AMA MX 2022 – J.ANDERSON KAI RJ HAMPSHIRE ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΟ BUDDS CREEK!

Το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού στο AMA Motocross 2022 έφερε σε ακόμα έναν αγώνα απρόβλεπτες καταστάσεις στον δέκατο γύρο του θεσμού στο Budds Creek και στις δύο κατηγορίες. O Jason Anderson πέτυχε την δεύτερη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία με τον Eli Tomac να επιστρέφει στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ στα 250, ο RJ Hampshire έγινε ο τρίτος φετινός νικητής της κατηγορίας.

Ήθελε ακόμα μια νίκη φέτος ο J.Anderson και στο Budds Creek βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή.

Κατηγορία 450
Θα περίμενε κανείς στο τέλος της χρονιάς το ενδιαφέρον του ανταγωνισμού να είναι μειωμένο, όπως συμβαίνει στα περισσότερα πρωταθλήματα ανά τον κόσμο…όχι όμως στο φετινό AMA Motocross. Στο Budds Creek είδαμε τον Antonio Cairoli να επιστρέφει στο πρωτάθλημα ενώ νωρίτερα πολλοί αναβάτες επέστρεψαν από τραυματισμούς, και δεν επέστρεψαν απλά για να επιστρέψουν. Όλοι παλεύουν για κάθε θέση και σίγουρα τους έχει παρασύρει το γεγονός της δημοσιότητας που απολαμβάνει το πρωτάθλημα, με τις επικές μάχες των πρωτοπόρων της βαθμολογίας στα 450 αλλά και η παρουσία του Jett Lawrence στα 250. Στην μεγάλη κατηγορία, και πάλι με τις πτώσεις του στο πρώτο σκέλος, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Chase Sexton έβαλε φωτιά στον αγώνα ενώ μπροστά ο Eli Tomac δεν δυσκολεύτηκε να ανέβει θέσεις σταδιακά, και να πάρει την πρωτοπορία του σκέλους μετά από μια μικρή μάχη από τον Ken Roczen που είχε πάρει την εκκίνηση. Ο Tomac, κατάφερε να κερδίσει το σκέλος και να ξαναπάρει την πρωτοπορία στην βαθμολογία και μάλιστα με αρκετούς βαθμούς καθώς ο Sexton μετά από δύο πτώσεις στους πρώτους γύρους κατάφερε από σχεδόν τελευταίος να φτάσει μέχρι και την έβδομη θέση.

Στο δεύτερο σκέλος οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Tomac ήταν αυτός που δεν ξεκίνησε καλά ενώ ο Sexton δούλευε για να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα. Αφού πέρασε τους Joey Savatgy και Ryan Dungey έβαλε στόχο τους Roczen και Anderson που έδιναν την μάχη για την πρώτη θέση. Ο Sexton κατάφερε να τους περάσει αλλά θα έπρεπε να επαναλάβει τις προσπεράσεις του και στους δύο, καθώς μια πτώση τον έφερε και πάλι τρίτο. Τα κατάφερε με την βοήθεια του Anderson που είχε ένα σβήσιμο κινητήρα σε μια στροφή, κέρδισε το σκέλος μειώνοντας την ζημιά στην βαθμολογία από το καταστροφικό πρώτο. Νικητής όμως του αγώνα ήταν ο Anderson(2-2) που κατάφερε να περάσει ξανά τον Roczen στους τελευταίους γύρους στο δεύτερο σκέλος, κατακτώντας έτσι την δεύτερη του νίκη στην κατηγορία. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Tomac(1-5) που δεν μπόρεσε να ανέβει στην πρώτη τριάδα μετά την κακή του εκκίνηση(ξεκίνησε 10ος) και μάλλον πλήρωσε την επιλογή του να τρέξει και στα δύο σκέλη με πίσω ελαστικό τύπου κουτάλα που είναι κυρίως σχεδιασμένο για άμμο. Παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει πίσω το κόκκινο φόντο στα νούμερα του, και βρίσκεται τώρα αυτός ένα βαθμό μπροστά από τον Sexton στην βαθμολογία! Δυνατός εμφανίστηκε στο Budds Creek ο Roczen(3-3), πήρε για ακόμα μια φορά καλές εκκινήσεις αλλά κατάφερε αυτή την φορά να κρατηθεί στην πρώτη τριάδα και στα δύο σκέλη μέχρι το τέλος, παρά τις έντονες μάχες που έπρεπε να δώσει. Ανταμείφθηκε με την επιστροφή του στο βάθρο(3ος) μετά από αρκετό καιρό.

Η ένταση του πρωταθλήματος ανεβαίνει…και το βάθρο αλλάζει μοτίβο στην μεγάλη κατηγορία.

