ΜΧGR 2022 – Γ.ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗΣ ΚΑΙ Α.ΡΑΔΟΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΕΜΠΤΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΚΡΗΝΙΔΕΣ ΙΙ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2022 επέστρεψε στις Κρηνίδες για τον πέμπτο του γύρο ενώ παράλληλα συνδιοργανώθηκε και ο όγδοος γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Motocross 2022. Κάτω από ιδανικές συνθήκες και εκπληκτική διοργάνωση, ο Ανέστης Ράδος ήταν ο μεγάλος νικητής στην ΜΧ2 ανάμεσα σε ξένο και ελληνικό ανταγωνισμό, κατακτώντας έναν αγώνα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία. Ο Γιάννης Τουρατζίδης κατάφερε να πάρει ακόμα μια νίκη στο πανελλήνιο της ΜΧ1 αν και κανείς δεν μπόρεσε να κοντράρει τον κορυφαίο βαλκάνιο αναβάτη Michael Ivanov από την Βουλγαρία.

Τέτοιο αγώνα είχαμε καιρό να δούμε! Σίγουρα ο ιδανικός καιρός και οι πολλές συμμετοχές του ελληνικού πρωταθλήματος(101) αλλά και οι δυνατές από το Βαλκανικό πρωτάθλημα που ανέβασαν τον αριθμό στις 184, έπαιξαν τον ρόλο τους στο να απολαύσουμε δυνατούς αγώνες από τους πρωταγωνιστές των αγώνων. Όμως για να αποδώσουν οι πρωταγωνιστές, χρειάζονται και το κατάλληλο σκηνικό και σε αυτόν τον τομέα ο Α.Μ.Ο.Κρηνίδων παρουσίασε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα , προσεγμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, προσφέροντας έναν αγώνα υψηλών προδιαγραφών, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις αλλά και στις δοκιμασίες που αντιμετώπισε το Σωματείο τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργίας της πίστας. Και οι δοκιμασίες ήταν δύσκολες, αναλαμβάνοντας αγώνα πέρσι, σχεδόν από το πουθενά(όταν αναβλήθηκαν προγραμματισμένοι αγώνες), δημιουργώντας την πίστα σε χρόνο ρεκόρ ενώ ο αγώνας συνέπεσε με μια από τις δυσκολότερες περιόδους στην 50χρονη ιστορία του ελληνικού motocross. Δεν το έβαλαν κάτω και φέτος ανέλαβαν δύο αγώνες του πρωταθλήματος μαζί με την συνδιοργάνωση του ελληνικού γύρου του Βαλκανικού πρωταθλήματος. Στην αρχή της χρονιάς οι δοκιμασίες συνεχίστηκαν λόγω του καιρού, γεγονότα που θα αποθάρρυναν και τον πιο αισιόδοξο διοργανωτή.

Κι όμως ο Α.Μ.Ο.Κ. έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια και πιστεύουμε κέρδισε όποιο στοίχημα και να είχα βάλει, παρουσιάζοντας έναν εκπληκτικό αγώνα σε μια μοναδική πίστα. Μια πίστα που μπορούμε να πούμε είναι η μοναδική αμμουδερή του πρωταθλήματος, τερέν που απουσίαζε από τους ελληνικούς αγώνες εδώ και αρκετά χρόνια. Τα μπράβο από την μεριά μας είναι λίγο, άλλωστε υπάρχουν πιο αρμόδιοι για να αξιολογήσουν αυτή την προσπάθεια. Εμείς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο των Κρηνίδων, αυτούς που στελέχωσαν και ήρθαν στον αγώνα αλλά και τους φιλόξενους και ευγενικούς κατοίκους της πόλης, που αγκάλιασαν και αγάπησαν το motocross κάτι που ήταν έκδηλο από την περιήγηση μας στην πόλη και φυσικά, στον αγώνα.

