεχία.

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...