SUPERMOTO ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ 2022 – ΝΙΚΗΤΡΙΑ Η ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΦΟΡΑ!

Σε συνέχεια των προκριματικών του Σαββάτου, η γαλλική ομάδα έδειξε την κυριαρχία της στους αγώνες της Κυριακής, αφήνοντας ελάχιστες ελπίδες στα άλλα δώδεκα συμμετέχοντα έθνη. Είτε σε Junior είτε σε μεγάλους, οι Γάλλοι επέβαλαν το ταλέντο τους, κερδίζοντας τον τίτλο για 11η φορά στην ιστορία της.

Για άλλη μια φορά ο βελγικός καιρός έδειξε την πολυχρηστικότητά του. Ενώ το Σάββατο προσέφερε μόνιμη ηλιοφάνεια, η Κυριακή ξεκίνησε κάτω από συννεφιά και χαμηλή θερμοκρασία 20°, αλλά αυτό δεν μείωσε το κίνητρο των αναβατών.

ΑΓΩΝΑΣ 1
Ο πρώτος από τους τρεις αγώνες της ημέρας ξεκίνησε με αναβάτες 1 και 2 από κάθε ομάδα που διαγωνίζονταν για τον τίτλο FIM SuperMoto of Nations. Η Γαλλία πήρε μια στρατηγική απόφαση να εφαρμόσει τον κανόνα που τους επιτρέπει να επιλέγουν τη θέση κάθε αναβάτη στο grid. Διαχωρίζοντας την ομάδα τους, ο Nicolas Cousin τοποθετήθηκε στην πρώτη σειρά και ο Thomas Chareyre στη μέση της εκκίνησης. Αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν μια αριστοτεχνική χρήση τακτικής, δίνοντας στη γαλλική ομάδα το προβάδισμα στον πρώτο γύρο, καθώς ο πολλαπλός παγκόσμιος πρωταθλητής Thomas Chareyre κατέλαβε τη δεύτερη θέση μέσα σε μερικές εκατοντάδες μέτρα και πρώτος πριν από το τέλος του γύρου. Ενώ η πρώτη θέση του Chareyre δεν αμφισβητήθηκε ποτέ, η μονομαχία για τη δεύτερη θέση μεταξύ της Youry Catherine, μέλος της Γαλλικής Ομάδας Junior, και του Βέλγου Romain Kaivers θα διαρκούσε ολόκληρο τον αγώνα και θα τελείωνε με τον νεαρό Γάλλο να παίρνει την δεύτερη θέση. Η τρίτη θέση τελικά πήγε στον Nicolas Cousin της Γαλλίας, ξεπερνώντας τον πρώτο Βέλγο αναβάτη, Romain Kaivers που είχε ξεκινήσει στην πέμπτη θέση. Στον τελευταίο γύρο, η αριστουργηματική εμφάνιση του Chareyre σήμαινε ότι πέρασε τη γραμμή του τερματισμού 10 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλό του κάνοντας το 1, 2, 3 για τη Γαλλία.

RACE 1 TOP TEN: CHAREYRE Thomas (FRA,TM) 12 laps in 20:52.631; 2. CATHERINE Youry (FRA,Honda)+10.391; 3. COUSIN Nicolas (FRA,Yamaha),+10.934; 4. KAIVERS Romain (BEL, TM) +11.312; 5. FILIPPETTI Gioele (ITA, Honda) +16.103; 6. TSCHUPP Raoul (SUI,TM) +19.551; 7. AVILA Julen (ESP, Honda) +20.158; 8. MARIE-LUCE Axel (FRA,TM) +20.404; 9. MAYERBUCHLER Peter (GER, Husqvarna)+23.301; 10 HODGSON Chris (GBR, KTM) +23.861