Ο Γ.Τουρατζίδης σημείωσε ακόμα μια νίκη και οδεύει ολοταχώς για τον τίτλο της ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ1
Στην μεγάλη κατηγορία η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη, κοιτώντας μόνο τις συμμετοχές. Οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος, ο πρωτοπόρος Γιάννης Τουρατζίδης και ο Νίκος Λυρίου, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν ξανά τον νικητή του δεύτερου γύρου στην Σπερχειάδα Παναγιώτη Κουζή που επέστρεψε στο πρωτάθλημα μετά τις “υποχρεώσεις του” στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπως και τον Michael Ivanov στην κατάταξη του Βαλκανικού που και αυτός συμμετείχε με αξιώσεις σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φέτος. Από τα δοκιμαστικά ο Ivanov έδειξε ότι ήταν εκτός ανταγωνισμού στο δικό του επίπεδο μπροστά, ενώ σχεδόν στο ίδιο δευτερόλεπτο κινήθηκαν οι Γ.Τουρατζίδης, Λυρίου, Κουζής όπως και ο θεαματικός Julien Georgiev.

Ο “Mickey” εντυπωσίασε με την οδήγηση του ακόμα μια φορά!

Με την πτώση της μπάρας του πρώτου σκέλους ο Γ.Τουρατζίδης έφυγε μπροστά με τους Ivanov, Λυρίου, Κουζή και Georgiev πίσω του. Στους πρώτους γύρους ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον “Mickey”, ανοίγοντας την διαφορά τους από την μάχη της τρίτης θέσης μεταξύ των Λυριού και Κουζή. Όταν ο Iavnov έκανε την κίνηση του στον Γ.Τουρατζίδη, ο Έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε να τον ακολουθήσει ενώ την ίδια στιγμή ο Κουζής πέρασε τον Λυρίου. Το ενδιαφέρον για το υπόλοιπο του αγώνα ήταν, στο αν ο Κουζής θα κατάφερνε να πιάσει τον Γ.Τουρατζίδη, κάτι που τελικά δεν έγινε με τους Ivanov, Γ.Τουρατζίδη, Κουζή και Λυριόυ να περνούν την γραμμη του τερματισμού με αυτή την σειρά. Στο δεύτερο σκέλος ο Ivanov είχε δηλώσει ότι δεν θα αφήσει τον Γιάννη να του πάρει άλλη εκκίνηση, κρατώντας τελικά τον λόγο του! Και πάλι το ενδιαφέρον του αγώνα επικεντρώθηκε στους Τουρατζίδη-Κουζή που αυτή την φορά βρισκόντουσαν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα από την αρχή. Οι δύο πρωταθλητές της κατηγορίας έδωσαν σκληρές μάχες πιέζοντας ο ένας τον άλλο χωρίς όμως ποτέ να επιχειρηθεί κάποια προσπέραση.

Στο τέλος, πίσω από τον Ivanov τερμάτισε ο Γ.Τουρατζίδης(1-1) κερδίζοντας με διπλή νίκη(στο Πανελλήνιο) τον αγώνα από τον δεύτερο Κουζή(2-2) και τον τρίτο τελικά Λυρίου(3-3) που κέρδισε την μάχη από τον Georgiev. Δυνατές μάχες έδωσε και ο Δημήτρης Τουρατζίδης(5-4) τερματίζοντας στην τέταρτη θέση μπροστά από τον άτυχο στο δεύτερο σκέλος Ανδρέα Ανδρέου(4-7), που αντιμετώπισε πρόβλημα με σκασμένο ελαστικό. Την εξάδα συμπλήρωσε ο θεαματικός Στάθης Φυσέκης(7-5). Στο βάθρο της κατηγορίας για το Βαλκανικό πρωτάθλημα ανέβηκαν οι Ivanov, Γ.Τουρατζίδης και Κουζής.

Ο Α.Ράδος κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα στην ΜΧ2 με εντυπωσιακό τρόπο!

Κατηγορία ΜΧ2
Στις Κρηνίδες ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ανέστης Ράδος ήθελε μόλις οχτώ βαθμούς παραπάνω από τον δεύτερο Δημήτρη Μπάκα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά από ότι θα περίμενε κανείς. Αντί να κάνει έναν συντηρητικό αγώνα, ο Ραδός ανταποκρίθηκε στην πρόκληση του Ρουμάνου T.R.Krisztian που πέτυχε τον πρώτο χρόνο στα δοκιμαστικά, την στιγμή που ο ελληνικός ανταγωνισμός δεν αποτελούσε απειλή για το πρωτάθλημα. Στο πρώτο σκέλος ο Krisztian πήρε τελικά την εκκίνηση παρά την επαφή του με τον Ράδο, και οι δυο τους έφυγαν για την μάχη της διεκδίκησης της πρώτης θέσης.

