RALLY DAKAR 2023 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ HONDA HRC

Περνάμε σε ρυθμούς Rally Dakar 2023 με κάτι παραπάνω από δέκα ημέρες να απομένουν για την έναρξη του μεγάλου αγώνα της νέας χρονιάς. Οι ομάδες είναι όλες έτοιμες και μας το δείχνουν με τις εντυπωσιακές τους παρουσιάσεις. Ξεκινάμε με την Honda και το HRC!

Το Monster Energy Honda Rally παρουσίασε επίσημα την ομάδα αναβατών τους ενόψει του Rally Dakar 2023 – οι Ricky Brabec, Adrien Van Beveren, Pablo Quintanilla και José Ignacio Cornejo επιδεικνύουν τις Rally CRF450 για τη Σαουδική Αραβία. Με την ολοκλήρωση της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Cross Country Rally και πολλούς μήνες σκληρής δουλειάς, δοκιμών και εκπαίδευσης με το Honda CRF 450 Rally σε πολλά διαφορετικά εδάφη σε όλη τη γη, η ομάδα HRC Rally δηλώνει έτοιμη για το Dakar ‘23.

Αυτή είναι η πρώτη ματιά στην επίσημη σειρά τεσσάρων αναβατών και στις μοτοσυκλέτες που κατευθύνονται στη Σαουδική Αραβία για το Rally Dakar που φέτος ξεκινά στις 31 Δεκεμβρίου και διαρκεί 14 ημέρες. Η γκάμα αναβατών της ομάδας φέρνει την εμπειρία με τους νικητές stage, τους νικητές του βάθρου και έναν συνολικό νικητή του Rally Dakar τον Ricky Brabec. Ο μακροχρόνιος αναβάτης του HRC, Joan Barreda, θα βρίσκεται στο Dakar, ως επίσημα υποστηριζόμενος από τη Honda, αλλά όχι πλέον ως εργοστασιακός αναβάτης. Η κληρονομιά της Honda στο Rally Dakar μπορεί να ξεκίνησε το 1982 με μια νίκη από τον Cyril Neveu, αλλά τα τελευταία χρόνια, κάμπτοντας τη δύναμη της KTM και νικώντας την, με νίκες από τον Ricky Brabec (2020) και τον Kevin Benavides (2021). συν διαδοχικούς τερματισμούς στο βάθρο.

Όπως επισημαίνει ο μάνατζερ της ομάδας Ruben Faria, αν προσθέσετε όλα τα Dakar των αναβατών της ομάδας μαζί, μιλάμε για 30 συνολικά – 10 για τον Pablo, επτά για τον Ricky και τον Adrien και έξι για τον Cornejo. Αυτό σημαίνει σίγουρα μεγάλη εμπειρία και όλα αυτά σε ένα αποδεδειγμένο εργαλείο κατάλληλο για τον σκοπό.

Ricky Brabec – #4
«Δουλεύαμε πολύ σκληρά στην προετοιμασία του Rally Dakar 2023, εστιάζοντας στην πλοήγηση, την ταχύτητα και τη διατήρηση της υγείας. Το 2020 κερδίσαμε το Rally Dakar, όχι μόνο εγώ αλλά και η Honda. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση, αφού σχεδόν το κάναμε το 2019 και το κάναμε ξανά το 2021. Είμαστε επικεντρωμένοι στο να φτάσουμε ξανά στο νούμερο ένα, η αυτοπεποίθηση είναι εκεί, αλλά η προετοιμασία και η διατήρηση της υγείας είναι το κλειδί. Φαίνεται ότι η διαδρομή του 2023 έχει κάτι κοινό με το 2020, μπορεί να είναι λίγο πολύ παρόμοια, εννοώ ότι πηγαίνει κατά μήκος της ακτής – που είναι η περιοχή που με βοήθησε πολύ το 2020 με βράχους και ανώμαλο έδαφος. Ανυπομονώ λοιπόν να οδηγήσω ξανά στην ίδια περιοχή και ελπίζω ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε μερικές καλές στιγμές και μερικές καλές διαδρομές με τρόπο που να μπορούμε να φτάσουμε στη γραμμή του τερματισμού στο πρώτο σκαλί. Ως νικητής του Rally Dakar, ίσως η πίεση να μην είναι τόσο υψηλή για μένα γιατί ξέρω ότι έχω πάει εκεί στο παρελθόν. Αλλά, όπως λέω πάντα, το Rally είναι πάντα ένα περίπλοκο παιχνίδι με τόσες πολλές μεταβλητές που μέχρι το τελευταίο μίλι, όλα είναι δυνατά, οπότε ας μείνουμε συγκεντρωμένοι και ας κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Adrien Van Beveren – #42
«Η προετοιμασία για το Rally Dakar 2023 πήγε πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μέλος της Monster Energy Honda Team. Ήταν μια καταπληκτική προετοιμασία, το Honda CRF 450 Rally είναι απίστευτο, νιώθω τόσο άνετα με τη μοτοσυκλέτα. Αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω μόνο τρεις λέξεις για να περιγράψω την μοτοσυκλέτα μας, θα έλεγα ότι είναι άνετο, σταθερό και γρήγορο! Το να γίνω μέλος της ομάδας Rally Honda Racing είναι μια μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα μου και νιώθω πραγματικά τυχερός για αυτό. Είναι προνόμιο να έχεις πρόσβαση σε αυτόν τον κόσμο και να βασίζεσαι σε όλη την τεχνογνωσία της Honda και της επίσημης ομάδας του κατασκευαστή. Το να έχω ένα εργοστασιακό εργαλείο στα χέρια μου και να έχω όλους αυτούς τους ανθρώπους από την Ιαπωνία γύρω μου να συνεργάζονται για την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Ξέρω ότι αυτή είναι μια μοτοσυκλέτα φτιαγμένη για να κερδίζει. Σχετικά με τον αγώνα που έρχεται, νιώθω πολύ ενθουσιασμένος και πολύ χαρούμενος, έχοντας ταυτόχρονα τα πόδια μου γερά στο έδαφος. Αυτό θα είναι το 8ο μου Rally Dakar και ξέρω ότι είναι ώρα να προχωρήσω στην κατάταξη. Τερμάτισα τέταρτος σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις και είμαι έτοιμος για κάτι καλύτερο. Το κίνητρο είναι υψηλό – ειδικά μετά τη νίκη στον τελευταίο αγώνα στην Ανδαλουσία – νιώθω πλήρως ενσωματωμένος στην ομάδα. Οπότε ανυπομονώ να ξεκινήσω στη Σαουδική Αραβία!».

