SX DE PARIS 2022 – ΒΑΣΙΛΙΑΣ Ο K.ROCZEN!

Στην πρώτη του εμφάνιση στο Παριζιάνικο Supercross, o Ken Roczen κατάφερε να πάρει το στέμμα του Βασιλιά του SX de Paris 2022 μετά από δύο γεμάτες αγωνιστικές ημέρες με έξι Τελικούς. Στην μικρή κατηγορία ο Matt Moss αντεπιτέθηκε την Κυριακή για να γίνει ο νέος Πρίγκιπας του Παρισιού στο Supercross.

Όπως δήλωσε ο KR, είναι η πρώτη φορά που νοιώθει άνετα πάνω στο Honda του.

Μετά από αρκετά χρόνια είδαμε στο Supercross του Παρισιού να συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου Supercross με πρώτο και καλύτερο τον Eli Tomac που φέτος διανύει μια ονειρική χρονιά έχοντας κατακτήσει τα πάντα. Θα ήταν ωραίο να κατακτήσει και το SX de Paris αλλά ο Ken Roczen είχε διαφορετική άποψη. Για τον Tomac το διήμερο ξεκίνησε καλά πήρε τον πρώτο Τελικό του Σαββάτου έχασε τον δεύτερο από τον Ken Roczen που του έκανε μια ωραία προσπέραση και επέστρεψε στην πρώτη θέση στον τρίτο, κλείνοντας την ημέρα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Την Κυριακή όμως ήταν η ημέρα του Roczen που κυριολεκτικά πετούσε στα σαμάρια του Παρισιού. Με τρεις καλές εκκινήσεις και μια εντυπωσιακή προσπέραση στον Tomac στον δεύτερο Τελικό, ο Γερμανός οδήγησε στην πρώτη θέση σχεδόν όλους τους γύρους της μεγάλης κατηγορίας την τελευταία ημέρα, κερδίζοντας το στέμμα για δύο βαθμούς από τον δεύτερο τελικά Tomac. Από την μεριά του ο Αμερικάνος προσπάθησε πολύ στους δύο τελευταίους Τελικούς να γυρίσει το παιχνίδι αλλά όπως είπαμε ο Roczen ήταν πολύ δυνατός στο πιο δύσκολο σημείο της πίστας τα σαμάρια, σημείο που δεν μπόρεσε τελικά να τον ανταγωνιστεί κανείς. Την τρίτη θέση στον τελευταίο Τελικό διεκδίκησαν μαχόμενοι οι Cooper Webb και Justin Brayton, με τον Webb να κάνει ένα λάθος βγαίνοντας εκτός πίστας, επιτρέποντας στον Brayton να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο Πρίγκιπας του Παρισιού Matt Moss.

Η μικρή κατηγορία εξελίχθηκε όπως και η μεγάλη με την κυριαρχία του Chris Blose στους αγώνες του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή αντεπιτέθηκε ο Matt Moss κερδίζοντας και τους τρεις Τελικούς με την σειρά του, για την τελική επικράτηση του Πρίγκιπα του Παρισιού. Με τέσσερις δεύτερες θέσεις στου έξι Τελικούς ο Jese Owen πήρε την δεύτερη θέση αφήνοντας τον Blose τρίτο, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον τελευταίο αγώνα της ημέρας.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...