ISDE 2022 – ΕΠΙΚΗ ΝΙΚΗ A.VERONA ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ 0.04…ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ

Η πέμπτη και προτελευταία ημέρα του International Six Days of Enduro 2022 ήταν ουσιαστικά η τελευταία ημέρα στα βουνά καθώς αύριο ακολουθεί η πανηγυρική Cross Test που ελάχιστα μπορούν να αλλάξουν στην κατάταξη. Έτσι ο Αndrea Verona έπρεπε να επιτεθεί για την Γενική στο ατομικό αλλά και για να επιστρέψει η Ιταλία στην δεύτερη θέση της κατάταξης. Όμως ο Josep Garcia δεν άλλαξε συνήθειες, και την πέμπτη ημέρα μπήκε δυνατά κερδίζοντας τις τρεις πρώτες ειδικές. Ο Verona έκανε τα πάντα αλλά ο Ισπανός του άνοιγε ειδική με ειδική την διαφορά. Στην τέταρτη όμως ήρθε το λάθος για τον Garcia, και στην τελευταία ειδική οι δύο αναβάτες πήγαν με διαφορά 0.14 του του δευτερολέπτου υπέρ του Ιταλού. Ολοκληρώνοντας την τελευταία ειδική, την οποία κατάφερε να κερδίσει ο Garcia, όμως δεν ήταν αρκετό για να του δώσει την τέταρτη φετινή του νίκη ημέρας καθώς ο Verona επικράτησε οριακά για 0.04 του δευτερολέπτου σημειώνοντας την δεύτερη φετινή του νίκη(ημέρας) στο ISDE.

Στην κατάταξη των ομάδων WT δεν άλλαξε κάτι καθώς οι Βρετανοί κατάφεραν και σήμερα να έχουν τρεις αναβάτες στην πρώτη τριάδα αν και τα χρειάστηκαν όταν ο Nathan Watson καθυστέρησε να επιστρέψει σε απλή διαδρομή μετά από μια στενή επαφή με ένα δέντρο. Παρά τις προσπάθειες του Verona η Ιταλία έχασε κι άλλο έδαφος από την δεύτερη θέση την οποία κρατούν οι Ισπανοί. O Hugo Blanjoue με δυνατό πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα, εδραίωσε την τέταρτη θέση της Γαλλίας ενώ οι πέμπτοι Αμερικάνοι βρέθηκαν να απειλούνται από τους έκτους Σουηδούς. Οι Φινλανδοί επιτέθηκαν απελπισμένα στην Junior WT, κέρδισαν την ημέρα αλλά δεν κατάφεραν να μειώσουν ικανοποιητικά την απόσταση τους από τους πρωτοπόρους Ιταλούς. Ακόμα μια νίκη και για τις Βρετανίδες στην Womens WT σε μια κατηγορία όπου οι θέσεις έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους αν και ποτέ δεν ξέρεις καθώς είδαμε τι έπαθαν προχτές οι Αμερικανίδες σε έναν αγώνα όπου κυριαρχούσαν άνετα.

Εξαιρετική εμφάνιση από την ελληνική ομάδα WT που κατάφερε συνολικά να τα πάει καλύτερα και σήμερα, κυρίως στο ατομικό καθώς στην κατάταξη των χωρών παραμένει 13η, χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα ή να απειλείται.

Σήμερα κορυφαίος ήταν ο Κίμωνας Καράμπελας #221 που ανέβηκε στην Γενική ατομική κατάταξη στην 103η θέση(από 105ος) όπως και ο Παναγιώτης Κακολύρης #220 που βρίσκεται πλέον στην 102η θέση(από 104ος).

Ο Δημήτρης Βαρσάμης #223 κέρδισε μια θέση και είναι στην 106η ενώ ο Γιάννης Χασάπης #222 από την 132η πέρασε στην 129η θέση.

Για ακόμα μια ημέρα το ελληνικό Club κινήθηκε ανοδικά περνώντας στην 71η θέση από 90η που ήταν εχτές.

Σήμερα ο Γιώργος Πισιμάνης #609 κατάφερε να μαζέψει τον περισσότερο χρόνο ανεβαίνοντας από την 314η στην 304η ενώ ανοδικά κινήθηκε και ο Παναγιώτης Ζαφειρίου #509 φτάνοντας στην 220η θέση από 233η που ήταν εχτές. Ο μόνος που έχασε μια θέση σήμερα ήταν ο Αποστόλης Ζβιντερίκος #409.

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...