MXGP 2022 – Η ΥΑΜΑΗΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Χ3…VIDEO!

Η Yamaha γιορτάζει την επιτυχία μιας απίστευτης σεζόν Motocross 2022, στην οποία η ιαπωνική μάρκα κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστή και στις τρεις κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross FIM, MXGP, MX2 και WMX.

Χάρη στην αριστεία των YZ450F και YZ250F, τόσο της παραγωγής όσο και των εργοστασιακών εκδόσεων της μοτοσυκλέτας, και την ικανότητα και την αποφασιστικότητα των αναβατών Jeremy Seewer, Maxime Renaux, Glenn Coldenhoff, Jago Geerts, Thibault Benistant, Calvin Vlaanderen, Nancy van de Ven και Lyn Ο Valk, που όλοι στάθηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου φέτος, η Yamaha κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών FIM 2022.

Το 2022, η κορυφαία κατηγορία είχε την αιχμή του δόρατος από την ομάδα Monster Energy Yamaha Factory MXGP με τους αναβάτες της Seewer, Renaux και Coldenhoff και ενισχύθηκε από τον Gebben van Venrooy Yamaha Supported Vlaanderen της ομάδας. Μεταξύ των τεσσάρων αστέρων του MXGP, η Yamaha πανηγύρισε 16 νίκες σε σκέλη, 24 τερματισμούς στο βάθρο και έξι νίκες Grand Prix στο δρόμο της για να γιορτάσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κατασκευαστή MXGP για πρώτη φορά από το 2015.

Στην MX2, η Yamaha υπερασπίστηκε με επιτυχία το στέμμα για τρίτη συνεχόμενη σεζόν χάρη στις προσπάθειες των Geerts και Benistant του Monster Energy Yamaha Factory MX2, οι οποίοι πανηγύρισαν συνολικά 16 νίκες σε αγώνες και 22 τερματισμούς στο βάθρο, με αποκορύφωμα επτά νίκες στα Grand Prix. Το επίτευγμα σηματοδοτεί το πέμπτο στέμμα του Κατασκευαστή της Yamaha από τότε που η κατηγορία ανακαλύφθηκε εκ νέου ως MX2 το 2004, παίρνοντας τους δύο πρώτους τίτλους της το 2005 και το 2007.

Αποδεικνύοντας την κυριαρχία του YZ250F σε όλους τους τομείς και προσθέτοντας σε μια αξέχαστη καμπάνια εκτός δρόμου για όσους ντύθηκαν στα μπλε, η Yamaha κέρδισε επίσης τον έβδομο τίτλο WMX Manufacturer’s με τους Van de Ven, Valk και Larissa Papenmeier να βραβεύονται με τα τρία κορυφαία μετάλλια του πρωταθλήματος.

Κατά τη διάρκεια των πέντε γύρων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυναικών FIM το 2022, η Van de Ven κέρδισε τρεις αγώνες και ανέβηκε στο βάθρο τέσσερις φορές στον δρόμο για τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο. Μαζί της στο βάθρο ήρθε η Ολλανδή συμπατριώτης της Valk, η οποία σημείωσε τρεις νίκες σε αγώνες και δύο Grand Prix για να τελειώσει τη σεζόν με το ασημένιο μετάλλιο.

Αυξάνοντας την παρουσία της Yamaha και προσθέτοντας στην επιτυχία της στο WMX, η Papenmeier της Yamaha Γερμανίας συγκέντρωσε ένα κομμάτι ασημιού στο βάθρο και εξασφάλισε το πέμπτο χάλκινο μετάλλιο πρωταθλήματος, καθιστώντας την «μπλε-κυριαρχία» των τριών κορυφαίων θέσεων για τη Yamaha.

Alexandre Kowalski, Yamaha Motor Europe Off-Road Racing Manger:

«Απολαύσαμε μια απίστευτη σεζόν φέτος σε όλες τις κατηγορίες. Το να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστή και στις τρεις κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross FIM είναι απόδειξη των προσπαθειών μας και της δύναμής μας ως κατασκευαστής που ανταγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο. Πιστεύω ότι φέτος ήταν η καλύτερη της Yamaha στο MXGP όσον αφορά τις νίκες σε αγώνες και τα βάθρα σε όλο το ταμπλό, και είναι κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι. Έχουμε μια ισχυρή στρατηγική επιτυχίας, που αποδεικνύεται από τα βάθρα που γιορτάσαμε με όλους τους αναβάτες μας σε όλες τις κατηγορίες. Θα ήθελα να συγχαρώ τη Nancy van de Ven για τον παγκόσμιο τίτλο στο WMX και τη Lynn Valk και τη Larissa Papenmeier για τις φανταστικές τους σεζόν. Το να έχεις αναβάτες της Yamaha και στα τρία σκαλιά του βάθρου σε οποιοδήποτε από τα πρωταθλήματα είναι πάντα κάτι ξεχωριστό, οπότε τους αξίζουν συγχαρητήρια. Και επίσης και στις δύο ομάδες Monster Energy Yamaha Factory MXGP και MX2. Το MXGP ήταν εξαιρετικό με όλους τους αναβάτες μας, τους Jeremy Seewer, Maxime Renaux και Glenn Coldenhoff να δείχνουν ότι έχουν ό,τι χρειάζεται για να κερδίσουν, μαζί με τις απίστευτες νίκες σε αγώνες που γιορτάσαμε με τον Calvin Vlaanderen του Gebben Van Venrooy. Ταυτόχρονα, η MX2 παρήγαγε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες σεζόν στην ιστορία, με τον αγώνα τίτλου μεταξύ του Jago Geerts να παίρνει τη μάχη για τον τίτλο και με τον Thibault Benistant να γιορτάζει την πρώτη του νίκη στο Grand Prix. Αν και κερδίσαμε το στέμμα του κατασκευαστή σε όλες τις κατηγορίες, δεν ήταν χωρίς κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά πάντα πιέζαμε μπροστά και επικεντρωνόμασταν στα θετικά. Αυτό είναι κάτι για το οποίο εγώ και η Yamaha είμαστε πολύ περήφανοι και μας ενθουσιάζει για το μέλλον».

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...