Ραδος και Krisztian προσέφεραν δυνατό θέαμα στην ΜΧ2.

Μετά από δυνατές μάχες ο Ράδος έκανε το λάθος και έμεινε πίσω, με τον Ρουμάνο να περνάει πρώτος την γραμμή του τερματισμού. Στο δεύτερο σκέλος το σενάριο επαναλήφθηκε αλλά αυτή την φορά ο Ράδος δεν έκανε λάθος και μετά από σκληρή μάχη κατάφερε να περάσει μπροστά και να πάρει την νίκη σε σκέλος και αγώνα. Αυτή η μεγάλη νίκη του Ράδου(1-1) του έδωσε τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία, έναν αγώνα πριν την ολοκλήρωση της χρονιάς. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο νικητής του περσινού αγώνα Ανδρέας Καρασάββας(2-2) με τον περσινό πρωταθλητή Δημήτρη Μπάκα(3-3) να ανεβαίνει στην τρίτη θέση του βάθρου. Πολύ καλή εμφάνιση από τον τέταρτο Ηλία Καραγιάννη(4-6) ενώ την μάχη της πέμπτης θέσης κέρδισε ο Νικόλας Κοσιάβελος(8-5) από τον Αλέξανδρο Πρίμο(6-8). Στο βάθρο του Βαλκανικού πρωταθλήματος ανέβηκαν οι Ράδος(2-1), Krisztian(1-2) και Kristian Petkov(3-3), πρώτος δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα.

Πρώτη νίκη για τον Κ.Καράκη στην ΜΧ300.

Κατηγορία ΜΧ300
Η μεγάλη ανατροπή στο πρωτάθλημα έγινε στην μεγάλη δίχρονη κατηγορία όπου το αήττητο σερί του Ανδρέα Ανδρέου έσπασε από τον Κώστα Καράκη. Ο Ανδρέου(1-2) κατάφερε να κερδίσει το πρώτο σκέλος αλλά στο δεύτερο ένα σκασμένο ελαστικό τον περιόρισε στην δεύτερη θέση της κατάταξη του σκέλους και του αγώνα. Με νίκη στο δεύτερο σκέλος ο Καράκης(2-1) κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη, σπάζοντας το δικό του σερί δεύτερων θέσεων στην κατηγορία. Την τριάδα των νικητών αλλά και των συμμετοχών ολοκλήρωσε ο Ζώης Ασημακόπουλος(3-3).

Νίκη και πρωτοπορία στην βαθμολογία της ΜΧ125 για τον Σ.Θεοδωρίδη.

Κατηγορία ΜΧ125
Συνεχίζοντας από την νίκη του στον προηγούμενο αγώνα της Αρχαίας Ολυμπίας ο Σωτήρης Θεοδωρίδης εμφανίστηκε δυνατός και στις Κρηνίδες, αποφασισμένος να γυρίσει την ροή του πρωταθλήματος της κατηγορίας. Όλα έγιναν νωρίς, όταν στο πρώτο σκέλος ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Σωτήρης Φωτάκης είχε μια πτώση λίγο μετά την εκκίνηση και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Ο Θεοδωρίδης επικράτησε στο σκέλος ενώ ο Φωτάκης επέστρεψε για να κερδίσει το δεύτερο. Η νίκη του Θεοδωρίδη(2-1) τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας με σημαντική διαφορά μάλιστα από τον δεύτερο πλέον Φωτάκη. Στην δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Γιώργος Γκαλίπης(2-3) με τρίτο τον Ιάκωβο Παπαδόπουλο(3-4). Πολύ καλή εμφάνιση από τον Γιώργο Βαγενά(4-5) για την τέταρτη θέση με πέμπτο τον Άγγελο Τάσση(5-6) και έκτο τον Γιώργο Τιφτικίδη(6-7).

Επιστροφή στις νίκες για τον Κ.Μερκούρη.

