AMA MX/SX 2023 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ RED BULL KTM 2023

Αποτελώντας τη βάση του 2023 KTM 450 SX-F FACTORY EDITION που μόλις κυκλοφόρησε, ο Cooper Webb της Red Bull KTM Factory Racing, ο Marvin Musquin και ο Aaron Plessinger έβαλαν τους τροχούς τους στο χώμα την Τρίτη, για να παρουσιάσουν τη νέα μοτοσυκλέτα στον ειδικό Τύπο στις εγκαταστάσεις προπόνησης της ομάδας, RD Field. Μαζί με τους κορυφαίους συμπαίκτες τους στην κατηγορία 250, τον Maximus Vohland από τη Βόρεια Καλιφόρνια και ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητή της MX2 Tom Vialle, και οι δύο πάνω στο KTM 250 SX-F.

Έχοντας ακόμη περισσότερους στη γραμμή από ποτέ για το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross, η ομάδα πέντε αναβατών Red Bull KTM Factory Racing είναι έτοιμη για τη νέα σεζόν και τη νέα μορφή αγώνων. Θα ξεκινήσει με την έναρξη της σεζόν AMA Supercross στο Anaheim της Καλιφόρνια στις 7 Ιανουαρίου, προτού πραγματοποιήσει 31 εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του AMA Pro Motocross Championship, για το υπόλοιπο του έτους.

Ο Webb, δύο φορές πρωταθλητής στην κατηγορία 450SX, επιστρέφει στη δράση και αναζητά τη λύτρωση το 2023 ως διεκδικητής του τίτλου αυτή τη σεζόν. Από τότε που μπήκε για πρώτη φορά στην Red Bull KTM Factory Racing το 2019 και διεκδίκησε το παρθενικό στέμμα της κορυφαίας κατηγορίας, ο Webb ήταν σταθερά υποψήφιος για τον τίτλο και ο 27χρονος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα.

Συμμετέχοντας στην ομάδα για 13η συνεχόμενη σεζόν στις ΗΠΑ, ο Γάλλος αναβάτης Marvin Musquin θέλει να αξιοποιήσει τις δυνατές του επιδόσεις το 2022. Ο Musquin στα 32 του, τερμάτισε τέταρτος στη φετινή κατάταξη 450SX με μια νίκη Triple Crown στο ενεργητικό του, μαζί με έξι τερματισμούς στο βάθρο συνολικά, και τώρα κοιτάζει να βασιστεί σε αυτά τα αποτελέσματα τη νέα χρονιά.

Ο Aaron Plessinger θα επιστρέψει για τη δεύτερη σεζόν του με την Red Bull KTM Factory Racing. Κέρδισε το δεύτερη θέση στο Oakland 450SX Main Event και στη συνέχεια, μετά την επιστροφή από τραυματισμό, έδωσε πολλά βάθρα στην κατηγορία 450MX στο motocross. Ο 26χρονος έχει τώρα κίνητρο για να αφήσει το στίγμα του το 2023 δίπλα στον Webb και τον Musquin.

Cooper Webb: «Ανυπομονώ πραγματικά για την επερχόμενη σεζόν. Θα είναι άλλη μια υπέροχη χρονιά με την ομάδα Red Bull KTM Factory Racing. Είχαμε λίγο δύσκολη χρονιά πέρυσι, αλλά προσπαθούμε να επαναφέρουμε τα πράγματα στη σωστή τους τροχιά για φέτος. Το πλήρωμα εργάζεται σκληρά και έχουμε κάνει πολλές δοκιμές. Επέστρεψα με τον Aldon Baker, οπότε επιστρέψαμε ακριβώς όπως ήμασταν το 2021 και το 2019. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην κορυφή φέτος, ο στόχος είναι να βγω έξω και να προσπαθήσω να κερδίσω ξανά ένα πρωτάθλημα.”

Marvin Musquin: «Αυτή τη στιγμή, είναι προφανώς η off-season με bootcamp και σκληρή προπόνηση. Η ομάδα εργάζεται σκληρά για να μάθει τη μοτοσυκλέτα ακόμα περισσότερο για τη δεύτερη σεζόν και έχουμε ακόμα μερικές εβδομάδες πριν ξεκινήσει ο αγώνας για το 2023. Είχαμε ένα ταξίδι στο Παρίσι και αγωνιστήκαμε – ήταν ωραίο να μπούμε πίσω από την μπάρα και να κάνουμε ένα αγώνα, τουλάχιστον, πριν την έναρξη της σεζόν. Βρίσκομαι ακόμα στην Καλιφόρνια και παρακολουθώ το πρόγραμμα με τον DV [David Vuillemin]. Μου αρέσει πολύ το πρόγραμμα με τον DV με γνωρίζει λίγο περισσότερο, οπότε ελπίζω να είμαστε καλύτεροι για την επόμενη χρονιά.»

