ENDUROCROSS 2022 – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΝΙΚΗ Ο T.BLAZUSIAK ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ SALT LAKE CITY

Ο Taddy Blazusiak πήρε την συνολική νίκη στον πρώτο γύρο 2022 GEICO AMA EnduroCross Championship Series στο Salt Lake City της Γιούτα για να τερματίσει μπροστά από τον Tyrstan Hart καθώς έπεσαν μερικά μεγάλα ονόματα.


Υπάρχουν μόνο δύο άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη που κατέχουν πέντε στέμματα πρωταθλήματος AMA EnduroCross, ο Taddy Blazusiak και ο Colton Haaker. Ένας από αυτούς έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν του 2022 σε μια αποστολή να φτάσει στα έξι, ενώ ο άλλος αντιμετώπισε εφιάλτες.

Με δύο νίκες και τη δεύτερη θέση στα τρία motos στο Salt Lake City, GASGAS Factory Racing’s Blazusiak είχε σχεδόν το τέλειο ξεκίνημα της σειράς μπροστά από τον Trystan Hart της KTM USA που πήρε τον το τελευταίο αγώνα ενώ η συνέπεια απέδωσε στον Νοτιοαφρικανό Blake Gutzeit την τρίτη θέση της ημέρας αφήνοντας πίσω μερικούς επώνυμους αναβάτες που αντιμετώπισαν ατυχήματα και ένα σφιχτό, δύσκολο προσπέρασμα στην πίστα. Ο Blazusiak ξεκίνησε τη μέρα του θέτοντας τον ταχύτερο χρόνο hot-lap για να ορίσει τη σειρά εκκίνησης για το πρώτο από τα τρία motos με χρόνο 35.61. Ο Cody Webb του FactoryOne Sherco ήταν δεύτερος ταχύτερος με 35,64 μπροστά από τον ομόσταυλο του Cooper Abbott, τον Blake Gutzeit και τον Jonny Walker, με τον υπερασπιστή του πρωταθλήματος της Rockstar Husqvarna, Colton Haaker, να σημειώνει τον πιο αργό χρόνο μετά την πτώση στο τμήμα των ξύλων.

Moto 1
Ο Blazusiak πήρε το Moose Holeshot και νωρίς το προβάδισμα στο moto 1, μπροστά από τον Hart για να δημιουργήσει ένα μοτίβο για τη βραδιά. Ο Webb και ο Walker ακολουθούσαν, αλλά το moto 1 ήταν το σημείο όπου η βραδιά χάλασε για τον Cody καθώς το Sherco του αντιμετώπισε κάποια «τεχνικά προβλήματα» βγάζοντάς τον έξω στον δεύτερο γύρο. Ωστόσο, ο Blazusiak είχε αποφασιστική διάθεση και κράτησε το προβάδισμα σε όλο τον αγώνα. Ένα λάθος στον βραχόκηπο σήμαινε ότι οι φιλοδοξίες του Hart να περάσει τον Tady δεν πήγαιναν άλλο και έπρεπε να αρκεστεί στη δεύτερη θέση μπροστά από τον Walker που ξεκίνησε καλά. Ο πρωταθλητής του ’21, Haaker, υπέφερε στη στενή πίστα με δύσκολες προσπεράσεις, ξεκινώντας από τη δεύτερη σειρά λόγω της πτώσης του στον καυτό γύρο που του έκανε τη νύχτα δύσκολη. Μια πτώση στη μέση του αγώνα στον βραχόκηπο μεγάλωσε τα προβλήματα του για τη βραδιά.

