ENDUROCROSS 2022 – ΝΙΚΗ C.WEBB…ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ J.WALKER ΣΤΗΝ NEVADA

Η σειρά GEICO AMA EnduroCross Championship Series επισκέφτηκε το Ρίνο της Νεβάδα για τον έκτο γύρο του πρωταθλήματος της σειράς 2022. Ο αναβάτης της Beta, Jonny Walker, κέρδισε οριακά το πρωτάθλημα EX Pro Series την πρώτη του χρονιά με 137 βαθμούς. Ο αναβάτης της Red Bull KTM, Trystan Hart, τερμάτισε δεύτερος στη σειρά με 134 βαθμούς μπροστά από τον τρίτο Cody Webb της FactoryONE Sherco, με 125 βαθμούς.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κούρσα για τον τίτλο του πρωταθλήματος έφτασε στο τελικό μοτο σε ένα θρίλερ μεταξύ Hart και Walker. Ο Hart πήγε με 6-1-1 στα τρία μοτο, αλλά τελικά δεν ήταν αρκετό καθώς ο Walker σημείωσε 3-2-2 στη σειρά που τον έφερε στη δεύτερη της γενικής με τον Hart να παίρνει την τρίτη θέση. Ο Webb πήρε την πρώτη θέση στο βάθρο για τον τελευταίο γύρο, αφού τερμάτισε με 1-3-3, δίνοντάς του το προβάδισμα στη συνολική σειρά έναντι του GasGas Factory Rider, Taddy Blazusiak, ο οποίος τερμάτισε έκτος τη βραδιά και τέταρτος στη σειρά συνολικά.

Για να ξεκινήσει τον έκτο γύρο, ο υπερασπιστής του πρωταθλητή της Rockstar Husqvarna, Colton Haaker, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο hot-lap για να ορίσει τη σειρά εκκίνησης για το πρώτο από τα τρία motos με χρόνο 59.768. Ο Webb είχε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο 1:00.194. Ο Blazusiak πήρε τον τρίτο ταχύτερο hot γύρο με 1:02.050. Ο Hart θα έπαιρνε τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο και ο Walker τον έκτο.

Ο Haaker ξεκίνησε το moto one δυνατά με το Moose Holeshot και ένα πρώιμο προβάδισμα, μπροστά από τον Walker και τον Webb. Ο Hart είχε μια πτώση στους πρώτους γύρους του moto οδηγώντας στην έκτη θέση του στο moto 1. Ο Haaker και ο Webb πολέμησαν για την πρώτη θέση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στον τελευταίο γύρο, ο Webb άρχισε να πιέζει αναζητώντας ευκαιρίες για να περάσει τον Haaker για το προβάδισμα. Η επιθετικότητα θα αποδώσει καρπούς όταν ο Haaker βγήκε έξω σε μία από τις τελευταίες στροφές στον βραχόκηπο, ο Webb τον απέφυγε και πήρε οριακά το προβάδισμα. Θα περνούσε στην τελευταία στροφή της πίστας για να πάρει την καρό σημαία πρώτος στο moto one. Ο Haaker τερμάτισε δεύτερος μπροστά από τον Walker στην τρίτη, τον Will Riordan στην τέταρτη και τον Ryder Leblond στην πέμπτη.

Το δεύτερο moto αντιστρέφει τις θέσεις τερματισμού των δεκαέξι αναβατών από τον πρώτο αγώνα για επιλογές πύλης, έτσι οι οκτώ κορυφαίοι αναβάτες ξεκινούν από τη δεύτερη σειρά. Ο αναβάτης της Beta, Tim Apolle, θα έπαιρνε το προβάδισμα από την εκκίνηση πριν από τους Webb, Hart και Walker. Ο Webb θα έπαιρνε το προβάδισμα από τον Apolle από νωρίς μόνο για να του το έπαιρνε με την σειρά του ο Hart στον τρίτο γύρο. Ο Walker θα εκμεταλλευόταν τον Webb λίγο μετά το Hart και θα πήγαινε στη δεύτερη θέση και στον τρίτο γύρο. Ο Walker και ο Hart πάλεψαν στο υπόλοιπο του αγώνα για την πρώτη θέση, με τον Walker να κάνει πολλές προσπάθειες να πάρει το προβάδισμα από τον Hart, πλησιάζοντας πολλές φορές. Τελικά ο Hart θα επικρατούσε και θα έπαιρνε την πρώτη θέση στο moto 2. Ο Walker θα ερχόταν δεύτερος και ο Webb στην τρίτη θέση.

