MXGP 2023 – Ο T.CAIROLI ΤΕΑΜ MANAGER ΣΤΗΝ RED BULL KTM

Η Red Bull KTM Factory Racing έχει κάνει αρκετές στρατηγικές αλλαγές στη δομή της ομάδας της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MXGP που θα ενδυναμώσουν τις προσπάθειες για επιτυχίες στο Grand Prix του 2023. Επικεφαλής μεταξύ αυτών είναι ένας νέος ρόλος για τον θρύλο του MXGP και της KTM, Tony Cairoli, ο οποίος θα βρίσκεται μπροστά στην ομάδα ως Team Manager.

Για το 2023 η KTM είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Tony Cairoli θα γίνει Red Bull KTM Factory Racing Team Manager. Ο 37χρονος, ο οποίος εξακολουθούσε να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο με τις εμφανίσεις του AMA Pro National αυτό το καλοκαίρι, κέρδισε έξι από τα πρωταθλήματά του με την τεχνολογία των KTM SX-F και είναι εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM από το 2010. Ο Tony διαθέτει εξαιρετικές γνώσεις όχι μόνο του αθλήματος αλλά και της αγωνιστικής κουλτούρας και φιλοσοφίας της KTM. Θα συγχρονιστεί με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Joel Smets, ο οποίος θα εκπαιδεύσει και θα προπονήσει μια επιλογή από αναβάτες αγώνων Red Bull KTM Factory και άλλους αθλητές του ομίλου.

Η Red Bull KTM Factory Racing γιόρτασε πρόσφατα τον δέκατο τέταρτο τίτλο της στην κατηγορία MX2 από το 2004 και με το KTM 250 SX-F χάρη στη συναρπαστική νίκη του Tom Vialle στον τελευταίο γύρο της καμπάνιας του 2022 στην Τουρκία. Εκτός από τη σεζόν του 2015, η ομάδα διεκδικεί τουλάχιστον ένα στέμμα MXGP ή MX2 κάθε χρόνο από το 2010. Ο Smets έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του Vialle με δύο στέμματα από το 2020.

Από τεχνικής πλευράς, ο σεβαστός και έμπειρος μηχανικός του Vialle, Harry Norton – ο οποίος βοήθησε στη βελτίωση δύο εκδόσεων του βραβευμένου τίτλου KTM 250SX-F, της έκδοσης 2020 και του ολοκαίνουργιου μοντέλου 2023 – θα αναλάβει το ρόλο του Τεχνικού Συντονιστή της Ομάδας ενώ ο μακροχρόνιος ηγέτης Dirk Gruebel θα αναλάβει τη θέση του Project Manager για την Ανάπτυξη Motocross.

Ο Claudio De Carli, ο άνθρωπος που οδήγησε τον Cairoli στα έξι πρωταθλήματα μεταξύ 2010 και 2017, θα επιβλέπει τώρα τις αγωνιστικές προσπάθειες της KTM ως νέος Διευθυντής αγώνων Motocross. Ο Ιταλός δημιούργησε έναν απίστευτα ισχυρό δεσμό με την KTM στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, όταν βοήθησε στην επίτευξη της πρώτης διάκρισης κορυφαίας κατηγορίας του εργοστασίου στο MXGP.

Η Red Bull KTM Factory Racing θα αγωνιστεί το 2023 με τον Jeffrey Herlings (MXGP, KTM 450SX-F) και τους Andrea Adamo και Liam Everts (MX2, KTM 250SX-F).

Tony Cairoli, Red Bull KTM Factory Racing Team Manager: «Το 2022 ήταν μια αλλαγή για μένα και τώρα αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο! Ήταν υπέροχο να αγωνιστώ ξανά φέτος, αλλά ήταν επίσης θετικό να κάνω ένα μικρό βήμα πίσω από τους αγώνες και να δούμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Ελπίζω πραγματικά να μπορέσω να φέρω όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση και πάθος σε αυτόν τον νέο ρόλο. Θα έχω να μάθω να κάνω, αλλά δούλεψα επίσης με μερικούς καταπληκτικούς ανθρώπους στην καριέρα μου, οπότε περιμένω να χρησιμοποιήσω αυτή την εμπειρία. Ήδη σκεφτόμαστε τους στόχους μας για το 2023».

Robert Jonas, Επικεφαλής Motorsports Offroad: «Είναι πολύ ικανοποιητικό να βλέπουμε πώς μπορέσαμε να αναδιοργανώσουμε και να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις σημαντικών ανθρώπων για τη Red Bull KTM. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες συναρπαστικές δυνατότητες επειδή υπάρχει τόση ανεκτίμητη εμπειρία, τόσο στα paddocks, στην πίστα όσο και πίσω στα εργαστήρια. Εάν ο Tony μπορεί να φέρει τον ίδιο ενθουσιασμό για το motocross και τη μάθηση όπως όταν ήταν αναβάτης, τότε αυτή η επόμενη πρόκληση θα του πάει πολύ καλά και θα είναι μεγάλο όφελος για την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό που συμμετείχε για την υποστήριξη του σχεδίου και για το πώς θα προχωρήσουμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια».

Pit Beirer, Διευθυντής Motorsports της KTM: «Αυτό είναι το επόμενο βήμα στο όραμα του τμήματος αγώνων μας για το motocross και για τον τρόπο που θέλουμε να διατηρήσουμε τις μάρκες και να οργανώσουμε τις καλύτερες δυνατότητες στα paddock. Ήταν ξεκάθαρο ότι η εμπειρία και το ατελείωτο πάθος του Tony για το άθλημα ήταν κάτι στο οποίο μπορούσαμε να βασιστούμε, όπως ακριβώς κάναμε το 2009 όταν αρχίσαμε να μιλάμε για πρώτη φορά. Η σύνδεση De Carli ήταν μια από τις μεγάλες ιστορίες επιτυχίας για εμάς και είμαι χαρούμενος που μπορεί να προχωρήσει και να συνεχίσει. Είναι υπέροχο να υπάρχει ο Joel στον ρόλο ανάπτυξης του και ο Hari και ο Dirk να αναλαμβάνουν διαφορετικά καθήκοντα. Έχουμε μερικούς υπέροχους αναβάτες και ένα εξαιρετικό προσωπικό για το 2023, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε πολλές πιο συναρπαστικές στιγμές».

Claudio De Carli, Διευθυντής Αγώνων Motocross της KTM: «Αισθάνομαι πολύ ξεχωριστός που έχω αυτή τη νέα θέση και συνεχίζω την ιστορία μου με τον Pit, τον Robert και ολόκληρο το συγκρότημα της KTM. Όπως πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας πριν από δέκα χρόνια τώρα και ήταν η ισχυρή αμοιβαία εμπιστοσύνη που μας επέτρεψε να πετύχουμε αμέσως και μετά να συνεχίσουμε να κερδίζουμε στο MXGP. Τώρα βρισκόμαστε στη μετάβαση στην επόμενη γενιά, αλλά έχουμε τις καλύτερες δυνατές βάσεις. Ελπίζω ότι μπορούμε να διατηρήσουμε το τμήμα motocross ως ένα από τα πιο παραγωγικά για την KTM και το τμήμα αγώνων. Θα πιέσουμε στο μέγιστο για να το πετύχουμε σε όλες τις κατηγορίες».

1977 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο T.GAJSER…ΣΤΟΝ 7Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ!

Το γαλλικό κοινό περίμενε με αδημονία τον αγώνα του St. d'Angely για τον έβδομο γύρο...