ΑΓΩΝΑΣ 2
Η εκκίνηση για τον δεύτερο αγώνα έγινε μπροστά σε ένα αυξανόμενο κοινό ενθουσιωδών οπαδών που συγκεντρώθηκαν στο Circuit Jules Tacheny στο Mettet. Η ομάδα της Γερμανίας μιμήθηκε την τακτική που υιοθέτησε η ομάδα της Γαλλίας στον πρώτο αγώνα και επέλεξε να τοποθετήσει τον Marc-Reiner Schmidt στην 8η σειρά. Και εδώ η απόφαση ήταν νικήτρια. Μέσα σε 2 γύρους ήταν πρώτος και από εκεί και πέρα, υπερασπίστηκε μόνος του την πρωτοπόρια του μέχρι το τέλος του αγώνα. Οι ικανότητες και η τεχνική του Schmidt έλαμψαν μέσω της διατήρησης ενός κολασμένου ρυθμού για να κερδίσει τον αγώνα φέρνοντας πλεονέκτημα 9 δευτερολέπτων έναντι του εξαιρετικού Diego Monticelli της Ομάδας Ιταλίας στη δεύτερη θέση. Ο τελευταίος ξεκίνησε πέμπτος και οδήγησε δυνατά κάνοντας μια μεγάλη επιστροφή για να πάρει τη δεύτερη θέση. Ο Sylvain Bidart από την ομάδα Γαλλίας είχε υπερασπιστεί τη δεύτερη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά την έχασε από τον Monticelli 2 γύρους πριν το τέλος. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός Elia Sammartin ακολούθησε το παράδειγμα του συμπατριώτη του Monticelli και ανέβηκε από τη δέκατη στην έκτη θέση. Ο καλύτερος Βέλγος αναβάτης, ο Romeo Fiorentino της Junior, τερμάτισε στην έβδομη θέση. Ακριβώς όπως ο Thomas Chareyre στον πρώτο αγώνα, ο Marc-Reiner Schmidt δεν έδωσε καμία ευκαιρία στον ανταγωνισμό από την αρχή μέχρι το τέλος.

RACE 2 TOP TEN: SCHMIDT Marc-Reiner (GER,TM) 12 laps in 20:39.008; 2. MONTICELLI Diego (ITA,Honda) +09.411; 3. BIDART Sylvain (FRA, Honda) +09.872; 4. COUSIN Nicolas (FR, Yamaha) +12.161; 5. CATHERINE Youry (FR, Honda) +14.243; 6. SAMMARTIN Elia (IT,TM) +18.327; 7. FIORENTINO Romeo (BEL, Honda) +20.338; 8. VIELLEVOYE Kevin (BEL,Husqvarna) +24.750; 9. AVILA Julen (ESP, Honda) +28.126; 10. BONNAL Steve (FR, TM) +30.219

ΑΓΩΝΑΣ 3
Η έναρξη του 3ου και τελευταίου αγώνα της ημέρας ήταν χωρίς επεισόδια και αναμενόταν να γίνει αγώνας μεταξύ του Marc-Reiner Schmidt και του Thomas Chareyre, καθώς και οι δύο αναβάτες έδειξαν ότι ήταν στην κορυφή του παιχνιδιού τους στις σειρές 1 και 2. Ο Schmidt, ξεκίνησε 21ος, και στον πρώτο γύρο πέρασε με μια εκπληκτική κίνηση στην τρίτη θέση, πίσω από τους Thomas Chareyre και τον Ιταλό Gioele Filippetti. Προς έκπληξη του κοινού, ο Thomas Chareyre έπαιξε το τακτικό χαρτί αφήνοντας τον Schmidt να πάρει την πρώτη θέση. Αυτό σήμαινε ότι μπορούσε να ασκήσει τη μέγιστη πίεση, ενώ εξασφάλιζε την ομάδα του τη συνολική νίκη. Πιο κάτω στη σειρά οι Βέλγοι αναβάτες, Romeo Fiorentino και Loucas Capone ήταν 14οι και 15οι. Μετά από άλλα 3 λάθη, ο Romeo έφτασε στη 12η θέση ενώ ο Loucas είχε πέσει στη 16η. Διατηρώντας το σταθερό σερί του, ο Romain Kaivers υπερασπίστηκε με επιτυχία την πέμπτη θέση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά το μικρό του λάθος στον 8ο γύρο. Εν τω μεταξύ μπροστά, ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο πρωτοπόρων ήταν σκληρός με μόνο μια δεύτερη διαφορά στον τερματισμό – ο Chareyre κυριολεκτικά στοίχειωσε τον Schmidt σαν φάντασμα σε ολόκληρο τον αγώνα ασκώντας τεράστια πίεση στον Γερμανό που αντιστάθηκε γενναία. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι Romain Kaivers, Sylvain Bidart και Elia Sammartin έδωσαν στα πλήθη μια μεγάλη μάχη. Στον 9ο γύρο, ο Sammartin αντιστεκόταν σε μια δυνατή πρόκληση από την Kaivers, ενώ ο Romeo Fiorentino ανέβηκε στην 9η θέση και ο Capua στη 13η. Μέχρι τον 10ο γύρο, ο Fiorentino ήταν στην 8η θέση κλέβοντας άλλη μια θέση για να πάρει την 7η στο τέλος. Παρά τις καλύτερες προσπάθειες του Schmidt, ήταν η Γαλλία που στάθηκε νικήτρια σηκώνοντας το τρόπαιο FIM SuperMoto of Nations στον αέρα για ενδέκατη φορά.