Pablo Quintanilla – #2:
«Το Rally Dakar 2023 είναι προ των πυλών και νιώθω πολύ καλά γι’ αυτό μετά από όλη την έντονη προετοιμασία που κάναμε τους τελευταίους μήνες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με όλη τη δουλειά που γίνεται σε κάθε τομέα. Είχα ένα ατύχημα στο Rallye du Maroc που είχε κάποιες συνέπειες στο τέλος της περασμένης σεζόν, αφού δεν μπόρεσα να αγωνιστώ στο Rally Ανδαλουσίας, αλλά τώρα αισθάνομαι πλήρως αναρρωμένος σωματικά. Χρειαζόμουν πολλή ξεκούραση και φυσιοθεραπεία, αλλά τώρα νιώθω σίγουρος για τη φόρμα μου για να ξεκινήσω να αγωνίζομαι σε άλλο Rally Dakar. Αυτή η σιγουριά έρχεται και με τη μεγάλη μου εμπειρία σε αυτόν τον αγώνα, μετά από 10 εκδόσεις μαθαίνεις πολλά. Πέρυσι ήμουν δεύτερος γενικά και τώρα ανυπομονώ να παλέψω ξανά για τον τίτλο – ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω και ξέρω ότι αυτό δεν είναι απλώς ένα όνειρο. Τέλος πάντων, ξέρω ότι ο ανταγωνισμός θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο και υπάρχουν μερικοί αναβάτες σε καλή κατάσταση για να κερδίσουν. Το γεγονός ότι το στήσιμο του Honda CRF 450 Rally είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους αγώνες στην έρημο με κάνει να νιώθω ακόμα πιο σίγουρος, με μια μεγάλη ισορροπία μεταξύ απόδοσης, άνεσης και ασφάλειας».

José Ignacio Cornejo – #11
«Είμαι χαρούμενος με την προετοιμασία για το Rally Dakar 2023, αφού όλοι έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να λειτουργήσει και να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας. Ξέρω ότι επιστρέφουμε στη Σαουδική Αραβία στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και σε αυτό το θέμα νομίζω ότι δεν μιλώ μόνο για τον εαυτό μου αλλά και για ολόκληρη την ομάδα. Σχετικά με τους στόχους μου, μπορώ να θυμηθώ τον αγώνα του 2021 όπου τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά και αυτό ήταν ένα σημείο από όπου μπορούσα να δω ότι η νίκη στο Rally Dakar ήταν εφικτή. Δουλεύουμε σκληρά για να το πραγματοποιήσουμε, για να μπορέσουμε να προηγηθούμε και να κερδίσουμε τον αγώνα στο εγγύς μέλλον. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ότι μπορώ να τα καταφέρω – αυτός είναι ο στόχος που έχουμε ως ομάδα και ατομικά. Δεν είναι απλώς ένας στόχος, αλλά και ένα όνειρο που πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα. Η Monster Energy Honda Team βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να κερδίσει ξανά το Dakar. Όλοι εργαζόμαστε σκληρά – οι αναβάτες, οι μηχανικοί, οι μάνατζερ, όλοι στην ομάδα κάνουν το καλύτερο δυνατό. Είναι υπέροχο να το γνωρίζεις αυτό».

Το Rally Dakar 2023 ξεκινά το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου με έναν Πρόλογο για να αποφασίσει τη σειρά εκκίνησης για το νούμερο ένα στάδιο την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Στη Σαουδική Αραβία για τέταρτη χρονιά τώρα, το Ντακάρ 2023 αποτελείται από 14 πλήρεις διαδρομές, καλύπτοντας μια απόσταση περίπου 5.000 km, τη μεγαλύτερη από το 2014. Η διαδρομή περιλαμβάνει 70% νέες ειδικές διαδρομές, όλες που ξεκινούν από τις παραλίες της Ερυθράς Θάλασσας και ολοκληρώνονται στην απέναντι ακτή της Σαουδικής Αραβίας και στον Περσικό Κόλπο στο Νταμάμ στις 15 Ιανουαρίου.

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...