AMA MX 2022 – ΕΠΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟΝ 9Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ UNADILLA ΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥΣ C.SEXTON ΚΑΙ J.SHIMODA

Η πίστα ορόσημο των 50 χρόνων του Αμερικάνικού motocross είναι η Unadilla που γιόρτασε τα 50 χρόνια λειτουργίας της με ένα μοναδικό επικό αγώνα για την μάχη του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας. Ο Chase Sexton κατάφερε να πάρει την νίκη αλλά και την πρωτοπορία της βαθμολογίας από τον Eli Tomac ενώ στα 250 ο Jo Shimoda βγήκε στην κορυφή από το χάος της μικρής κατηγορίας.

O C.Sexton έκανε διαχείριση ζημιάς μέχρι το πρωτάθλημα να πάει σε πίστες που του ταιριάζουν. Δεύτερη σερί νίκη στην Unadilla και επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας!

Κατηγορία 450
Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, το πρωτάθλημα επέστρεψε στην ιστορική πίστα του αμερικανικού motocross την Unadilla και μαζί επέστρεψαν από τραυματισμούς ο περσινός πρωταθλητής Dylan Ferrandis όπως και οι Malcolm Stewart(είχε να αγωνιστεί στο ΜΧ από το 2014) και Dean Wilson. H πίστα όπως αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά δυσκόλεψε τους αναβάτες και περισσότερο από όλους τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Eli Tomac που παραδοσιακά δεν πάει καλά στην Unadilla. Το πάλεψε όμως και με καλές εκκινήσεις κατάφερε να οδηγήσει και τα δύο σκέλη δημιουργώντας και μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους. Όμως η πίστα ταίριαζε καλύτερα στα γούστα του Chase Sexton που παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε καλά και στις δύο εκκινήσεις, κατάφερε με υπομονή να βρεθεί πίσω από τον Tomac και να τον περάσει χωρίς αντίσταση και στα δύο σκέλη. Η διπλή νίκη του Sexton(1-1) τον έφερε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας για μόλις έναν βαθμό, αλλά σε αυτό το πρωτάθλημα όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες με τις διαφορές να είναι μικρές.

Ο E.Tomac είχε τουλάχιστον τις εκκινήσεις που χρειαζόταν στην Uanadilla και δεν μπήκε σε άλλες περιπέτειες, ελέγχοντας την ζημιά σε μια πίστα που δεν έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε και στα δύο σκέλη αλλά και στον αγώνα ο Tomac(2-2) που στην Unadilla δεν είχε απάντηση στην ταχύτητα του Sexton αλλά και γενικότερα δεν έχει γνωρίσει σημαντικές επιτυχίες στην καριέρα του στην συγκεκριμένη πίστα. Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση του λέγοντας ότι, παραδόξως, είναι ένα από τα καλύτερα του αποτελέσματα στην Unadilla.

Στο βάθρο των 450 οι συνήθεις ύποπτοι!

Σταθερά πίσω από την δυάδα των διεκδικητών του πρωταθλήματος τερμάτισε ο Jason Anderson(3-3) που είχε κάποια θέματα με την πίστα βγαίνοντας εκτός διαδρομής χάνοντας θέσεις, όμως επέστρεψε και στα δύο σκέλη στην πρώτη τριάδα συμπληρώνοντας το βάθρο. Το δυνατό δεύτερο σκέλος του Aaron Plessinger(7-4) που τον είδαμε να οδηγεί για αρκετούς γύρους στην δεύτερη θέση, τον έφερε σε καλύτερη κατάσταση από το μουδιασμένο πρώτο, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση της ημέρας μπροστά από τον ομόσταυλο του και πέμπτο στο σύνολο Ryan Dungey(6-6) που κέρδισε με την σειρά του τον τελικά έκτο Ken Roczen(5-7) καθώς ο Γερμανός δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά μετά τις καλές του εκκινήσεις.

Δεύτερη φετινή νίκη για τον J.Shimoda.

Κατηγορία 250
Χαμός επικράτησε στα σκέλη της μικρής κατηγορίας με όλους τους πρωταγωνιστές να έχουν πτώσεις αλλά κανένας δεν ξεπέρασε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jett Lawrence που μέτρησε τουλάχιστον από δύο σε κάθε σκέλος. Στο πρώτο σκέλος ήταν ο Jo Shimoda που κατάφερε να οδηγήσει για την μεγαλύτερη διάρκεια του τον αγώνα, με έναν πεισματάρη Nicholas Romano να αντιστέκεται σθεναρά για την δεύτερη θέση, στις επιθέσεις του Jett και αργότερα του Hunter Lawrence. Ο τοπικός αναβάτης δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Hunter αλλά ούτε και τον εντυπωσιακό RJ Hampshire που ανέβηκε δυνατά από τις πίσω θέσεις. Στο δεύτερο σκέλος ήταν ο υποψήφιος για την αμερικανική ομάδα MXoN Justin Cooper που οδήγησε για δεύτερη φορά τον αγώνα, αλλά αυτή τη φορά δεν έπεσε και κράτησε την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Πίσω του οι πτώσεις των Jett και Hunter Lawrence αλλά και του νικητή του πρώτου σκέλους Shimoda, τους έβαλαν σε περιπέτειες κάνοντας απρόβλεπτο το βάθρο για την κατηγορία. Τελικά ο Shimoda(1-3) κατάφερε να περάσει τον Cameron McAdoo για την τρίτη θέση στον τελευταίο γύρο του σκέλους, κατακτώντας έτσι ο Ιάπωνας τον δεύτερο φετινό του αγώνα στην κατηγορία.

Βλέπει Εθνών ο J.Cooper με την δεύτερη κατάκτηση σκέλους στους τελευταίους δύο αγώνες.

Στην δεύτερη θέση τον ακολούθησε ο Cooper(5-1), αποτέλεσμα που πιθανότατα του έδωσε μια θέση δίπλα στους Tomac και Sexton στην ομάδα της Αμερικής MXoN που θα ανακοινωθεί στον επόμενο αγώνα του Budds Creek.

O ανταγωνισμός ανέβασε την ένταση και ο JL άρχισε να χάνει την συγκέντρωση του.

Την τρίτη θέση κατάλαβε ο Hunter Lawrence(2-5) που αν και τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά για τον ίδιο αντιμετωπίζοντας και αυτός πτώσεις στο δεύτερο σκέλος, ωστόσο κατάφερε να μειώσει την διαφορά του στην βαθμολογία από τον αδερφό του Jett, κατά δύο βαθμούς. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είχε τον δεύτερο χειρότερο φετινό του αγώνα τερματίζοντας στην τέταρτη θέση αλλά ακόμα παραμένει με την σημαντική βαθμολογική διαφορά των 26 βαθμών στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος.

Εντυπωσίασε ο RJ Hampshire με την δυναμική του επέλαση για την τρίτη θέση του πρώτου σκέλους.

Με μια δυναμική αντεπίθεση στου τελευταίους γύρους του πρώτου σκέλους ο RJ Hampshire(3-8) μπήκε στην διεκδίκηση του βάθρου όμως στο δεύτερο σκέλος δεν είχε τις δυνάμεις να ανακάμψει μετά από κακή εκκίνηση. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση με τον Max Vohland(6-6) να πραγματοποιεί ακόμα μια αθόρυβη εμφάνιση στην πρώτη εξάδα της κατηγορίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 20/8/22 Budds Creek WA.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...