RALLY DAKAR 2023 – ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΕΒΔΟΜΗ ΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ

Τα σχέδια είχαν ήδη αλλάξει το προηγούμενο βράδυ, αλλά άλλαξαν ξανά μετά από σήμερα, επειδή όλοι ήταν βασικά μπερδεμένοι. Τα αποτελέσματα των έντονων βροχοπτώσεων που πέρασαν σε αυτήν την τεράστια χώρα και έριξαν πολύ νερό, τόσο πολύ που οι έρημοι, ξαφνικά απέκτησαν λίμνες!

Μετά το πέρας των έξι ημερών που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, 12 ώρες και σχεδόν πάνω από 900 χιλιόμετρα την ημέρα είναι ένα κουραστικός αγώνας για τις μοτοσυκλέτες, και οι κακές καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τους διοργανωτές, σε συνεννόηση με τους αναβάτες και τις ομάδες, να αλλάξουν ξανά τα σχέδια για να τους δώσουν ρεπό το Σάββατο, την έβδομη ημέρα.

Για τα οχήματα με οροφή ο αγώνας συνεχίστηκε, αλλά οι μοτοσυκλέτες έλαβαν μια αργοπορημένη κλήση το Σάββατο για να είναι στο δρόμο στις 10 το πρωί και στη συνέχεια να κατευθυνθούν κατευθείαν στο Al Duwadimi όπου όλα τα οχήματα θα αποθηκευτούν σε συνθήκες parc ferme κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τεχνικά είναι ακόμα μια ημέρα μαραθώνιου όπως προτάθηκε, και επιτρέπεται μόνο 30 λεπτά συντήρησης μόλις φτάσουν από τη διαδρομή των 476 χιλιομέτρων…επτά ωρών δρόμου.

Την όγδοη ημέρα την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, θα επιστρέψουν στο Ριάντ, στον κύκλο που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την έβδομη ημέρα, αλλά συντομεύτηκε (κατά 128 χλμ.) στα 345 χλμ. και στη συνέχεια θα πάρουν μια μέρα ανάπαυσης τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και στην συνέχεια θα επιστρέψουν στο κανονικό πρόγραμμα του Rally Dakar 2023.

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...