Σε έναν αγώνα όπου μέτρησε τρεις πτώσεις συνολικά, ο Sexton(7-1) θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος με την τέταρτη θέση, κυρίως γιατί σε μια κακή ημέρα βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από τον μεγάλο του φετινό αντίπαλο Tomac. O Dungey(4-4) πραγματοποίησε ίσως τον καλύτερο του φετινό αγώνα, οδήγησε το δεύτερο σκέλος και έδωσε σκληρές μάχες για μια θέση στο βάθρο αλλά και πάλι τερμάτισε πέμπτος…το βάθρο όμως είναι πλέον πιο κοντά! Με σταθερή απόδοση αλλά και με αρκετές μάχες ο Christian Graig(5-7) κατάφερε να επικρατήσει στην έκτη θέση των επίσης δυνατών στο Budds Creek, Savatgy(7ος) και Aaron Plessinger(8ος).

Το ήθελε, το έψαχνε, το πέτυχε..πρώτη φετινή νίκη για τον RJ Hampshire.

Κατηγορία 250
Την φετινή χρονιά, η τριπλέτα Jo Shimoda, Hunter και Jett Lawrence έδειχνε ότι δεν θα άλλαζε για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης όμως στην Unadilla, ο RJ Hampshire έδειξε τον παλιό καλό του εαυτό και όταν αυτό συμβαίνει, τον κάνει πάντα επικίνδυνο για την νίκη σε σκέλη και αγώνα. Στο Budds Creek που είναι και η αγαπημένη του πίστα, ο βαθμός της επικινδυνότητας ανέβηκε και ο ανταγωνισμός δεν έδειξε να μπορεί να ανταποκριθεί. Ο Hampshire κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση του πρώτου σκέλους μετά από καλή εκκίνηση και μάχη με τον Michael Mossiman που οδηγούσε το σκέλος. Από εκεί και μετά δεν αντιμετώπισε κανέναν πρόβλημα κερδίζοντας το σκέλος ενώ στο δεύτερο δεν είχε καλή εκκίνηση και έπρεπε να δώσει μάχες για να βρεθεί μπροστά. Σε συνδυασμό με την καλή εκκίνηση του Jo Shimoda και πρωτοπορία του στο σκέλος, ο Hampshire ήξερε ότι έπρεπε να τερματίσει ακριβώς πίσω από τον Ιάπωνα για να πάρει την νίκη. Με δυνατές προσπεράσεις σε Max Vohland και Jalek Swoll, κυνήγησε και έπιασε τον Justin Cooper για να τον περάσει για την δεύτερη θέση. Με τερματισμούς 1-2 ο Hampshire κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα.

Αυτή είναι η πρώτη φετινή νίκη του ΚΤΜ Group στο ΑΜΑ Motocross και στις δύο κατηγορίες!

Η κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος του Shimoda(3-1) τον έφερε να παλεύει να ανέβει θέσεις σε ακόμα έναν αγώνα. Κατάφερε να φτάσει μέχρι και την τρίτη θέση ενώ στο δεύτερο τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα με την εκκίνηση του και δεν δυσκολεύτηκε να περάσει τον πρωτοπόρο Cooper για να πάρει το σκέλος και την δεύτερη θέση της ημέρας. Τα καλά αποτελέσματα του Ιάπωνα μαζί με τον καταστροφικό αγώνα του Hunter Lawrence(8-9) τον ανέβασαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jett Lawrence(2-3) είχε και αυτός μέτριες εκκινήσεις και μπλέχτηκε άθελα του σε πτώσεις άλλων αναβατών, όμως με καθαρό μυαλό κατάφερε να ανέβει θέσεις χωρίς να ρισκάρει, φτάνοντας έτσι στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο RJ Hampshire άλλαξε τα δεδομένα στο Budds Creek.

Πολύ κοντά στο βάθρο βρέθηκε ο Michael Mosiman(4-7) οδηγώντας το πρώτο σκέλος με άκρως ανταγωνιστικό ρυθμό, όμως μια πτώση τον έφερε εκτός τριάδας και δεν τον βοήθησε καθόλου η κακή του εκκίνηση στο δεύτερο. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο Justin Cooper(9-4), που επιλέχτηκε στο Budds Creek στην αμερικανική ομάδα MXoN 2022 αλλά η καταστροφική του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος, τον έφερε να σπαταλά ενέργεια που την χρειαζόταν στο δεύτερο, όταν οδήγησε τον αγώνα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Nate Thrasher(7-6) κερδίζοντας την ισοβαθμία του με τον Vohland(5-8) με καλύτερο τερματισμό στο δεύτερο σκέλος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 27/8/22 Iron Man TE.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...