ENDUROGP 2023 – ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ J.GARCIA!

Ο Josep Garcia της Red Bull KTM Factory Racing θα αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση για την επερχόμενη σεζόν, καθώς ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της E2, θα αγωνιστεί στην κατηγορία Enduro1 δίνοντας την μάχη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM EnduroGP, οδηγώντας ένα KTM 250 EXC-F.

Επιστρέφοντας στην κλασική δράση του enduro το 2021 με το KTM 350 EXC-F στην κατηγορία Enduro2, ο Josep συνέχισε να διεκδικεί τον παγκόσμιο τίτλο και να εξασφαλίσει την ατομική συνολική νίκη στο ISDE στην πορεία του. Το 2022, παρά το ατύχημα στο GP της Ιταλίας που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αγωνιστεί στον δεύτερο γύρο της Πορτογαλίας και να τον αναγκάσει να χάσει για τρεις ημέρες βαθμούς στην κατηγορία EnduroGP, ο Garcia συνέχισε για να ολοκληρώσει τη σεζόν στην δεύτερη θέση. Ήταν μια παρόμοια ιστορία στην E2, όπου μετά την επιστροφή στη δράση μετά από τραυματισμό, ο Josep κέρδισε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες του διαγωνισμού για να τερματίσει επίσης δεύτερος στην κατηγορία, μόλις εννέα βαθμούς πίσω από τον νικητή.

Ο Garcia έδειξε επίσης την κλάση και την ταχύτητά του στο FIM International Six Days Enduro (ISDE) του 2022 στη Γαλλία. Οδηγώντας το KTM 350 EXC-F, ο Josep ξεπέρασε τις τρεις από τις πέντε ημέρες αγώνων προτού επιτύχει μια ισχυρή επίδοση δευτεραθλητή στον τελικό motocross για να εξασφαλίσει συνολικές ατομικές νίκες στο εμβληματικό event enduro. Τώρα, πηγαίνοντας στη γεμάτη σεζόν του 2023 και αναζητώντας μια νέα πρόκληση, ο Garcia θα επιστρέψει στο KTM 250 EXC-F – τη μοτοσυκλέτα που τον οδήγησε στον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο το 2017. Αγώνας για την Red Bull KTM Factory Racing για έβδομη συνεχόμενη σεζόν, ο Josep έχει στραμμένο το βλέμμα του στο να κερδίσει κάθε πρωτάθλημα που συμμετέχει και τελικά να διεκδικήσει το στέμμα του EnduroGP.

Josep Garcia: «Η απόφαση να περάσω από την E2 στην κατηγορία Enduro1 πάρθηκε τόσο από την KTM όσο και από εμένα. Είναι πάντα καλό να θέτεις νέους στόχους και με μια νέα μοτοσυκλέτα για το 2023, ήταν λογικό να οδηγείς το KTM 250 EXC-F για νέα κίνητρα και μια νέα πρόκληση στην κατηγορία E1. Πέρυσι ήταν μια απίστευτη χρονιά για μένα που οδηγούσα το KTM 350 EXC-F – τερμάτισα ως δεύτερος σε EnduroGP και Enduro2, κέρδισα το ατομικό ISDE και ολοκλήρωσα τη χρονιά ως Πρωταθλητής Ισπανίας. Ο τραυματισμός στην Ιταλία μου κόστισε τον αγώνα για τον παγκόσμιο τίτλο, αλλά ευτυχώς μπόρεσα να επιστρέψω και να τελειώσω τη χρονιά σε υψηλό επίπεδο. Για μένα, απλά ψάχνω να ανακατέψω λίγο τα πράγματα για φέτος. Το 250 ταιριάζει πραγματικά στο στυλ οδήγησης μου και ξέρω ότι μπορώ να το κάνω να λειτουργήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς και σε άλλες διοργανώσεις όλη τη χρονιά. Η σεζόν του 2023 θα είναι επίσης η έβδομη χρονιά μου με την Red Bull KTM Factory Racing, το οποίο είναι υπέροχο. Δείχνει πόσο καλά λειτουργεί η σχέση μεταξύ εμένα και του Fabio και ολόκληρης της ομάδας του εργοστασίου. Ελπίζω ότι το 2023 θα είναι άλλη μια εξαιρετική χρονιά για εμάς και σίγουρα θα παλέψω σκληρά για να διεκδικήσω αυτόν τον τίτλο στο EnduroGP».

Ο πρώτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM EnduroGP 2023 ξεκινά στην Ιταλία στις 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου.

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...