RALLY DAKAR 2023 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ HUSQVARNA FACTORY TEAM

Οι Skyler Howes και Luciano Benavides της Husqvarna Factory Racing βρίσκονται στα τελευταία στάδια της προετοιμασίας τους ενόψει του Rally Dakar του Ιανουαρίου. Με και τους δύο αναβάτες να απολαμβάνουν μια ξεχωριστή σεζόν 2022, οι συμπαίκτες του FR 450 Rally θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν την εξαιρετική τους φόρμα στο rally 14 σταδίων, το οποίο ξεκινά σε thn 1η Ιανουαρίου. Η διοργάνωση του 2023 υπόσχεται να είναι μια από τις πιο δύσκολες που έγιναν ποτέ, με μεγάλες, χρονομετρημένες ειδικές και πολλές νέες αλλαγές κανόνων για το 2023 που θα δοκιμάσουν τους αναβάτες και την ομάδα στο μέγιστο.

Η σεζόν του 2022 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο ούτε για τον Benavides ούτε για τον Howes, με τους δύο αναβάτες να υπομένουν απογοητευτικά το Dakar για διαφορετικούς λόγους. Ενώ ο Luciano πέρασε το rally από μια δύσκολη πρώτη μέρα, όπου βρέθηκε σε δύσκολη θέση σε κάποια απρόβλεπτη πλοήγηση, ο Skyler βγήκε έξω από τον αγώνα την πέμπτη ημέρα. Και οι δύο αναβάτες επέστρεψαν στη δράση στον δεύτερο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid της FIM στο Abu Dhabi Desert Challenge, και κέρδισαν τα top-10 αποτελέσματα μετά από δυνατές επιδόσεις ενώ έτρεξαν στην έρημο των ΗΑΕ.

Μετά από ένα μακρύ καλοκαιρινό διάλειμμα όπου το δίδυμο αγωνίστηκε σε πολλά τοπικά γεγονότα καθώς και πέρασε εβδομάδες με την ομάδα που ανέπτυξε και δοκίμασε τις μηχανές Rally FR 450, συνέχισαν τις εκστρατείες τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στον τρίτο γύρο στο Μαρόκο. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτού του δεύτερου μισού της σεζόν που όλη η σκληρή δουλειά απέδωσε, καθώς ο Howes πήρε την πρώτη του νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με μια νίκη στο Rallye du Maroc, με τον Benavides δεύτερο, με την Husqvarna Factory Racing να κάνει το ένα-δύο. Στη συνέχεια, στο rally Ανδαλουσίας στην Ισπανία, ο Luciano εξασφάλισε ένα δεύτερο συνεχόμενο αποτέλεσμα στο βάθρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος με μια εξαιρετική πορεία στην τρίτη θέση.

Περισσότερο από ευχαριστημένοι με την αίσθηση και τις επιδόσεις των μηχανών τους, και σε κορυφαία φυσική κατάσταση, τόσο οι Howes όσο και οι Benavides προσβλέπουν στον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid 2023 FIM, δηλαδή στο Rally Dakar, το οποίο ξεκινά στις 31 Δεκεμβρίου στη Σαουδική Αραβία. Η διοργάνωση 14 σταδίων υπόσχεται να δημιουργήσει πολλές νέες προκλήσεις σε όλους τους διαγωνιζόμενους όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες προσφορές και την ακόμη πιο απαιτητική τεχνικά πλοήγηση. Μόλις απομένουν λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, η Husqvarna Factory Racing είναι σίγουρα έτοιμη για την πρόκληση.