Aaron Plessinger: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το 2023, είμαι έτοιμος να επιστρέψω πίσω από την μπάρα! Το Supercross κόπηκε απότομα για μένα πέρυσι και ανυπομονώ να επιστρέψω εκεί και να δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω. Η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing έχει κάνει πολλή δουλειά για να φτάσει αυτή η μοτοσυκλέτα στο σημείο που την χρειαζόμαστε για φέτος και νιώθω πολύ καλά με αυτήν. Έχω επιστρέψει στην οδήγηση εδώ και λίγο καιρό και είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τη φυσική μου κατάσταση και το πού βρίσκομαι με την μοτοσυκλέτα αυτή τη στιγμή. Μόνο καλά πράγματα πρέπει να έρχονται από εδώ και πέρα. Έχουμε τρεις νέους αγώνες στο πρόγραμμα φέτος, οπότε είμαι επίσης πολύ ενθουσιασμένος για αυτό. Ανυπομονώ να περάσω όλη τη χρονιά με τον μηχανικό μου, τον Jade, και να πάρω μερικές νίκες σε αγώνες. Το αξίζει. Όλη η ομάδα το αξίζει. Το αξίζω. Δουλέψαμε σκληρά, οπότε ήρθε η ώρα να αφήσουμε τη σκληρή δουλειά να αποδώσει. Είμαι έτοιμος να επιστρέψω εκεί έξω και να κάνω αγώνες με τα αγόρια μου!».

Από την πλευρά των 250, ο Max Vohland συνεχίζει να αποκτά εμπειρία στις επαγγελματικές τάξεις αφού κατέκτησε την έκτη θέση γενικής στην κατάταξη 250MX φέτος. Σε ηλικία 19 ετών, ο Vohland είναι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψει στο supercross για μια τρίτη προσπάθεια, φέτος στο 250SX Western Regional Championship, και έχει βάλει στόχο να επηρεάσει τη σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SuperMotocross.

Max Vohland: «Είμαι ενθουσιασμένος για τη σεζόν του 2023. Κάναμε μερικά σημαντικά βήματα προς τα εμπρός στο τέλος του ΑΜΑ Motocross και έχουμε βασιστεί σε αυτήν την πρόοδο στις δοκιμές SX μας αυτή την εκτός σεζόν. Έχω κάνει τη δουλειά στο The Baker’s Factory και ανυπομονώ να δείξω τι έχουμε κάνει. Οι στόχοι μου είναι να τοποθετηθώ ως πρωτοπόρος στο supercross, να είμαι σταθερά στο βάθρο στο motocross και να προσπαθήσω να κερδίσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross.»

Κάνοντας το αναμενόμενο ντεμπούτο του στις ΗΠΑ στις ΗΠΑ το 2023, ο 22χρονος Γάλλος αναβάτης Tom Vialle ανυπομονεί να πέσει η μπάρα για το 250SX Eastern Regional Championship τον Φεβρουάριο. Με έδρα τη Φλόριντα στο The Baker’s Factory μαζί με τους συμπαίκτες του στην Red Bull KTM, ο δύο φορές και τρέχων Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2 προσβλέπει επίσης στη σεζόν Pro Motocross, που ξεκινά τον Μάιο.

Tom Vialle: «Για μένα, είναι μια νέα ζωή. Μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2022 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2, μετακόμισα στις ΗΠΑ και ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά μέχρι στιγμής όλα ήταν τόσο καλά. Προπονούμαι στη Φλόριντα με τον Άλντον και το γκρουπ στο The Baker’s Factory και όλα μέχρι στιγμής, πάνε καλά. Μου αρέσει πολύ. Μου αρέσει να οδηγώ supercross, είναι μια νέα εμπειρία για μένα, οπότε έχω πολλά να μάθω. Κάνω καλή προπόνηση με την ομάδα και τον μηχανικό – όλοι είναι πολύ καλοί μαζί μου, οπότε έχουμε προχωρήσει πραγματικά. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ στο supercross εδώ στις ΗΠΑ, οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό. Το να πάω εκεί και να δω πώς θα είναι να οδηγώ τη νύχτα στο γήπεδο και να οδηγώ μπροστά σε τόσους πολλούς οπαδούς θα είναι μεγάλο πράγμα για μένα. Και μετά θα μεταφερθούμε στο motocross το καλοκαίρι, είμαι ενθουσιασμένος και γι’ αυτό. Αυτή θα είναι μια νέα πρόκληση για μένα – λίγο πιο κοντά σε αυτό που προπονούμαι τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη – αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ τόσο στο SX όσο και στο MX για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Έρχονται πολλά νέα πράγματα και ανυπομονώ να ξεκινήσω τους αγώνες».

Ian Harrison, Red Bull KTM Factory Racing Team Manager: «Είμαστε μόλις ένα μήνα μακριά από την έναρξη της σεζόν του 2023. Είμαστε έξω στην Καλιφόρνια σήμερα με όλα τα παιδιά να οδηγούν, και είναι ωραίο να τους βλέπεις όλους υγιείς και να πάνε καλά. Έχουμε κάνει κάποια πρόοδο στις μοτοσυκλέτες και φαίνεται ότι λειτουργεί καλά αυτή τη στιγμή για τους αναβάτες – ποτέ δεν ξέρεις μέχρι να πας σε αγώνες. Έχουμε μια μεγάλη ομάδα, τη μεγαλύτερη που είχαμε από τότε που ήμουν μέλος της KTM – με πέντε αναβάτες. Έχουμε 250 αναβάτες για κάθε ακτή, κάτι που μας ενθουσιάζει. Με τα παιδιά των 450, φαίνονται όλοι έτοιμοι να ξεκινήσουν, οπότε πρέπει απλώς να τους κρατήσουμε ασφαλείς και να συνεχίσουμε να χτίζουμε μέχρι να έρθει ο Ιανουάριος».

2053 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
AMA MX 2024 – O H.DEEGAN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΡΑΝΤΕΦΕΡ ΜΕ ΤΟΝ T.VIALLE ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ WASHOUGAL

Στον όγδοο γύρο του ΑΜΑ Motocross 2024 παραλίγο να είχαμε την μεγάλη ανατροπή στα 250...