AMA MX 2022 – ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ J.SHIMODA…ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ E.TOMAC ΣΤΟ RED BUD

Στα πλαίσια των εορτασμών της Αμερικανικής ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ο πέμπτος αγώνας του AMA Motocross 2022 στο παραδοσιακό Red Bud. Στην μεγάλη κατηγορία ο Eli Tomac πήρε μια άνετη διπλή νίκη ενώ στα 250 ο Jo Shimoda κατάφερε να επικρατήσει εντυπωσιακά, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της καριέρας του.

O E.Tomac με διπλή νίκη μείωσε σημαντικά στην βαθμολογία.

Κατηγορία 450
Στους τελευταίος αγώνες το “τραίνο” Eli Tomac έχει ξεκινήσει την νικηφόρα πορεία του περνώντας όλους τους σταθμούς-αγώνες πρώτος, στον δρόμο του για την κορυφή της βαθμολογίας και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο πρώτο σκέλος ο Tomac(1-1) κατάφερε να πάρει την εκκίνηση, και με τους ταχύτερους γύρους που πετύχαινε από τα δοκιμαστικά, δεν απειλήθηκε στην πρώτη θέση. Στο δεύτερο έπρεπε να δώσει την μάχη για την πρωτοπορία με τον πεισματάρη Κen Roczen, τον οποίο πέρασε λίγο πριν τα μισά του σκέλους για να κατακτήσει με διπλή νίκη την δεύτερη σερί φετινή του νίκη.

Ο C.Sexton θα πρέπει να επιστρέψει στις νίκες αν θέλει να πάρει τον φετινό τίτλο.

Μετά από μέτριες εκκινήσεις και μια περίπου πτώση, όταν σταμάτησε πάνω στον πεσμένο στο δεύτερο σκέλος Jason Anderson, o Chase Sexton(2-2) τα έδωσε όλα για να προστατεύσει το βαθμολογικό του προβάδισμα καταφέρνοντας στο τέλος να μειώσει την ζημιά. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση και τώρα ο Tomac τον ακολουθεί στην δεύτερη θέση επτά βαθμούς πίσω. Η καλή εκκίνηση και τερματισμός στο δεύτερο σκέλος του Justin Barcia(8-3) ήταν αρκετά για να τον φέρουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου ενώ αντίθετα ο Anderson(7-4) δεν είχε καλές εκκινήσεις και τα λάθη του τον έφεραν να παλεύει για την τέταρτη θέση του αγώνα, στην οποία κατάφερε εντυπωσιακά να τερματίσει. Για τον Roczen(4-7), όλα έδειχναν ότι θα βρισκόταν στο βάθρο παρά το γεγονός ότι Tomac και Sexton τον πέρασαν στο δεύτερο σκέλος αλλά, ο Γερμανός στα τελευταία στάδια του αγώνα άρχισε να χάνει ανεξέλεγκτα θέσεις, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση της ημέρας. Εντυπωσιακός στο Red Bud ήταν ο Joey Savatgy(3-8) στο πρώτο σκέλος, δείχνοντας ταχύτητα και επιδόσεις της πρώτης τριάδας, όμως η κακή του εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος τον έβαλε σε περιπέτειες και στην έκτη θέση του αγώνα.

Ο J.Shimoda ανέκαμψε από 25ος στο δεύτερο σκέλος για να πάρει με τερματισμούς 1-3 την πρώτη του νίκη στην κατηγορία.

Κατηγορία 250
Ένας από τους πιο απρόβλεπτους αγώνες των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε στην κατηγορία, με δυνατές μάχες, δράμα και ανατροπές μέχρι τους τελευταίους γύρους. Ξεκινώντας από τα δοκιμαστικά ο Jo Shimoda είχε τον πρώτο χρόνο και μετά την εκκίνηση του πρώτου σκέλους βρέθηκε να δίνει την μάχη της πρώτης θέσεις με τους αδερφούς Lawrence, Hunter και Jett. Μετά από αρκετές μάχες ο Jett κατάφερε να περάσει για την πρώτη θέση τον Hunter αλλά δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί από τους Hunter και Jo που τον έκαναν να πιέζει την μοτοσυκλέτα του στα όρια. Η μοτοσυκλέτα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας δεν άντεξε, παραδίδοντας πνεύμα και την πρωτοπορία στον Hunter. Αλλά το σκέλος δεν τελείωσε εκεί. Με αλλεπάλληλες επιθέσεις ο Shimoda κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία και μάλιστα να απομακρυνθεί κερδίζοντας το πρώτο του σκέλος στην κατηγορία. Ο Hunter ήταν δεύτερος με τρίτο τον εντυπωσιακό Stylez Robertson! Στο δεύτερο σκέλος ο TJ Masterpool πήρε την εκκίνηση και κατάφερε για μερικούς γύρους να κρατήσει τον Hunter πίσω του, πριν τον περάσει ο νέος πρωτοπόρος της βαθμολογίας. Οι Jett και Jo δεν είχαν καλές εκκινήσει ξεκινώντας 15ος και 13ος αντίστοιχα αλλά ο Shimoda θα έμπλεκε και σε μια πτώση που θα τον έστελνε στην 25η θέση.

O H.Lawrence έχασε όλες τις μάχες στο Red Bud, κέρδισε όμως την πρωτοπορία στην βαθμολογία.

Οι δύο αναβάτες διεκδικητές του βάθρου αλλά και του πρωταθλήματος κατάφεραν να ανέβουν θέσεις με τον Jett να φτάνει και να περνάει τον αδερφό του στην πρώτη θέση(!) ενώ και ο Shimoda βρισκόταν σε φρενήρη ρυθμό περνώντας τον έναν αναβάτη μετά τον άλλο. Και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι ο Hunter(2-2) θα είναι ο νικητής του αγώνα, μια τελευταία επίθεση του Shimoda(1-3) στους τελευταίους γύρους έφερε τον Ιάπωνα στην τρίτη θέση και αγκαλιά με την πρώτη του νίκη στην κατηγορία. Στην δεύτερη θέση του αγώνα αλλά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρέθηκε ο Hunter Lawrence με τον Robertson(3-6) να τους συνοδεύει εντυπωσιακά στο βάθρο.

Ο S.Robertson έδειξε ότι έχει την ταχύτητα για βάθρο στο Red Bud.

Αθόρυβα αλλά πάντα αποτελεσματικό ο RJ Hampshire(4-6) ανέκαμψε από κακές εκκινήσεις(στο δεύτερο ξεκίνησε 33ος) για την τέταρτη θέση της ημέρας. Η σταθερή απόδοση του “rookie” της κατηγορίας Levi Kitchen(4-6) τον έφερε άνετα στην πέμπτη θέση με τον ιδιώτη TJ Masterpool(8-8) να καταλαμβάνει με δανεική μοτοσυκλέτα την έκτη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 9/7/22 Southwick MA.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...