MXGP 2023 – ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΒΑΤΕΣ Η RED BULL KTM ΣΤΗΝ ΜΧ2!

Ο πολλά υποσχόμενος Βέλγος Sacha Coenen θα είναι ο τρίτος αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM MX2 2023, αφού επιβεβαίωσε μια πολυετή συμφωνία KTM.

Ο προσεχώς δεκαεξάχρονος (στις 9 Νοεμβρίου) θα συμμετάσχει με τους Andrea Adamo και Liam Everts με KTM 250 SX-F για την επόμενη σεζόν, αφού εντυπωσίασε με τη φυσική του ταχύτητα και την αφοσίωση του στους διαγωνισμούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2022.

Ο Coenen και ο δίδυμος αδερφός του Lucas, θα μπουν στο MXGP για πρώτη φορά το επόμενο έτος. Έχει στρατολογηθεί από το πορτοκαλί πλήρωμα και θα χρησιμοποιήσει το 2023 για να αναπτύξει τις δεξιότητές του, την οδήγηση και τη σωματική του διάπλαση στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Sacha θα συνδεθεί με τον συμπατριώτη και πρώην πρωταθλητή πολλαπλών παγκόσμιων ομάδων, Joel Smets, για να επιβλέπει την εξέλιξή του. Ο Smets οδήγησε στον διπλό τίτλο της MX2 #1 τον Tom Vialle από την EMX, σε μόλις τέσσερις σεζόν μεταξύ του 2019 και 2022.

Ο Coenen θα μπορεί επίσης να βασιστεί στην εμπειρία του νέου Red Bull KTM Factory Racing Team Manager Tony Cairoli καθώς η ομάδα θα διαθέτει πλέον ένα ρόστερ με τέσσερις αναβάτες. Ο Jeffrey Herlings θα είναι ο μοναδικός συμμετέχων στην κατηγορία MXGP με το KTM 450 SX-F.

Το πιο φρέσκο ​​αστέρι της KTM ήταν νικητής της EMX125 του 2021 και κέρδισε πόντους στις συμμετοχές του στην EMX250 το 2022, ενώ ακόμα περίμενε τα δέκατα πέμπτα γενέθλιά του. Θα μπορούσε τελικά να ακολουθήσει τους Herlings, Jorge Prado και Vialle ως πρωτοεμφανιζόμενοι στο Grand Prix πλήρους απασχόλησης με την Red Bull KTM που συνεχίζει να διεκδικεί την χρυσή πλακέτα.

Sacha Coenen: «Αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα! Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στο Red Bull KTM Factory Racing. Οδηγώ το stock 2023 KTM 250 SX-F και το λατρεύω μέχρι στιγμής και μου αρέσει πολύ η δύναμη. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Joel γιατί είμαι σίγουρος ότι μπορεί να φέρει κάποια πράγματα στο πρόγραμμά μου που δεν έχω. Ξέρω ότι έχω πολλά να μάθω, αλλά θέλω να διασκεδάσω και να κάνω όσο καλύτερα μπορώ».

Joel Smets, Red Bull KTM Factory Racing Team Trainer: «Είναι σχεδόν τρελό πόση ενέργεια και κίνητρο έχει ο Sacha και, αυτή τη στιγμή, είναι το μικρότερο από τα δίδυμα! Δεν νομίζω ότι έχω δει ποτέ τόση αποφασιστικότητα και αφοσίωση για κάποιον που είναι ακόμα τόσο νέος. Πρέπει ακόμα να αναπτυχθεί σωματικά και επαγγελματικά και πρέπει να εργαστούμε για την ισορροπία μεταξύ της επιθυμίας και των ικανοτήτων του. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση να καθοδηγήσουμε όλη αυτή την ενέργεια…αλλά ανυπομονούμε πραγματικά».

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...