FIM HARD ENDURO 2022 – NIKH ΓΙΑ ΤΟΝ M.LETTENBICHLER ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ…ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ο Γερμανός Manuel Lettenbichler πέτυχε τη νίκη στον έβδομο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hard Enduro της FIM, Red Bull Outliers στον Καναδά. Ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing ξεπέρασε μια τιτάνια μάχη με τον τοπικό Trystan Hart για να πάρει τη νίκη και να διεκδικήσει το προβάδισμα του πρωταθλήματος με μόλις έναν γύρο να απομένει. Ο Mario Roman της Sherco Factory Racing ακολούθησε το δίδυμο μέχρι το τέλος για να ολοκληρώσει το βάθρο στην τρίτη θέση.

Ο Manuel Lettenbichler παίρνει τη νίκη στο Red Bull Outliers
Ο Καναδός Trystan Hart τερματίζει σχεδόν δεύτερος, με τον Mario Roman στην τρίτη
Ο Lettenbichler ηγείται πλέον του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σκληρού Enduro της FIM
Το Spain’s 24MX Hixpania Hard Enduro είναι έτοιμο για ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα
Πραγματοποιώντας την πρώτη του στάση σε καναδικό έδαφος, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro έγινε μάρτυρας μιας μάχης bar-to-bar στο Red Bull Outliers. Στην καρδιά της περιοχής Badlands, οι καλύτεροι αναβάτες Hard Enduro στον κόσμο βρέθηκαν αντιμέτωποι στον προτελευταίο γύρο της σεζόν.

Oι αγώνες ξεκίνησαν στο κέντρο του Κάλγκαρι με έναν αστικό πρόλογο Endurocross. Ωστόσο, καθώς ο καιρός έγινε υγρός, με εξαιρετικά δυνατή βροχή που σήμαινε ότι η δράση ήταν δύσκολη με τους αγώνες να ολοκληρώνονται νωρίς για την ημέρα. Καθώς ο καιρός επέστρεφε την Κυριακή, οι αναβάτες αντιμετώπισαν μια μάχη Hard Enduro πολλών γύρων δυόμιση ωρών στην περιοχή Badlands. Φημισμένη για τα απολιθώματα δεινοσαύρων της, η άγονη περιοχή εξυπηρέτησε επίσης ένα καλό μάθημα Hard Enduro. Απότομες αναβάσεις, δύσκολες αρνητικές τραβέρσες και δύσκολα περάσματα εξασφάλισαν μια βάναυση πορεία για τους συμμετέχοντες.

Κυνηγώντας μια εντός έδρας νίκη, ο Hart σήμαινε δουλειά στο Red Bull Outliers και ήταν πρόθυμος να προσθέσει στη νίκη που εξασφάλισε την τελευταία φορά στο Red Bull TKO. Ωστόσο, με τον έβδομο γύρο να χρησιμεύει επίσης ως ο προτελευταίος σταθμός της σεζόν, ήταν η κρίσιμη ώρα τόσο για τον Roman όσο και για τον Lettenbichler στη μάχη του πρωταθλήματος. Χωρισμένοι μόνο από έναν βαθμό, υπέρ του Roman, μπαίνοντας στη διοργάνωση και οι δύο γνώριζαν ότι ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στον Καναδά θα μπορούσε να μετατρέψει δραματικά τους πίνακες στην όγδοη φάση.

Μάχη των Badlands

Ο Hart έφυγε γρήγορα από τη γραμμή και προσπάθησε να κάνει break, αλλά ο Lettenbichler, και λίγο μετά ο Roman, είχαν κλείσει τη διαφορά. Πολλές φορές κάθε αναβάτης πίεσε για να ανοίξει ένα προβάδισμα, αλλά κάθε φορά τον ακολούθησαν. Μπρος-πίσω, ο οδηγός του αγώνα άλλαζε χέρια πολλές φορές. Με τους γύρους να κλείνουν, ο Lettenbichler έκανε ένα τελευταίο break, παίρνοντας μαζί του τον Hart ενώ ο Roman δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί αυτή τη φορά. Το δίδυμο ήταν στήθος με στήθος. Με την τελική ανάβαση να αποφασίζει το αποτέλεσμα, ο Lettenbichler τα έδωσε όλα μέχρι τη γραμμή. Παρά ένα λάθος στα τελευταία 20 μέτρα, δεν άργησε να ανέβει ξανά και πήρε τη νίκη με διαφορά μόλις έξι δευτερολέπτων!

