ENDUROGP 2023 – ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ENDURO 2023

Με μόνο ένα γεγονός να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη (TBA), το ημερολόγιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP του 2023 FIM είναι πλέον ολοκληρωμένο με επτά από τους οκτώ γύρους να έχουν επιβεβαιωθεί πριν από τη νέα σεζόν. Συγκεντρώνοντας έναν αριθμό αγώνων που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα του 2022 με καθιερωμένες διοργανώσεις που έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν εκδηλώσεις EnduroGP, η σειρά θα ξεκινήσει στην Ιταλία για πρώτη φορά.

Ξεκινώντας από την Ιταλία στις αρχές Απριλίου και τερματίζοντας στην Πορτογαλία στις αρχές Οκτωβρίου, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με δύο αυτόνομους αγώνες – γύρους πρώτος και δεύτερος στην Ιταλία και την Ισπανία. Στη συνέχεια, η σειρά θα περιλαμβάνει τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα GP – γύροι τρίτος και τέταρτος στη Φινλανδία και τη Σουηδία, γύροι πέντε και έξι στη Σλοβακία και στο TBA, και τον έβδομο και όγδοο γύρο, και οι δύο στην Πορτογαλία.

Η Ιταλία και τα απόκρημνα βουνά της περιοχής San Remo/Arma di Taggia θα φιλοξενήσουν τον εναρκτήριο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος EnduroGP του 2023 FIM, κάτι που αναμφίβολα θα ευχαριστήσει τον πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωταθλητή EnduroGP Andrea Verona (GASGAS).

Ο δεύτερος γύρος της σειράς 2023 θα διεξαχθεί στο Λαλίν στη βορειοδυτική Ισπανία, τον τόπο διεξαγωγής του εναρκτήριου γύρου του πρωταθλήματος του 2022.

Για το 2023, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM EnduroGP θα περιλαμβάνει μια Σκανδιναβική περιοδεία καθώς η σειρά επιστρέφει στη Φινλανδία και τη Σουηδία διαδοχικά Σαββατοκύριακα στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου. Επισκεπτόμενοι τις εστίες enduro της Heinola στη Φινλανδία και του Skovde στη Σουηδία, τα πιο βόρεια γεγονότα της σειράς θα ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα στη μέση του.

Μετά από ένα διάλειμμα τριών εβδομάδων, η σειρά EnduroGP θα επιστρέψει στη δράση το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου καθώς πραγματοποιεί μια επαναληπτική επίσκεψη στη Gelnica στη Σλοβακία, όπου διεξάγεται ο πέμπτος γύρος της σειράς 2022 και μια διοργάνωση που αναμφισβήτητα απέδειξε την αξία της το 2022 με τις θεαματικές ειδικές με βάση το δάσος. Ο έκτος γύρος είναι TBA.

Φέρνοντας το πρωτάθλημα στο τέλος του με διαδοχικές διοργανώσεις στην Πορτογαλία, οι Valpacos και St Andre/Santiago do Cacem θα παίξουν τους οικοδεσπότες στους γύρους 7 και 8.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro 2023 – Ημερολόγιο

31 Μαρτίου-2 Απριλίου San Remo/Arma di Taggia Ιταλία FMI
5-7 Μαΐου Lalin Ισπανία RFME
26-28 Μαΐου Heinola Finland SML
1-3 Ιουνίου Skövde Σουηδία SVEMO
30 Ιουνίου-2 Ιουλίου Gelnica Σλοβακία SMF
7-9 Ιουλίου TBA TBA TBA
29 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου Valpaços Πορτογαλία FMP
6-8 Οκτωβρίου St Andre/Santiago do Cacem Portugal FMP

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...