FIM SUPER ENDURO 2023 – ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Β.BOLT ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ(VIDEO)

Ο δεύτερος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM SuperEnduro 2023 ήταν μια βασιλική επιτυχία για τους Βρετανούς αναβάτες, οι οποίοι άκουσαν το «God Save the King» να ηχεί τρεις φορές σε όλες τις κατηγορίες. Ο Billy BOLT στην Prestige, ο Ashton BRIGHTMORE στην Junior και ο Dan PEACE στο Ευρωπαϊκό έγραψαν τον Βρετανικό θρίαμβο. Αρχικά ο αγώνας είχε προγραμματιστεί για την Γαλλία αλλά ακυρώθηκε και έτσι ο δεύτερος γύρος του θεσμού πραγματοποιήθηκε στην Riesa της Γερμανίας.

Το Γερμανικό GP του 2023 θα μείνει στην ιστορία του αθλήματος SuperEnduro. Ως συνήθως, το κλαμπ Riesa δημιούργησε μια τεχνική και σκληρή πίστα για τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου. Ένα τμήμα βραχώδους γέφυρας πάνω από μια σήραγγα προκάλεσε προβλήματα σε πολλούς από αυτούς που το αντιμετώπισαν. Ακόμη και ο Billy BOLT (GBR-Husqvarna) πιάστηκε σε αυτό το σημείο αρκετές φορές, παρόλο που επέπλεε από πάνω του με εκπληκτική ευκολία κατά τη διάρκεια του SuperPole. Η βραδιά ξεκίνησε καλά για τον Βρετανό, αν και μια βαριά προσγείωση από ένα κάθετο άλμα στον πέμπτο γύρο του πρώτου αγώνα επέτρεψε στον Jonny WALKER (GBR-Beta) να κάνει την κίνηση του στον ηγέτη της σειράς. Αν και ο WALKER προηγήθηκε για λίγο, δεν άργησε ο BOLT να ανακτήσει τον έλεγχο, λίγες μόνο στροφές μετά. Ο BOLT επέβαλε τον ρυθμό του νικώντας τον αναβάτη της Beta για σχεδόν 3 δευτερόλεπτα.

Στον δεύτερο αγώνα, η αντίστροφη θέσεων στην εκκίνηση, θα ξεσήκωνε την SachsenArena καθώς το θέαμα που πρόσφεραν οι αναβάτες ζεσταινόταν γρήγορα. Ακόμη και η εκκίνηση του αγώνα ήταν θεαματική καθώς ο Blake GUTZEIT (SFA-TM) άρπαξε το Airoh Holeshot και πήρε το προβάδισμα. Μετά από λίγο ήταν ο Dominik OLSZOWY (POL-GasGas), ο Πρωταθλητής Junior του 2022 που απολάμβανε μια πολύ καλύτερη βραδιά από αυτή του πρώτου γύρου. Ο Πολωνός οδήγησε τους πρώτους γύρους, αλλά τελικά ο αναβάτης της GasGas κυριεύτηκε από τη λυσσαλέα μάχη μεταξύ BOLT και WALKER. Οι δύο συμπατριώτες συμμετείχαν σε έναν υπέροχο αγώνα, και καθώς ο αναβάτης Beta πλεύρισε τον αντίπαλο του με το Husky, για να πέσουν και οι δύο στην άμμο. Ο OLSZOWY ανέλαβε προσωρινά το προβάδισμα, αλλά μόλις επέστρεψαν στη σέλα, η μάχη των Βρετανών συνεχίστηκε και ο BOLT ανέλαβε γρήγορα. Ακριβώς όταν πιστεύαμε ότι ο BOLT εκτινάσσονταν στα ύψη για άλλη μια νίκη, είχε ένα αχαρακτήριστο τρακάρισμα στην ανάβαση της γέφυρας. Παλεύοντας ενάντια στη βαρύτητα, ο BOLT είδε τον WALKER να περνάει στην πρώτη θέση. Παρά την τεράστια φόρτιση στο τέλος του αγώνα, ο BOLT δεν κατάφερε να κλείσει τη διαφορά που τον χώριζε από τον αναβάτη Beta. Εν τω μεταξύ, ο Taddy BLAZUSIAK (POL-GasGas) πέρασε στη δεύτερη θέση. Ο αναβάτης της GasGas γλίστρησε στα κούτσουρα της γραμμής τερματισμού ενώ έπαιρνε την καρό σημαία και μπήκε στην γραμμή του BOLT, ο οποίος χτύπησε βίαια τον BLAZUSIAK. Ευτυχώς, οι δύο αναβάτες βγήκαν από την τρομακτική σύγκρουση χωρίς σοβαρό τραυματισμό, με τον Πολωνό να υποφέρει από ελαφρύ τραυματισμό στον ώμο. Ο Jonny WALKER είχε επιτέλους τερματίσει το νικηφόρο σερί του BOLT που ήταν αήττητος στην Riesa από το 2020!

Ο τελευταίος αγώνας στην κατηγορία Prestige ήταν εξίσου ανταγωνιστικός και θεαματικός με τον προηγούμενο. Στον πρώτο γύρο αυτού του τελευταίου αγώνα, ο BOLT έπεσε θεαματικά στη γέφυρα για άλλη μια φορά και ο Jonny WALKER φαινόταν φαβορί για τη νίκη. Τέσσερα λεπτά από το τέλος του αγώνα, ο WALKER ήταν πάνω από δέκα δευτερόλεπτα μπροστά από τον BOLT. Αλλά ο αναβάτης της Husqvarna έδωσε τα πάντα για να ανακτήσει το προβάδισμα… κάτι που κατάφερε στον τελευταίο γύρο του αγώνα! Όλα τα συστατικά ήταν εκεί για να γίνει αυτό το δεύτερο GP της χρονιάς ένα αξέχαστο μέρος της σεζόν του 2023.

Ο Taddy BLAZUSIAK κατάφερε να αντισταθεί από το φρικτό του τρακάρισμα και να ανέβει στο τρίτο σκαλί του τελευταίου βάθρου. Ο Πολωνός θρύλος λοιπόν ανέβηκε στο πρώτο του βάθρο της σεζόν με θάρρος και εμπειρία. Αλλά η βραδιά σημαδεύτηκε για άλλη μια φορά από την κυριαρχία των BOLT/WALKER. Ο BOLT αφήνει τη Γερμανία 14 βαθμούς μπροστά από τον WALKER. Ο BLAZUSIAK είναι 37 πόντους πίσω από τον BOLT και μόλις δύο πόντους μπροστά από τον WEBB. Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Ουγγαρία στις 4 Φεβρουαρίου.

Billy Bolt
«Όλα πήγαν καλά και είμαι αρκετά χαρούμενος στο τέλος. Το να οδηγώ με τόσα λάθη και να εξακολουθώ να παίρνω τη νίκη, να κρατάω την κόκκινη ταμπέλα και να επεκτείνω ελαφρώς το προβάδισμα στο πρωτάθλημα, σημαίνει ότι είμαι πολύ χαρούμενος και δεν μπορώ να παραπονεθώ. Έφυγα χωρίς κανένα πραγματικό τραυματισμό από τα ατυχήματα απόψε, είμαι καλά από εκείνο με τον Taddy, αλλά τραυμάτισα ελαφρά το χέρι μου στο τρακάρισμα με τον Cody. Πρέπει να δουλέψω και να κάνω λιγότερα λάθη, αλλά είμαι ευχαριστημένος με την ταχύτητά μου και είμαι έτοιμος για την Ουγγαρία!».

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...