WSX 2022 – H ΜΟΡΦΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

Πλησιάζοντας όλο και περισσότερο προς τον πρώτο αγώνα του νεοσύστατου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supercross 2022, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την μορφή που οι αγώνες θα διεξαχθούν που λίγο ή πολύ είναι τα trple crowns ου είχαμε συνηθίσει στο AMA Supercross τα τελευταία χρόνια.

Με τρεις αγώνες Main Event για κάθε κατηγορία, με τα συνδυασμένα μεμονωμένα αποτελέσματα κάθε Main Event να καθορίζουν κάθε νικητή του Γύρου Πρωταθλήματος και για τις κατηγορίες WSX και SX2.

Η μορφή τριών, back-to-back Main Event και οι μικρότερες διάρκειες αγώνων αυξάνουν σημαντικά το συνολικό επίπεδο έντασης του ανταγωνισμού σε κάθε γύρο του Πρωταθλήματος και καθιστούν ακόμη πιο επιτακτικές τις αποτελεσματικές εκκινήσεις. Μεγάλο μέρος αυτής της μορφής έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε εκδηλώσεις AUS-X Open της SX Global, με απίστευτα θετικά σχόλια από αναβάτες και οπαδούς.

Επιπλέον, η κατηγορία WSX θα διαθέτει έναν γύρο Superpole – μια μεμονωμένη μορφή χρονομέτρησης, με τους κορυφαίους 10 καλύτερους χρόνους της WSX, για τον καθορισμό της σειράς εκκίνησης για τους αγώνες Main Event. Σε συνδυασμό με παρακείμενη ψυχαγωγία, συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής μουσικής και διαγωνισμών freestyle motocross, η μοναδική μορφή μεταφράζεται σε ένα απαράμιλλο επίπεδο ψυχαγωγίας για τους θεατές σε κάθε γύρο Πρωταθλήματος WSX.

Η αγωνιστική μορφή στους γύρους του Πρωταθλήματος WSX αναλύεται ως εξής:

Προκριματικές σειρές

  • Τα πεδία WSX και SX2 θα χωριστούν το καθένα σε δύο ξεχωριστές προκριματικές περιόδους χρονομέτρησης, με τους μεμονωμένους χρόνους γύρου να καθορίζουν τη σειρά για τα προκριματικά σκέλη κάθε κατηγορίας. Κάθε προκριματική περίοδος θα διαρκεί 10 λεπτά, με τους τελευταίους γύρους να τρέχουν μέχρι την ολοκλήρωση μόλις λήξει η περίοδος των 10 λεπτών.

Προκριματικοί αγώνες

Οι προκριματικοί αγώνες WSX θα καθορίσουν τη σειρά για τον Super Pole – μια μορφή χρονοδοκιμής αποκλειστικά για την κατηγορία WSX που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης του Main Event. Οι πέντε πρώτοι που θα τερματίσουν σε κάθε έναν από τους δύο προκριματικούς αγώνες WSX θα κερδίσουν μια θέση στο Super Pole 10 αναβατών. Οι τερματίσαντες από την έκτη έως την 11η θέση σε κάθε σειρά θα γεμίσουν τις θέσεις 11-22 στη σειρά επιλογής στην μπάρα για το κύριο γεγονός, βάσει των τερματισμών τους στα δύο προκριματικά σκέλη συμπληρώνοντας την μπάρα εναλάξ.

  • Για την κατηγορία SX2, με τον ίδιο τρόπο όπως και με τις παραδοσιακές μορφές supercross, τα προκριματικά σκέλη θα καθορίσουν τη σειρά στην μπάρα της εκκίνησης για το κύριο γεγονός. Συλλογικά, το ταχύτερο προκριματικό σκέλος θα έχει την πρώτη επιλογή στην μπάρα της εκκίνησης για το Main Event να εναλλάσσεται μεταξύ της σειράς τελικής κατάταξης των δύο αγώνων SX2.

Superpole

  • Αποκλειστικά στην κατηγορία WSX, ο γύρος Super Pole θα περιλαμβάνει 10 αναβάτες – τους πέντε πρώτους που θα τερματίσουν από τα δύο προκριματικά σκέλη WSX. Διαθέτοντας μια ατομική μορφή χρονομέτρησης, οι χρόνοι γύρου από τον γύρο Super Pole θα καθορίσουν τη σειρά επιλογής στην μπάρα των 10 κορυφαίων για τους αγώνες WSX Main Event.

Κύριες εκδηλώσεις

  • Κάθε γύρος του Πρωταθλήματος WSX θα βλέπει τους αναβάτες να αγωνίζονται σε τρεις αγώνες Main Event ‘back-to-back’ για κάθε κατηγορία, με μόνο ένα μικρό διάλειμμα 5 λεπτών μεταξύ τους. Τα συνδυασμένα ατομικά αποτελέσματα καθορίζουν τον νικητή και τις θέσεις στο βάθρο για κάθε Γύρο Πρωταθλήματος.

Πόντοι πρωταθλήματος

  • Οι πόντοι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supercross της FIM θα απονεμηθούν για κάθε έναν από τους τρεις αγώνες Main Event. Οι πόντοι θα ακολουθήσουν την παραδοσιακή μορφή supercross των 25, 22 και 20, 18 και 16 πόντων αντίστοιχα για την πρώτη έως την πέμπτη θέση, με τους υπόλοιπους 17 αναβάτες να κερδίζουν από 15 πόντους έως 1 βαθμό, ανάλογα με το πού τερματίζουν. Συνολικά, υπάρχουν έως και 75 Πόντοι Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM σε κάθε γύρο Πρωταθλήματος WSX.
  • Εκτός από τους αγώνες Main Event, στον ταχύτερο προκριματικό SX2 και στον νικητή του WSX Superpole θα απονεμηθεί ένας επιπλέον βαθμός Πρωταθλήματος.

Συνεδρίες Εξάσκησης

  • Όπως και με τις παραδοσιακές μορφές εκδηλώσεων supercross, τα ελεύθερα δοκιμαστικά θα πραγματοποιούνται τα απογεύματα για την απόλαυση των θαυμαστών που φτάνουν νωρίτερα και θέλουν να απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότερη δράση.
938 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO’S ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 16ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ DENVER

Παρακολουθήστε στα video's ου ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 16ου γύρου του AMA Supercross...