Κατηγορία ΜΧ85
Μετά την απώλεια βαθμών και του αήττητου με την ποινή που δέχτηκε στην Αρχ. Ολυμπία, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κωνσταντίνος Μερκούρης επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα προσπάθησε να ανταγωνιστεί και τους αναβάτες του βαλκανικού πρωταθλήματος παρότι λόγω διαφορετικών ηλικιακών ορίων, δεν βαθμολογείται στον συγκεκριμένο θεσμό. Μετά από χαοτικά σκέλη στην κατηγορία με μάχες πτώσεις αλλά και ποινές σε οχτώ αναβάτες στο δεύτερο σκέλος για παράβαση κίτρινης σημαίας, ο Μερκούρης παρά την πτώση του στο πρώτο σκέλος κατάφερε να φύγει νικητής στα δύο σκέλη και στον αγώνα έναντι του ελληνικού ανταγωνισμού. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χρήστος Παναγιώτης Ταμβάκος(2-3) κερδίζοντας την μεγάλη μάχη με τον τρίτο τελικά Λευτέρη Παπαδάκη(4-2). Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Χρήστος Μπάζιος(3-4) κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση της ημέρας ενώ ανεβασμένη απόδοση είχε ο Σόλων Τριανταφυλλόπουλος(5-5) στην πέμπτη θέση(στα αποτελέσματα του αγώνα έχουν μπει οι δύο αναβάτες με λάθος σειρά). Την εξάδα συμπλήρωσε ο Χρήστος Τιφτικίδης(6-6).

Ο νικητής του Βαλκανικού της ΜΧ85 D.Tsankov.

Στην κατάταξη του Βαλκανικού της κατηγορία ο Dani Tsankov(1-3) ήταν ο νικητής με τον Ταμβάκο(3-2) στην δεύτερη θέση και τον Λευτέρη Παπαδάκη(7-1) στην τρίτη.

Μεγάλωσε την βαθμολογική του διαφορά ο Γ.Τσαλίκης με την νίκη του στην ΜΧ65.

Κατηγορία ΜΧ65
Με δύο δυνατά σκέλη ο Γιώργος Τσαλίκης(1-1) συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στον προηγούμενο αγώνα, δηλαδή την πρώτη θέση, νίκη που του έδωσε βαθμολογική ανάσα από τον δεύτερο της κατάταξης. Με πολύ καλούς αγώνες ο Θεόδωρος Στρούγκης(3-2) κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση από τον Γιώργο Κουκαλιώτη(4-3) που στους τελευταίους αγώνες δεν δείχνει τον καλό εαυτό που είχε στην αρχή της σεζόν, χάνοντας θέσεις και βαθμούς. Στην τέταρτη θέση με σταθερή απόδοση τερμάτισε ο Δημήτρης Φωτόπουλος(7-4) με τον Κωνσταντίνο Τραγκαδά στην πέμπτη θέση και τον Ιάσονα Αρώνη(8-6) να πετυχαίνει τον καλύτερο φετινό του τερματισμό στην έκτη θέση.

O D.Sami #21 παρά την πτώση του στο δεύτερο σκέλος, κατάφερε να φύγει νικητής στο Βαλκανικό της ΜΧ65 κερδίζοντας και τα δύο σκέλη. Ο Τούρκος Efe Okur(4-2) και Marian Daniel(3-3) από την Ρουμανία συμπλήρωσαν το βάθρο.

Μια ανάσα από τον τίτλο της ΟΡΕΝ ο Χ.Τομαράς.

Κατηγορία ΟPEN
Εκτός από τον ξένο ανταγωνισμό του Βαλκανικού που ανέβασε τον πήχη δυσκολίας, είχαμε και έκτακτες δυνατές ελληνικές συμμετοχές που έκαναν ακόμα πιο ενδιαφέρον τα πράγματα. Το αποτέλεσμα όμως δεν άλλαξε και ο Χρήστος Τομαράς(1-1) έκαμψε την αντίσταση των αντιπάλων του και προσπάθησε στο πρώτο σκέλος να πάρει και την νίκη στο Βαλκανικό αλλά στα ντουμπλαρίσματα έχασε την ευκαιρία να κερδίσει το πρώτο σκέλος. Από την Γερμανία ο Κώστας Τζιώρας(2-2) κατέβηκε για να κάνει έναν αγώνα στα πάτρια εδάφη καταφέρνοντας να πάρει την δεύτερη θέση μετά από δύο καλές εκκινήσεις. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Σταμάτης Δημολιάνης(4-3) κερδίζοντας αρκετές μάχες ενώ τέταρτος τερμάτισε τον αγώνα ο τοπικός και πρώην πολυπρωταθλητής της κατηγορίας Βασίλης Πακαταρίδης(3-4) τιμώντας τον αγώνα του τόπου του. Οι κακές εκκινήσεις περιόρισαν τον Θανάση Αυγέρη(5-6) στην πέμπτη θέση, με τους Γιώργο Κυπραίο(7-5) και Ευάγγελο Μπουρίκα(6-7) να ακολουθούν, έκτος και έβδομος αντίστοιχα.

