AMA MX 2022 – O C.SEXTON ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ E.TOMAC…ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΓΥΡΟ ΣΤΗΝ WASHOUGAL

Το ΑΜΑ Motocross 2022 έχει πάρει φωτιά στην μεγάλη κατηγορία με τους δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος Eli Tomac και Chase Sexton να οδηγούν σε άλλο επίπεδο από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Μετά από πέντε σερί νίκες και οχτώ νικηφόρα σκέλη ο Sexton κατάφερε να σπάσει το σερί του Tomac κερδίζοντας το δεύτερο σκέλος του όγδοου γύρου στην Washougal, νίκη που τον ανέβασε και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στα 250 ο Jett Lawrence δεν κατάφερε να γευτεί νίκη σε σκέλος στην Washougal, όμως έκανε αυτό που χρειαζόταν για να πάρει την πρώτη θέση για έβδομη, φορά φέτος.

Μετά την μάχη του προηγούμενου αγώνα στο Spring Creek, ο Chase Sexton συνέχισε με την ίδια διάθεση και κατάφερε να λυγίσει τον αδάμαστο E.Tomac.!

Κατηγορία 450
H φοβερή μάχη του προηγούμενου αγώνα στο Spring Creek, συνεχίστηκε στην Washougal με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και νικητή για τέσσερις σερί αγώνες Eli Tomac, να προσπαθεί να αποκρούσει την αντεπίθεση του μεγάλου του φετινού αντιπάλου Chase Sexton. O Sexton πήρε την εκκίνηση του πρώτου σκέλους αλλά γρήγορα ο Tomac από την πέμπτη θέση κατάφερε να βρεθεί στον τροχό του. Μετά από σκληρή μάχη κατάφερε να τον περάσει αλλά ο Sexton επέστρεψε να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Έχασε μοναδική ευκαιρία όταν ο Tomac έκανε ένα λάθος και έπεσε. Ο Sexton έπεσε πίσω του και οι δύο αναβάτες συνέχισαν στις ίδιες θέσεις μόλις σηκώθηκαν. Στο δεύτερο σκέλος ο Sexton(2-1) επέβαλε τον ρυθμό του στον αγώνα, έχοντας από την αρχή πίσω του τον Tomac. Μετά από αρκετές επιθέσεις κατάφερε να να διατηρήσει την πρώτη θέση επιστρέφοντας στις νίκες την φετινή σεζόν. Ο Tomac(1-2) προσπάθησε να πάρει την νίκη και να αυξήσει το βαθμολογικό του προβάδισμα αλλά αυτή τη φορά, ο Sexton ήταν πιο δυνατός.

Έχασε το νικηφόρο σερί του ο E.Tomac αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν έχασε βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Μετά από μέτριες εκκινήσεις ο Jason Anderson(3-3) κέρδισε τις δικές του μάχες για την τρίτη θέση του βάθρου την οποία και κατέκτησε συνεχίζοντας το πρωτάθλημα κουβαλώντας κυριολεκτικά έναν τραυματισμό στην πλάτη, που περιμένει το τέλος της περιόδου για να υποβληθεί σε επέμβαση.

Ακόμα ένα βάθρο για τον J.Anderson που κουβαλάει έναν τραυματισμό και δεν μπορεί να είναι επιλογή για την αμερικανική ομάδα ΜΧοΝ.

Πολύ καλό αγώνα παρά τις κακές του εκκινήσεις πραγματοποίησε ο Ken Roczen(4-6) για την τέταρτη θέση του αγώνα με τον Christian Craig(6-5) να εντυπωσιάζει και αυτός με την πέμπτη θέση, ξεκινώντας και τα δύο σκέλη έξω από την πρώτη δεκάδα.

Ένα μηχανικό πρόβλημα στο πρώτο σκέλος την στιγμή που οδηγούσε στην τρίτη θέση,΄έσβησε τις ελπίδες του R.Dungey #5 για το πρώτο του φετινό βάθρο. Μια που άνοιξε η κουβέντα…θα ήταν καλή επιλογή για την ομάδα MXoN της Αμερικής.

Υπερασπίζοντας την υποψηφιότητα του για την αμερικάνική ομάδα MXoN 2022 o Justin Barcia(5-8) έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και παρά την πτώση του κατέλαβε την έκτη θέση στον αγώνα.

O J.Lawrence οδήγησε χωρίς να πιέζει ιδιαίτερα…αφήνοντας την νίκη να έρθει στα χέρια του.

Κατηγορία 250
Το σκηνικό της σκληρής μάχης μεταξύ των τριών διεκδικητών του πρωταθλήματος τον αδερφών Lawrence και του Jo Shimoda μεταφέρθηκε και στην Washougal με την προσθήκη έκπληξη του Justin Cooper. Στο πρώτο σκέλος o Hunter Lawrence κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Shimoda για να πάρει την πρώτη θέση και να αντέξει μέχρι το τέλος στην πίεση του αδερφού του Jett, κερδίζοντας έτσι το σκέλος ενώ στην προσπάθεια του να επαναλάβει την νίκη του στο δεύτερο, είχε μια πτώση που τον κράτησε μακριά από την πρώτη τριάδα. Το δεύτερο σκέλος κέρδισε ο Cooper οδηγώντας στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό χωρίς να απειληθεί. Ο αγώνας όμως για ακόμα μια φορά φέτος κατέληξε στον Jett(2-2) που έδωσε μάχες αλλά δεν είχε την αποφασιστικότητα των προηγούμενων αγώνων καθώς πλέον απολαμβάνει μεγάλη βαθμολογική διαφορά.

O J.Cooper κέρδισε το πρώτο του φετινό σκέλος.

Στην δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Justin Cooper(4-1) που όπως είπαμε κέρδισε το πρώτο του φετινό σκέλος, που τον βοήθησε μάλιστα να σπάσει την ισοβαθμία του(καλύτερος τερματισμός στο δεύτερο) με τον τρίτο τελικά Hunter(1-4). Παρά την μεγάλη του προσπάθεια και δύο τερματισμούς στην πρώτη τριάδα ο Shimoda(3-3) τερμάτισε στην τέταρτη θέση του αγώνα με τον Max Vohland(7-5) να καταλαμβάνει αθόρυβα την πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Seth Hammaker(5-8) που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις καλές του εκκινήσεις.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 13/8/22 Unadilla NY.

1964 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ “BEHIND THE GATE”…ROCK ‘N’ RIOLA!

Το επεισόδιο No3 της σειράς "Behind the Gate" σας μεταφέρει βαθύτερα στη δράση από την...