ENDUROCROSS 2022 – ΝΙΚΗ J.WALKER ΣΤΟ IDAHO…ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΒΑΘΜΟ!

Η σειρά GEICO AMA EnduroCross Championship Series επισκέφτηκε τη Nampa Idaho για τον προτελευταίο γύρο της σειράς 2022. Ο Jonny Walker πήρε τη συνολική νίκη σε ένα άλλο Σαββατοκύριακο με γεμάτες δράση μάχες στην EX Pro. Ο αναβάτης Beta είχε σκορ 1-1-2 στα τρία motos. Ο αναβάτης της Rockstar Husqvarna, Colton Haaker τερμάτισε δεύτερος στη γενική με 2-3-1 moto τερματισμούς. Στρογγυλεύοντας το γενικό βάθρο ήταν ο Ryder Leblond, με τερματισμούς 6-4-4 στα motos.

Για να ξεκινήσει τον πέμπτο γύρο, ο Walker πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο hot-lap για να ορίσει τη σειρά εκκίνησης για το πρώτο από τα τρία motos με χρόνο 44.717 δευτερόλεπτα. Ο υπερασπιστής του τίτλου, Haaker, είχε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο 45.062 δευτερόλεπτα. Ο αναβάτης του FactoryONE Sherco Cody Webb είχε τον τρίτο ταχύτερο hot γύρο με χρόνο 46.639 δευτερόλεπτα. Ο τέταρτος ταχύτερος hot γύρος ανήκε στον LeBlond με 47.736 δευτερόλεπτα. Ο αναβάτης της Red Bull KTM, Trystan Hart, ολοκλήρωσε τους πέντε ταχύτερους χρόνους hot-lap με χρόνο 47.794.

Ο Haaker ξεκίνησε το moto one δυνατά με το Moose Racing Holeshot και ένα πρόωρο προβάδισμα, μπροστά από τον Walker. Η πίστα του γύρου Νο5 αποδείχθηκε πολύ προκλητική καθώς το πρώτο moto είδε πολλούς κορυφαίους επαγγελματίες αναβάτες να έχουν πτώσεις καθ’ όλη τη διάρκειά του. Ο Hart θα έστριβε πρώτος στην πρώτη στροφή του πρώτου γύρου. Ο αναβάτης του GASGAS Factory Taddy Blazusiak θα βρισκόταν πάνω από ένα κούτσουρο μετά από μια σύγκρουση με τον Webb. Ο Haaker σκόνταψε στη μέση του αγώνα και ο Walker θα το εκμεταλλευόταν και θα έπαιρνε το προβάδισμα που θα το διατηρούσε μέχρι την καρό σημαία για να εξασφαλίσει την νίκη. Ο Haaker θα τερματίσει δεύτερος μπροστά από τον Cooper Abbott της τρίτης θέσης. Την πρώτη πεντάδα ολοκλήρωσε ο Max Gerston στην τέταρτη θέση και ο Hart στην πέμπτη. Ο Blazusiak θα τερματίσει στην 16η θέση μετά από πολλές πτώσεις.

Το δεύτερο moto αντιστρέφει τις θέσεις τερματισμού των δεκαέξι αναβατών από τον πρώτο αγώνα για τις επιλογές πύλης, έτσι οι οκτώ κορυφαίοι αναβάτες ξεκινούν από τη δεύτερη σειρά. Ο Blazusiak πήρε το holeshot και είχε μια εξαιρετική εκκίνηση καθώς ηγήθηκε σε μεγάλο μέρος του αγώνα. Ο Walker, ο οποίος ξεκίνησε από τη 10η θέση, συνέχισε την κυρίαρχη οδήγηση του και πέρασε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Blazusiak στα μέσα του αγώνα. Στον όγδοο γύρο ο Walker πέρασε τον Blazusiak για το προβάδισμα και κέρδισε το δεύτερο moto του στη σειρά. Ο Blazusiak θα έμενε για να τερματίσει στη δεύτερη θέση. Ο Hart είχε άλλο ένα δύσκολο ξεκίνημα στο δεύτερο moto και τερμάτισε έκτος αφού ξεκίνησε από τη 12η θέση. Ο Haaker, που ξεκίνησε από την 8η θέση, θα τερματίσει στην τρίτη θέση. Ο LeBlond ήρθε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο Webb.