Skyler Howes: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το Dakar 2023. Οι αλλαγές στους κανονισμούς που θα έχουμε, η μεγαλύτερη μορφή και η σκληρή πλοήγηση, όλα ταιριάζουν σε εμένα και στο στυλ μου. Θα είναι δύσκολο, αυτό είναι σίγουρο, αλλά είμαι έτοιμος να του δώσω ό,τι έχω. Είναι όλα στο παρελθόν τώρα, αλλά υποθέτω ότι τα πράγματα ξεκίνησαν αρκετά δύσκολα για μένα αυτή τη σεζόν – το να αποσυρθώ από το Dakar την πέμπτη ημέρα ήταν προφανώς ένα μεγάλο πλήγμα και χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ανακάμψω. Πήγα στο Άμπου Ντάμπι λιγότερο από 100% αλλά μπόρεσα να ολοκληρώσω την εκδήλωση. Μετά από αυτό τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν – πήρα τη νίκη στους αγώνες Silver State 300 και στους αγώνες Vegas to Reno, που ήταν υπέροχο. Όμως η νίκη στο Rallye du Maroc ήταν σε άλλο επίπεδο. Ήταν η πρώτη μου νίκη σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και κάτι που ονειρευόμουν για όλη μου την καριέρα. Αυτά τα αποτελέσματα, μαζί με όλες τις δοκιμές που έχω κάνει με την ομάδα και την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, θα πάω στο Dakar του 2023 γεμάτος αυτοπεποίθηση. Η προσωπική μου προπόνηση πήγε πολύ καλά, επίσης. Έχουμε ακόμα ένα ομαδικό τεστ να κάνουμε τον Δεκέμβριο και μετά περισσότερη δουλειά στο γυμναστήριο, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για το Dakar 2023».

Luciano Benavides: «Η σεζόν του 2022 ήταν η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου μέχρι στιγμής. Τερμάτισα τέταρτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και είχα δύο συνεχόμενα βάθρα στο Μαρόκο και την Ανδαλουσία. Αυτό, καθώς και μια νίκη ημέρας στο Άμπου Ντάμπι, ενώ άνοιξα και τρία στάδια εκεί, μου ανέβασε πραγματικά την αυτοπεποίθηση. Το Dakar μου τον Ιανουάριο ήταν επίσης καλό. Αν και η πρώτη μέρα ήταν δύσκολη, μπόρεσα να αντεπιτεθώ για να εξασφαλίσω ένα καλό τελείωμα. Όσον αφορά τις επιδόσεις, νομίζω ότι έκανα μια πολύ καλή χρονιά και θέλω να την φέρω στο Dakar του 2023. Αυτή τη στιγμή, είμαι στην καλύτερη φόρμα που ήμουν ποτέ τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Και η αίσθηση μου στη μοτοσυκλέτα είναι υπέροχη, λόγω όλων των δοκιμών και της ανάπτυξης που έχει κάνει η ομάδα φέτος. Λίγες εβδομάδες απομένουν τώρα και βρισκόμαστε στο μεγάλο. Ανυπομονώ να ξεκινήσω».

Norbert Stadlbauer – Rally Team Manager: «Η ομάδα Husqvarna Factory Racing έχει δυναμώσει αυτή τη σεζόν, τόσο από άποψη ταχύτητας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα όσο και σε άλλες εθνικές διοργανώσεις όπου έχουν εξασφαλίσει νίκες και αποτελέσματα στο βάθρο. Η φόρμα στην οποία βρίσκονται τόσο ο Luciano όσο και ο Skyler αυτή τη στιγμή οφείλεται σε πολλή σκληρή δουλειά και αφοσίωση και πιστεύω πραγματικά ότι η ομάδα θα είναι ακριβώς εκεί πάνω στην κορυφή των αποτελεσμάτων όταν το Dakar του 2023 φτάσει στο τέλος του. ”

Robert Jonas – Επικεφαλής Motorsports Offroad: «Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι με την πρόοδο της ομάδας Husqvarna Factory Racing φέτος. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, ο Skyler και ο Luciano έχουν δείξει ξανά και ξανά ότι πρέπει να υπολογίζονται με τους καλύτερους του κόσμου. Με ένα ακόμη έτος εμπειρίας και δυνατά αποτελέσματα πίσω τους, πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να ανυπομονεί να προσφέρει δυνατά αποτελέσματα στο επερχόμενο Rally Dakar και σε όλη τη σεζόν FIM World Rally-Raid του 2023.”

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...