Διπλή νίκη στο Βαλανικό της ΟΡΕΝ για τον G.Tsarev.

Νικητής της κατηγορία στο Βαλκανικό ήταν ο Grogor Tsarev(1-1) πραγματοποιώντας ωραία στρωτή οδήγηση, με δεύτερο τον Τομαρά(2-2) και τρίτο τον Βασίλη Πακαταρίδη(3-3).

Νίκη και πρωτάθλημα για τον Μ.Καρασακαλίδη στην Senior.

Κατηγορία Senior
Στην κατηγορία Senior ο Μάρκος Καρασακαλίδης(1-1) δεν είχε αντίπαλο για ακόμα έναν αγώνα, είχε όμως δυνατό αντίπαλο στο αντίστοιχο Βαλκανικό. Έχασε το πρώτο σκέλος από τον Ρουμάνο Cojanu Ionut και στο δεύτερο μετά από σκληρή μάχη έχασε στους τελευταίους γύρους ξανά, όταν συγκρούστηκε με πιο αργό αναβάτη στα ντουμπλαρίσματα χάνοντας την επαφή με την πρώτη θέση. Στο τέλος της ημέρας πήρε ακόμα μια νίκη και κατέκτησε αήττητος τον δεύτερο του τίτλο στην κατηγορία. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αδάμος Πράσσος(3-2) κερδίζοντας την μάχη με τον τρίτο τον Αλέκο Καρανάση(2-3). Εκπληκτική άνοδο για τον Νίκο Μανώλογλου(5-4) τερματίζοντας στην τέταρτη θέση αφήνοντας πέμπτο τον Ευάγγελο Αλυφαντάρο(4-5). Έκτος τερμάτισε ο Ευάγγελος Γάκης(7-6).

Ο C.Ionut άντεξε στην πίεση του Μ.Καρασακαλίδη.

Με διπλή νίκη ο C.Ionut(1-1) κέρδισε στο Βαλκανικό την κατηγορία ενώ ο άτυχος στο δεύτερο σκέλος Καρασακαλίδης(2-2) τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Με καλές εκκινήσεις ο Stanko Bayanov(3-3) πήρε την τρίτη θέση.

H Ι.Λάμπρου κράτησε την πρωτοπορία της στην βαθμολογία με νίκη στην MXWomen στις Κρηνίδες.

Κατηγορία ΜΧWomen
Στο πρωτάθλημα επέστρεψε η κατηγορία των Γυναικών για τον τρίτο τους αγώνα όπου τα πράγματα εξελίχθηκαν επεισοδιακά. Στην πρώτη στροφή του πρώτου σκέλους η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ιωάννα Λάμπρου είχε μια πτώση παρασέρνοντας και τις υπόλοιπες συμμετοχές. Αν και η αδερφή της Αμαλία δεν έπεσε αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει, ήταν αυτή που ξεκίνησε πρώτη και οδήγησε τον αγώνα με την Δέσποινα Μανδάνη να την καταδιώκει. Η Ιωάννα σηκώθηκε τελευταία και σε όλο το υπόλοιπο σκέλος προσπαθούσε να καλύψει το χαμένο έδαφος. Κατάφερε να φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση ενώ η Μανδάνη είχε περάσει στην πρώτη θέση στην οποία και τερμάτισε. Τα δύο κορίτσια έλυσαν την υπόθεση πρώτη θέση στο δεύτερο σκέλος με δυνατή μάχη διαρκείας και εναλλαγές θέσεων. Η Ι.Λάμπρου(2-1) ήταν αυτή που τελικά κατάφερε να πάρει την νίκη σε σκέλος και σύνολο αφήνοντας την Μανδάνη(2-1) δεύτερη. Η Α.Λαμπρου(3-3) ήταν τρίτη με την Έλενα Λυμπερούλου(4-4) στην τέταρτη θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ

Επόμενος αγώνας 8-9/10/22 Σπερχειάδα.

1145 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...