ISDE 2022 – Ο J.GARCIA ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ Η ΑΓΓΛΙΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ…ΣΤΑΘΕΡΑ 18Η Η ΕΛΛΑΔΑ

Η δεύτερη ημέρα αγώνων στο FIM International Six Days of Enduro (ISDE) είδε την Μεγάλη Βρετανία να κλέβει την πρωτοπορία στην World Trophy. Αξιοποιώντας στο έπακρο μια καλύτερη θέση εκκίνησης για τη δεύτερη μέρα, η τετράδα των Nathan Watson (Honda), Steve Holcombe (Beta), Jamie McCanney (Husqvarna) και Jed Etchells (Fantic) έδωσαν τον ρυθμό για να φτάσουν στην κορυφή της βαθμολογίας της ημέρας παρά την επικράτηση ξανά του Josep Garcia στην ατομική κατάταξη που δεν ήταν αρκετή για να κρατήσει την Ισπανία στην πρώτη θέση.

Η Ιταλία παραμένει εξαιρετικά συγκροτημένη στο φετινό FIM ISDE, τερματίζοντας δεύτερη συνολικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Μετά τη χθεσινή νικηφόρα επίδοση, η Ισπανία έπεσε στην τρίτη θέση, τοποθετώντας περίπου ένα λεπτό και πενήντα ένα δευτερόλεπτο πίσω από τη Μεγάλη Βρετανία. Αυτή η εξέλιξη οδηγεί επίσης τη Μεγάλη Βρετανία να παίρνει το γενικό προβάδισμα στον φετινό αγώνα World Trophy.

«Η ομάδα τα πήγε εξαιρετικά σήμερα, όλοι οδηγούμε καλά και αυτό είναι το κλειδί», είπε ο Watson. «Χθες ξεκινήσαμε από το πίσω μέρος, οπότε το να ανεβάσουμε περισσότερο την σειρά εκκίνησης ήταν μεγάλη βοήθεια σήμερα για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί. Έχουμε μια νέα διαδρομή αύριο, οπότε ας δούμε τι θα φέρει αυτό».

Η Γαλλία τελείωσε την ημέρα της πάνω από ένα λεπτό πίσω από την Ισπανία στην τέταρτη θέση, με τις πέμπτες Ηνωμένες Πολιτείες μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τη διοργανώτρια χώρα.

Ανεβαίνοντας ψηλά, η Ιταλία αποδείχθηκε για άλλη μια φορά η ταχύτερη ομάδα Junior World Trophy στο FIM International Six Days of Enduro (ISDE) με νίκη και την δεύτερη μέρα. Χτίζοντας το συνολικό προβάδισμά της στον φετινό αγώνα, η Ιταλία πάλεψε σκληρά για να εξασφαλίσει δέκα δευτερόλεπτα διαφορά νίκης έναντι της πλησιέστερης αντιπάλου Φινλανδίας.

«Είχαμε άλλη μια δυνατή μέρα σήμερα», είπε ο Ιταλός Enrico Rinaldi (GASGAS). «Η Φινλανδία μας πίεζε σκληρά, αλλά καταφέραμε να τους κρατήσουμε μακριά και να πάρουμε τη νίκη. Μετά από ένα νευρικό ξεκίνημα στο FIM ISDE χθες, νομίζω ότι όλοι νιώσαμε πιο χαλαροί σήμερα και έχουμε τακτοποιήσει τα πράγματα. Ανυπομονώ για το αύριο και τις νέες δοκιμές που θα κάνουμε».

Η Ιταλία θα πρέπει να προσέξει τα; νώτα της την τρίτη ημέρα, με τη Φινλανδία να δείχνει σήμερα ότι έχει τον ρυθμό για να την αντιμετωπίσει. Με νέες δοκιμές που ετοιμάζονται, οι Φινλανδοί θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν την πίεση. Η Αυστραλία σημείωσε πρόοδο την δεύτερη μέρα. Προσαρμοσμένοι καλά στο γαλλικό έδαφος, ήταν το έθνος που σημείωσε τη μεγαλύτερη βελτίωση σήμερα. Βελτιώνοντας σημαντικά το αποτέλεσμα της έβδομης θέσης τους την πρώτη μέρα, σήμερα ανέβηκαν στην τρίτη θέση. Η Μεγάλη Βρετανία παραμένει στην πρώτη πεντάδα με μια τέταρτη θέση την δεύτερη μέρα, ενώ η Ισπανία έφτασε στην πέμπτη. Στο τέλος της δεύτερης ημέρας, η γενική κατάταξη στο Junior World Trophy δείχνει την Ιταλία να παραμένει μπροστά, αλλά η Φινλανδία σε κοντινή απόσταση στη δεύτερη με τη Μεγάλη Βρετανία να κατέχει την τρίτη, αν και πολύ πιο πίσω, αφήνοντας την Αυστραλία και την Ισπανία να κλείσουν τις πέντε πρώτες θέσεις.

Η δεύτερη μέρα στο FIM International Six Days of Enduro (ISDE) είδε τις Ηνωμένες Πολιτείες για άλλη μια φορά στην κορυφή της κατάταξης World Trophy Γυναικών. Αποφασισμένες να συνεχίσουν να διευρύνουν το προβάδισμά τους στο φετινό FIM ISDE, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν απλησίαστες σήμερα, κερδίζοντας μια νίκη τρία λεπτά και οκτώ δευτερόλεπτα επί της Μεγάλης Βρετανίας. Η Αυστραλία επικράτησε της διοργανώτριας χώρας Γαλλίας με διαφορά είκοσι δευτερολέπτων για να πάρει την τρίτη θέση.

Στη γενική κατάταξη, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ήδη φαβορί για να υπερασπιστούν με επιτυχία το στέμμα τους στο Παγκόσμιο Τρόπαιο Γυναικών, έχοντας ένα πλεονέκτημα επτά λεπτών έναντι της Μεγάλης Βρετανίας. Και ενώ η Μεγάλη Βρετανία είναι με τη σειρά της άλλα επτά λεπτά μακριά από τη Γαλλία στην τρίτη θέση, η μάχη για το τελευταίο σκαλί του βάθρου είναι πολύ πιο σκληρή. Κερδίζοντας έδαφος τη δεύτερη μέρα, η Αυστραλία είναι τώρα μόλις δεκατέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τη Γαλλία. Με πολλές νίκες στο FIM ISDE στο όνομά της, η Jessica Gardiner (Yamaha) βρίσκεται σε καλή θέση για να οδηγήσει τις συμπατριώτισσές της σε εκείνη τη μάχη για το βάθρο με τη Γαλλία.

«Το ξεκίνημα από το προηγούμενο χθες ήταν δύσκολο, καθώς έπρεπε να προσπερνάμε μερικούς αναβάτες σε κάθε δοκιμή, αλλά σήμερα ήταν πολύ καλύτερα», είπε η Gardiner. «Με μια πιο καθαρή πίστα μπορέσαμε να κρατήσουμε το γκάζι λίγο περισσότερο. Έχω κάνει αρκετούς αγώνες FIM ISDE για να ξέρω ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς στον αγώνα για να σκεφτόμαστε για το αποτέλεσμα. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στα μισά του δρόμου, οπότε όλα μπορούν να συμβούν. Ευτυχώς γλιτώσαμε από τη βροχή σήμερα, αλλά βρέχει αρκετά δυνατά τώρα, οπότε ίσως το αύριο να είναι ενδιαφέρον!»

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...