Στο τελικό moto ο Webb πήρε το holeshot λίγο πάνω από τον Blazusiak. Διατήρησε το προβάδισμα στους πρώτους γύρους, μπροστά από τους Blazusiak, Haaker και Walker. Ο Haaker θα περνούσε γρήγορα τον Blazusiak στον πρώτο γύρο για να περάσει στη δεύτερη θέση με τον Walker να μην είναι πολύ πίσω, συνεχίζοντας τη γρήγορη και ομαλή οδήγηση καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Ο Haaker θα περνούσε τον Webb για να πάρει το προβάδισμα στον τρίτο γύρο του αγώνα και οι επιδέξιοι αγώνες του θα τον κρατούσαν στην κορυφή μέχρι την καρό σημαία, εξασφαλίζοντας επίσης τον πρώτο του βάθρο της σειράς του 2022. Ο Webb και ο Walker θα πολεμούσαν τους επόμενους 3 γύρους πριν ο Walker περάσει τον Webb για τη θέση P2 στον 6ο γύρο. Ο Walker θα τερματίσει στη δεύτερη θέση μπροστά από τον Webb στην τρίτη. Ο LeBlond θα ερχόταν στην τέταρτη θέση μπροστά από τον Blazusiak στην πέμπτη.

Για τα συνολικά αποτελέσματα της βραδιάς, ο Cooper Abbott τερμάτισε τέταρτος με 3-8-6 moto τερματισμούς. Ο Hart ήρθε στην πέμπτη θέση γενικής με 5-6-8 moto τερματισμούς. Ο Webb τερμάτισε έκτος συνολικά μπροστά από τον Blazusiak που κατέλαβε την έβδομη θέση. Ο Tim Apolle ήρθε στην όγδοη θέση γενικά μπροστά από τον Max Gerston στην ένατη. Ο Will Riordan ήρθε δέκατος στη γενική.

2022 AMA Super EnduroCross- Γύρος 5: Συνολικά αποτελέσματα (Top 10)

  1. Jonny Walker, 1-1-2, Βήτα
  2. Colton Haaker, 2-3-1, Husqvarna
  3. Ryder LeBlond, 6-4-4, Husqvarna
  4. Cooper Abbott, 3-8-6, Σέρκο
  5. Trystan Hart, 5-6-8, KTM
  6. Cody Webb, 13-5- 3, Σέρκο
  7. Taddy Blazusiak, 16-2-5 ΓΑΣΓΑΣ
  8. Tim Apolle, 7-7-9, Βήτα
  9. Max Gerston, 4-10-11, ΓΑΣΓΑΣ
  10. Will Riordan, 10-10-7, KTM

Με έναν γύρο να απομένει, η σειρά έρχεται στο τέρμα καθώς ο Trystan Hart προηγείται με 113 πόντους, μπροστά από τον Jonny Walker στους 112 πόντους. Ο Taddy Blazusiak είναι τρίτος στο σύνολο με 96 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Cody Webb στην τέταρτη θέση με 95 βαθμούς και τον Colton Haaker στην πέμπτη με 90 βαθμούς.

Στην κατηγορία Women’s Pro, η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Women’s EnduroCross Shelby Turner πήρε τη νίκη μπροστά από τη Rachel Gutish που τερμάτισε P2 και τη Hallie Marks (P3).

Ο James Flynn κέρδισε το main event της κατηγορίας Expert μπροστά από τον Nick Tolman στη δεύτερη και τον Dustin Hedwall στην τρίτη.

Το main event της κατηγορίας Intermediate κέρδισε ο Jack Williford μπροστά από τον Hayden Vonolnhausen στη δεύτερη και τον Braxton Hintze στην τρίτη.

Ο David Kamo κέρδισε την κατηγορία Veterans με τον Tyler Kinkade στη δεύτερη και τον Ryan Gouveia στην τρίτη.

Την τάξη των αρχαρίων κέρδισε ο Austin Daniels. Ο Justin Webb ήρθε δεύτερος και ο ΦFernando Pascal στην τρίτη.

Ο Braxton Hintze κέρδισε την κατηγορία Junior, η οποία περιορίζεται σε αναβάτες ηλικίας 12 έως 17 ετών. Ο Jack Williford ήρθε στη δεύτερη θέση μπροστά από τον Seth Steiner στην τρίτη.

Ο γύρος του πρωταθλήματος των Πρωταθλητών GEICO AMA EnduroCross 2022 θα ολοκληρωθεί με τον τελευταίο αγώνα στις 19 Νοεμβρίου στο Reno στην Nevada.

474 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο M.LETTENBICHLER!

Ο εναρκτήριος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro είδε τον Manuel Lettenbichler της Red...