Σε ένα τέλος που ταιριάζει στο ακραίο ταλέντο και τον ανταγωνισμό που έχουμε δει αυτή τη σεζόν, ο τίτλος του πρωταθλήματος της σειράς έφτασε στο τελευταίο moto του τελευταίου γύρου. Ο Walker και ο Hart παρατάχθηκαν για την τελική μάχη της σεζόν, γνωρίζοντας τι έπρεπε να γίνει για να εξασφαλίσουν τον τίτλο. Ο Walker έπαιρνε το προβάδισμα όταν η πύλη έπεφτε και κρατιόταν από αυτήν για τους δύο πρώτους γύρους με τον Hart ακριβώς στα τακούνια του και θα περνούσε τον Walker για το προβάδισμα από τον τρίτο γύρο. Ο Hart οδήγησε καλά στο moto 3, καθιστώντας δύσκολο για τον Walker να κερδίσει πολύ έδαφος μαζί του, αλλά ο Walker διατήρησε τη δεύτερη θέση όχι πολύ πίσω σε ολόκληρο τον αγώνα. Για να είχε κερδίσει ο Hart τη σειρά, θα χρειαζόταν ο Webb να περάσει τον Walker και να πάρει τη δεύτερη θέση στο μοτο, ο Webb οδήγησε επιθετικά όλη τη νύχτα, καθώς προσπαθούσε να κερδίσει έδαφος από τον Walker. Τελικά ο Walker θα κρατούσε τη δεύτερη θέση στο moto, το οποίο ήταν ό,τι χρειαζόταν για να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος για να κλείσει μια απίστευτη σεζόν αγώνων για τη rookie EnduroCross σεζόν του.

Ο έκτος και τελευταίος γύρος των αγώνων ήταν τόσο συναρπαστικός όσο αναμενόταν για να κλείσει μια απίστευτη σειρά από τους πιο ταλαντούχους αναβάτες στο άθλημα που παρήγαγαν τους καλύτερους αγώνες που έχει δει ποτέ μια σειρά EnduroCross. Για τα συνολικά αποτελέσματα της βραδιάς, ο Haaker τερμάτισε τέταρτος με 2-4-5 moto τερματισμούς. Ο Abbott ήρθε στην πέμπτη θέση γενικής με 7-5-6 moto τερματισμούς. Ο Blazusiak τερμάτισε έκτος συνολικά μπροστά από τον Riordan που πήρε την έβδομη θέση. Ο LeBlond ήρθε στην όγδοη γενική θέση μπροστά από τον Tim Apollo στην ένατη.

2022 AMA EX Pro- Round 6: Overall Results (Top 10)

  1. Cody Webb, 1-3-3, Sherco
  2. Jonny Walker, 3-2-2, Beta
  3. Trystan Hart, 6-1-1, KTM
  4. Colton Haaker, 2-4-5, Husqvarna
  5. Cooper Abbott, 7-5-6, Sherco
  6. Taddy Blazusiak, 8-7-4, GasGas
  7. Will Riordan, 4-9-7, KTM
  8. Ryder LeBlond, 5-8-9, Husqvarna
  9. Tim Apolle, 11-6-8, Beta
  10. Ty Cullins, 10-10-10, TM

2022 AMA EX Pro Series Championship Overall Results (Top 10)

1. Jonny Walker, Beta, 137 points

2. Trystan Hart, KTM, 134 points

3. Cody Webb, Sherco, 125 points

4. Taddy Blazusiak, GasGas, 111 points

5. Colton Haaker, Husqvarna, 108 points

6. Cooper Abbott, Sherco, 98 points

7. Ryder LeBlond, Husqvarna, 84 points

8. Tim Apolle, Beta, 78 points

9. Will Riordan, KTM, 68 points

10. Max Gerston, GasGas, 68 points

Στην κατηγορία Pro Women’s, η Shelby Turner κέρδισε τον αγώνα και εξασφάλισε τον έκτο τίτλο της Πρωτάθλημα Σειράς, τους περισσότερους στην ιστορία του αθλήματος. Η Rachel Gutish θα έπαιρνε τη δεύτερη θέση στη βραδιά και στη σειρά, καθώς η Louise Forsley θα κατείχε την τρίτη θέση συνολικά στη σειρά και τη νύχτα.

Ο Brandon Petrie κέρδισε το main event της κατηγορίας Expert μπροστά από τον Anthony Jonson στη δεύτερη και τον Daniel Blanc-Gonnet στην τρίτη. Ο Nick Tolman κέρδισε το Expert Series Overall μπροστά από τον Dustin Hedwall στη δεύτερη και τον Spenser Wilton στην τρίτη.

Το γενικό πρωτάθλημα και η σειρά της μέσης κατηγορίας κέρδισε ο Coleman Johnson μπροστά από τον Braxton Hintze στη δεύτερη τη βραδιά και συνολικά, και τον Jack Williford στον τρίτο τόσο για τη βραδιά όσο και για τη γενική.

Ο David Camo κέρδισε την κατηγορία Βετεράνων στον Γύρο 6 και στο Γενικό σε μια συναρπαστική μάχη με τον Tayler Kinkate, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στη βραδιά και στη σειρά. Ο Ryan Gouveia θα ερχόταν τρίτος τόσο στη γενική όσο και στη βραδινή διοργάνωση.

Την τάξη των αρχαρίων κέρδισε ο Austin Daniels. Ο Ray Amos ήρθε δεύτερος και ο Fernando Pascal στην τρίτη. Ο Amos θα διεκδικούσε τη σειρά συνολικά στο Novice μπροστά από τον Pascal στη δεύτερη και τον Michael Taylor στην τρίτη.

Ο Jack Williford κέρδισε την κατηγορία Junior, η οποία περιορίζεται σε αναβάτες ηλικίας 12 έως 17 ετών. Ο Braxton Hintze ήρθε στη δεύτερη θέση μπροστά από τον Riley Bender στην τρίτη. Ο Williford θα πάρει επίσης τον τίτλο Junior Series Overall με τον Hintze στη δεύτερη και τον Fernando Pascal στην τρίτη.

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...