ISDE 2022 – ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 1953!

Τις πρώτες δεκαετίες του International Six Days of Enduro ή Trials όπως λεγόντουσαν τότε, η Βρετανία ήταν από της χώρες που μεσουρανούσαν στην χωμάτινη μοτοσυκλέτα και γενικότερα στα μηχανοκίνητα σπορ. Παρότι τα τελευταία χρόνια στο enduro έχουν βγει αρκετά δυνατά ονόματα και παγκόσμιοι πρωταθλητές, δεν κατάφερναν να επικρατήσουν στον μεγάλο αυτό θεσμό. Φέτος όμως τα κατάφεραν. Έβαλαν μπροστά την ομάδα και όχι την ατομική τους διάκριση και πήραν το 96ο Six Days επιστρέφοντας στην κορυφή από το 1953.

Είχαν βρεθεί τόσο κοντά στο παρελθόν και τώρα είναι γεγονός…η Μ.Βρετανία κατέκτησε το ISDE 2022.

Την τελευταία ημέρα των αγώνων με τον καθιερωμένο αγώνα τύπου motocross των 13 λεπτών ή 9 γύρων, οι Βρετανοί απλά έπρεπε να τερματίσουν αφού απολάμβαναν σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους. Χωρίς να πιέσουν οι Steve Holcombe, Nathan Watson, Jamie MacCanney και Jet Etchells κατάφεραν να τερματίσουν και να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της World Trophy. Εχτές οι Ισπανοί είχαν ανέβει οριακά στην δεύτερη θέση όμως δεν κατάφεραν να έχουν συγκροτημένη απόδοση στα σημερινά motocross σκέλη τους, χάνοντας την δεύτερη θέση από τους Ιταλούς.

Με αρχηγό τον Andrea Verona που κέρδισε το σκέλος από τον Josep Garcia, οι περσινοί νικητές κατάφεραν να πάρουν την δεύτερη θέση ρίχνοντας στην τρίτη τους Ισπανούς. Γαλλία, Αμερική και Σουηδία έκλεισαν την πρώτη εξάδα.

Κέρδισαν και οι δύο μάχες στο φετινό Isde και έχουν και οι δύο να είναι χαρούμενοι. Μετά το ΜΧ σκέλος Verona και Garcia αλληλοσυγχαίρονται.

Για ακόμα μια χρονιά ο μεγάλος νικητής της Γενικής του ατομικού ήταν ο Josep Garcia όμως φέτος τα βρήκε δύσκολα από τον Andrea Verona που πάντα ήταν εκεί για να εκμεταλλευτεί τα λάθη του Ισπανού. Garcia, Verona και Nathan Watson ήταν οι τρεις πρώτοι με τον Verona να κερδίζει την Ε1, τον Garcia την Ε2 Mikael Persson την Ε3.

O νικητής της Ε1 Α.Verona.
O νικητής της Ε2 και της Γενικής J.Garcia.
O νικητής της Ε2 M.Persson.

Στην Junior WT οι Ιταλοί είχαν τον πρώτο λόγο από την αρχή και κατάφεραν να κερδίσουν την κατηγορία από τους δεύτερους τελικά Φινλανδούς που πίεσαν όσο μπορούσαν κρατώντας πάντα τους πρωτοπόρους στις μύτες των ποδιών τους. Άνετα στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Αυστραλοί με τους Βρετανούς, τους Ισπανούς και τους Τσέχους να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα. Στην Γενική του ατομικού της κατηγορία ο Zach Pichon επικράτησε άνετα καταφέρνοντας να πλασαριστεί εντυπωσιακά και στην πρώτη πεντάδα της Γενικής του ατομικού της WT.

Στις Γυναίκες WWT οι Βρετανίδες κατάφεραν για πρώτη φορά να κατακτήσουν τον τίτλο, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχία της ομάδας των ανδρών. Μετά την εγκατάλειψη τις κορυφαίας των Αμερικανίδων, πήραν τα ηνία του αγώνα και κράτησαν μεγάλη διαφορά από την δεύτερη τελικά Γαλλία. Το βάθρο συμπλήρωσε η Αυστραλία ενώ στο ατομικό των Γυναικών επικράτησε η Βρετανή Jane Daniels.

Για πρώτη φορά η Βρετανία επικρατεί στις Γυναίκες WT.

H ελληνική ομάδα World Trophy κατάφερε σήμερα να τερματίσει και να διατηρήσει την πολύ καλή της 13η θέση στην συνολική κατάταξη. O Παναγιώτης Κακολύρης #220 πέτυχε το καλύτερο ελληνικό αποτέλεσμα τερματίζοντας στην 102η θέση της Γενικής του ατομικού, τον ακολούθησαν οι Kίμων Καράμπελας #221 στην 104η, ο Δημήτρης Βαρσάμης #223 στην 106η και ο Ιωάννης Χασάπης #222 στην 129η. Το ελληνικό Club έχασε σήμερα μια θέση πέφτοντας στην 72η με τον Απόστολο Ζβιντερικό #409 να καταλαμβάνει την 188η θέση στην τελική ατομική κατάταξη των Club αναβατών, τον Παναγιώτη Ζαφειρίου #509 την 218η και τον Γιώργο Πισιμάνη #609 την 301η.

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...