RACE 3 TOP TEN: SCHMIDT Marc-Reiner (GER, TM) 12 laps in 20:24.620; 2. CHAREYRE Thomas (FR,TM) +01.387; 3. BONNAL Steve (FR, TM) +20.440; 4. BIDART Sylvain (FR, Honda) +20.820; 5. KAIVERS Romain (BEL, TM) +22.039; 6. SAMMARTIN Elia (ITA, TM) +22.595; 7. FIORENTINO Romeo (BEL, Honda) +37.655; 8. MARIE-LUCE axel (FR, TM) +38.448; 9. TSCHUPP Raoul (SUI, TM) +38.925; 10. MAYERBUCHLER Peter (GER,Husqvarna) +45.482

Αποτελέσματα Εθνών
 1. Γαλλία  Pts. 13
2. Γαλλία Junior Pts. 26
3. Ιταλία  Pts. 31
4. Γερμανία Pts. 33
5. Βέλγιο Pts. 51
6. Ισπανία Junior Pts. 54
7. Ελβετία Pts. 60
8 Βέλγιο Junior Pts. 60
9. Αγγλία Pts. 73
10. Σουηδία Pts. 75

JUNIOR

Όπως και στο αγώνισμα των μεγάλων, η γαλλική ομάδα Junior των Axel Marie-Luce, Youry Catherine και Steve Bonnal, δεν έδωσε στους αντιπάλους της κανένα περιθώριο και κυριάρχησε στο πεδίο της μάχης.

Οι Ισπανοί Jaume Gaya, Julen Avila και Alejandro Rodriguez κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στη γενική βαθμολογία και η τολμηρή επίδειξη ταλέντου του Julen κέρδισε τον ενθουσιασμό των θεατών καθώς έβαλε το γόνατό του στο έδαφος με απίθανη ταχύτητα. Η βελγική τριάδα των Loucas Capone, Romeo Fiorentino και Nicolas Vandommele κατέκτησε τις καρδιές του πλήθους καθώς ανέβηκε στο τρίτο σκαλί στο βάθρο.

Οι Γάλλοι Juniors κερδίζουν τον τίτλο FIM Junior S1oN και εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη.

Αποτελέσματα Εθνών JUNIOR
1. Γαλλία Pts 26
2. Ισπανία 54 pts
3. Βέλγιο 60 pts
4. Γερμανία 110 pts
5. Ελβετία 122 pts
6. Αγγλία 140 pts
7. Ιταλία 146 pts

Στον αγώνα συμμετείχε μετά από πολλά χρόνια και Ελληνική Εθνική Ομάδα με τους Σπύρο Κεφαλλωνίτη Ηλία Μπαξίσογλου και Ανδρέα Αντωνίου που για μόλις έναν βαθμό δεν κατάφεραν στο προκριματικά του Σαββάτου να προκριθούν στους αγώνες της Κυριακής τερματίζοντας στην 17η θέση.

19 More posts in SUPERMOTO category
Recommended for you
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. ανακοίνωσε το ημερολόγιο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος για τα αθλήματα motocross, ταχύτητας, supermoto, extreme...