Αν και έχασε την εντός έδρας νίκη που ήρθε να πάρει, ο Hart ήταν ευχαριστημένος με τις προσπάθειές του για δεύτερη θέση. Ολοκληρώνοντας το βάθρο, ο Roman τερμάτισε μόλις τρία λεπτά πίσω στην τρίτη θέση. Με τους τρεις πρώτους μακριά μπροστά, ο Graham Jarvis της Jarvis Racing Team κατέλαβε την τέταρτη θέση, ενώ ο Taddy Blazusiak της GASGAS Factory Racing ολοκλήρωσε την πεντάδα.

Με έναν γύρο να απομένει, το πλεονέκτημα είναι πλέον στην πλευρά του Lettenbichler. Ο Γερμανός διατηρεί προβάδισμα τεσσάρων πόντων έναντι του Roman, με τον όγδοο και τελευταίο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hard Enduro της FIM 2022 να απομένει, το 24MX Hixpania Hard Enduro στις 7-9 Οκτωβρίου.

Με τους γύρους να κλείνουν, ο Lettenbichler έκανε ένα τελευταίο break για αυτό, παίρνοντας μαζί του τον Hart, ο Roman δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί αυτή τη φορά. Το δίδυμο ήταν λαιμό και λαιμό. Με την τελική ανάβαση να αποφασίζει το αποτέλεσμα, ο Lettenbichler τα άφησε όλα στη γραμμή. Παρά ένα λάθος στα τελευταία 20 μέτρα, δεν άργησε να ανέβει ξανά και πήρε τη νίκη με διαφορά μόλις έξι δευτερολέπτων.

Αν και έχασε την εντός έδρας νίκη που ήρθε να πάρει, ο Χαρτ ήταν ευχαριστημένος με τις προσπάθειές του για δεύτερη. Ολοκληρώνοντας το βάθρο, ο Roman τερμάτισε μόλις τρία λεπτά πίσω στην τρίτη θέση. Με τους τρεις πρώτους να αποχωρούν, ο Graham Jarvis της Jarvis Racing Team κατέλαβε την τέταρτη θέση, ενώ ο Taddy Blazusiak της GASGAS Factory Racing ολοκλήρωσε την πεντάδα.

Manuel Lettenbichler (KTM): «Είμαι αρκετά κουρασμένος, αλλά είμαι τόσο ενθουσιασμένος να πάρω τη νίκη. Ήταν μια τόσο επική μάχη σε όλη τη διαδρομή. Ο αγώνας ήταν τόσο έντονος, ήμασταν πίσω και μπροστά όλη την ώρα. Ο Trystan το ήθελε πολύ και δεν τα παρατούσε, αλλά ούτε κι εγώ τα παρατούσα. Και τα κατάφερα για τη νίκη. Και για το πρωτάθλημα είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Προηγούμαι τώρα με έναν γύρο για να τελειώσει και με τον Trystan να τερματίζει δεύτερος σήμερα, προστέθηκαν μερικοί επιπλέον πόντοι μεταξύ του Mario και εμένα επίσης».

Trystan Hart (KTM): «Ήταν ένας τρελός αγώνας. Ο Mani, ο Mario και εγώ το πήγαμε. Ήταν μια μάχη σε όλη την κούρσα. Άλλαζα θέσεις με τον Mani και μετά ήρθε ακριβώς στο νήμα για εμάς τους δύο. Κάθε φορά που νόμιζα ότι θα ξεκόψω έκανα ένα λάθος και το αντίστροφο. Ήταν ένας καλός αγώνας για δυόμισι ώρες».

Αποτελέσματα 7ου γύρου – Red Bull Outliers

1. Manuel Lettenbichler (KTM)
2. Trystan Hart (KTM)
3. Mario Roman (Sherco)
4. Graham Jarvis (Husqvarna)
5. Taddy Blazusiak (GASGAS)

Βαθμολογία FIM Hard Enduro 2022

1. Manuel Lettenbichler (KTM) 107pts
2. Mario Roman (Sherco) 103pts
3. Graham Jarvis (Husqvarna) 82pts
4. Teodor Kabakchiev (KTM) 72pts
5. Billy Bolt (Husqvarna) 62pts
6. Alfredo Gomez (GASGAS) 57pts
7. Michael Walkner (GASGAS) 57pts
8. David Cyprian (KTM) 57pts
9. Trystan Hart (KTM) 50pts
10. Wade Young (Sherco) 46pts

498 More posts in ENDURO category
Recommended for you
AMOTOE – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΟΤΟΕ ME TA PAPASTAVROU SHOPS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΑΜΟΤΟΕ, στα πλαίσια της εξεύρεσης οικονομικών προσφορών για την ένδυση των...