Moto 2
Στο δεύτερο moto αντιστράφηκαν οι θέσεις τερματισμού των δεκαέξι αναβατών από τον πρώτο αγώνα κατά την επιλογή τους στην μπάρα της εκκίνησης, έτσι οι οκτώ πρώτοι ξεκινούν από τη δεύτερη σειρά. Ο Nick Thompson πήρε το holeshot με τον Abbott και τον Hart να κάνουν μεγάλα άλματα από τη σειρά δύο ακριβώς πίσω του. Ο Thompson είχε πρόβλημα να σκαρφαλώσει στα ελαστικά επιτρέποντας στον Walker να πάρει το προβάδισμα με τον Hart πίσω του. Ο Walker προηγήθηκε για μερικούς γύρους πριν τον καθυστερήσουν τα ελαστικά, επιτρέποντας στον Hart να πάρει το moto 2 μπροστά από τον Blazusiak και τον Abbott.

Moto 3
Στο τελευταίο moto, ο Hart πέρασε πολύ κοντά από τον Blazusiak για το holeshot, αλλά ο Blazusiak κέρδισε γρήγορα το προβάδισμα στον βραχόκηπο με τον Walker και τον Hart να ακολουθούν. Το συνολικό αποτέλεσμα στη γραμμή σε αυτό το moto μεταξύ Taddy και Trystan, ήταν ένας επικός αγώνας για το ζευγάρι. Στο τέλος, κατέληξε στην επιλογή της γραμμής αργά στον αγώνα στον βραχόκηπο που επέτρεψε στον Blazusiak να εξασφαλίσει τη νίκη και το πρώτο του γενικό βάθρο της σεζόν μπροστά από τον Hart.

Με ένα σκορ 4-5-5, ο Blake Gutzeit πήρε την τρίτη θέση στο βάθρο κάνοντας την έκπληξη με το δίχρονο KTM του. Τα συνολικά αποτελέσματα πίσω το βάθρο είδαν τον Abbott να τερματίζει τέταρτος με 8-3-4, τον Cory Graffunder πέμπτο με 5-8-3, τον Haaker έκτο μπροστά από τον Tim Apolle και τον Jonny Walker μπροστά από τον ένατο Ryder Leblond. Οι Ty Cullins και Will Riordan ισοβάθμισαν στη 10η θέση της γενικής.

2022 Αποτελέσματα AMA Super EnduroCross (top 10):

  1. Taddy Blazusiak, 1-2-1, GASGAS
  2. Trystan Hart, 2-1-2, KTM
  3. Blake Gutzeit, 4-5-5, KTM
  4. Cooper Abbott, 8-3-4, Sherco
  5. Cory Graffunder, 5-8-3, Husqvarna
  6. Colton Haaker, 6-6-6, Husqvarna
  7. Tim Apolle, 7-4-9, Beta
  8. Jonny Walker, 3-10-8, Beta
  9. Ryder LeBlond, 12-7-10, Husqvarna
  10. Ty Cullins, 10-11-11, TM
  11. Will Riordan, 11-9-12, KTM

Μόλις ένας αγώνας τεσσάρων αναβατών στην κατηγορία Women’s Pro είδε τη Louise Forsley της Sherco USA να παίρνει τη νίκη μπροστά από τη Rachel Gutish, φρέσκια από το ISDE, στη δεύτερη θεση. Η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια στο EnduroCross γυναικών, Shelby Turner, επίσης φρέσκια από τη Γαλλία και καθήκοντα του ISDE για τον Καναδά, είχε μια πρόωρη πτώση στον αγώνα και έπρεπε να συμβιβαστεί με την τρίτη θέση μπροστά από τη νεοφερμένη τέταρτη Hallie Marks.

Το main event της μεσαίας κατηγορίας κέρδισε ο Agus Pascal. Ο Coleman Johnson ήρθε δεύτερος και ο Gavin McCarthy στην τρίτη. Ο David Kamo κέρδισε την κατηγορία Veterans με τον Evan Ask πίσω του στη δεύτερη και τον Ryan Gouevia στην τρίτη θέση. Την τάξη των αρχαρίων κέρδισε ο Mitch Jonson. Ο Ray Amos ήρθε δεύτερος και ο Brandon Byrd τρίτος.

Ο επόμενος γύρος του Πρωταθλήματος EnduroCross GEICO AMA 2022 θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, στο Redmont του Oregon.

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...