AMA MX 2022 – O E.TOMAC ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ SPRING CREEK ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Στον έβδομο γύρο του AMA Motocross 2022 ο Eli Tomac κατάφερε να κερδίσει την σκληρή μάχη της μεγάλης κατηγορίας με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Chase Sexton στο Spring Creek, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Σκληρή μάχη και στα 250 από τους αδερφούς Lawrence, με τον Jett να πετυχαίνει την έκτη του φετινή νίκη.

Τέταρτη σερί νίκη για τον E.Tomac με επτά αήττητα σκέλη…επικράτησε δύσκολα αλλά είχε μυστικό όπλο.

Κατηγορία 450
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Chase Sexton περίμενε να περάσουν οι πίστες που δεν τον ευνοούν για να αντεπιτεθεί στο νικηφόρο σερί του Eli Tomac στο Spring Creek για την υπεράσπιση του κόκκινου φόντου στην μοτοσυκλέτα του. Ο Tomac από την μεριά το γνώριζε και το περίμενε, αλλά ήρθε προετοιμασμένος. Για να έχει την καλή εκκίνηση που θα του χρειαζόταν, επέλεξε να βάλει το νέο ελαστικό κουτάλα της Dunlop, εκπλήσσοντας άπαντες! Κι όμως ο Tomac κατάφερε να πάρει την εκκίνηση και να οδηγήσει το σκέλος για το μεγαλύτερο του μέρος, μέχρι να του επιτεθεί ο Sexton και να τον περάσει. Ο πρωτοπόρος όμως της βαθμολογίας είχε μια πτώση που τον καθυστέρησε αρκετά, επιτρέποντας στον Tomac να πάρει την νίκη. Στο δεύτερο σκέλος το σενάριο επαναλήφθηκε και οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος αφού πέρασαν τους Joey Savatgy(που πήρε και τις δύο εκκινήσεις) και τον Ken Roczen έδωσαν ξανά την μάχη της πρώτης θέσης. Παρότι ο Tomac(1-1) επέλεξε ξανά το κουτάλα πίσω ελαστικό στην σκληρότερη από το πρώτο σκέλος πίστα, κατάφερε να κρατήσει πίσω του σε ολόκληρο το σκέλος τον Sexton που δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να τον περάσει. Ο Sexton(2-2) κατέλαβε την δεύτερη θέση και τώρα βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από τον Tomac στην βαθμολογία

O C.Sexton υπερασπίστηκε στο Spring Creek την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα αλλά πλήρωσε ακριβά στο τέλος το λάθος του.

Μετά από αρκετό καιρό ο Jason Anderson(3-4) κατάφερε να έχει ικανοποιητικές εκκινήσεις και να μην πέσει στον αγώνα, γεγονός που τον έφερε άμεσα στην διεκδίκηση του βάθρου. Κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση, ανεβαίνοντας παράλληλα και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μετά τον καταστροφικό αγώνα του μέχρι πρότινος τρίτου στην κατάταξη Roczen(16-12). Οι μέτριες εκκινήσεις του Christian Craig(6-3) δεν του επέτρεψαν για κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση αν και είχε τον ρυθμό για να ανέβει στο βάθρο όπως και ο τοπικός Ryan Dungey(4-6) που ήθελε σίγουρα να δώσει κάτι παραπάνω στους συντοπίτες του αλλά η κακή του εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος τον περιόρισε στην πέμπτη θέση. Ο περσινός νικητής του αγώνα Justin Barcia(6-5) κατέλαβε την έκτη θέση.

Έξι νίκες σε επτά αγώνες πλέον για τον J.Lawrence, κατακτώντας τα εννέα από τα δεκατέσσερα σκέλη, παρά τις σκληρές προσπάθειες του αδερφού του Hunter αλλά και του εντυπωσιακού Jo Shimoda.

Κατηγορία 250
Με έντονη διάθεση να πάρει πίσω την πρωτοπορία της βαθμολογίας εμφανίστηκε ο Hunter Lawrence κοντράροντας δυνατά τον αδερφό του Jett στο πρώτο σκέλος. Τα δύο αδέρφια έδωσαν σκληρή μάχη με τον Ηunter να έχει το πάνω χέρι στον αγώνα μέχρι να πέσουν στα ντουμπλαρίσματα. Εκεί ο Jett κατάφερε να πλησιάσει τον Hunter και στον τελευταίο γύρο να του πάρει την πρωτοπορία και τον αγώνα καθώς τον Hunter καθυστέρησαν πιο αργοί αναβάτες. Στο δεύτερο σκέλος οι Αυστραλοί έφυγαν ξανά μπροστά όμως μετά από ένα ατύχημα στις πίσω θέσεις, ο αγώνας διεκόπη στον δεύτερο γύρο. Αυτό ήταν καταστροφικό για τον Hunter αφού δεν έφυγε καλά στην επανεκκίνηση, με τον αδερφό του να κερδίζει νωρίς την μάχη με τον Justin Cooper για την πρωτοπορία, στον δρόμο του για την κατάκτηση του πέμπτου του σερί σκέλους. Εντυπωσιακός σε ακόμα έναν αγώνα ήταν ο Jo Shimoda(3-2) ανεβαίνοντας από την 14η θέση στην τρίτη στο πρώτο σκέλος ενώ προσπάθησε να καταδιώξει τον Jett στο δεύτερο για την νίκη. Δεν τα κατάφερε αλλά ανταμοίφθηκε για την προσπάθεια του με την δεύτερη θέση της ημέρας.

Ο Hunter έδειξε ότι μπορεί να σταματήσει την επέλαση του Jett…αλλά η τύχη δεν είναι με το μέρος του.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Hunter(2-5) που κάλυψε και αυτός αρκετό χαμένο έδαφος στο δεύτερο σκέλος για να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την διαφορά του από την κορυφή της βαθμολογίας. Με καλές εκκινήσεις και σχετικά καλούς αγώνες ο Cooper(6-3) κατέλαβε την τέταρτη θέση με τον RJ Hampshire(5-4) να δίνει ξανά μάχες μέσα στην πρώτη εξάδα καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Max Vohland(4-6) που τελευταία κινείται σταθερά στις πρώτες θέσεις.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 23/7/22 Washougal WA.

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...