AMA SX 2023 – ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑ E.TOMAC ΚΑΙ J.LAWRENCE ΣΤΟ SAN DIEGO

Η αναβολή του δεύτερου αγώνα στο Oakland και το αναγκαστικό διάλειμμα μέχρι τον αγώνα του San Diego, δεν επηρέασε την απόδοση των νικητών του εναρκτήριου αγώνα της σεζόν, με τον Eli Tomac να επικρατεί τελικά στα 450 ενώ ο Jett Lawrence είχε ένα εύκολο βράδυ στα 250 Δύσης.

O E.Tomac μετά την πρώτη νίκη της καριέρας του στον εναρκτήριο αγώνα του Anaheim, έγραψε ιστορία κερδίζοντας το πρώτο του San Diego!

Κατηγορία 450
Οι βροχές που επικρατούν αυτές τις μέρες στην California ανάγκασαν σε αναβολή τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος στο Oakland και έτσι το San Diego που ακολουθούσε πήρε την θέση του. Η μια εβδομάδα αναγκαστικού ρεπό, έδωσε την ευκαιρία σε όσους δεν είχαν καλό αποτέλεσμα και απόδοση στον πρώτο αγώνα, να κάνουν μερικές ακόμα δοκιμές κάτι που σίγουρα δεν ήθελαν αυτοί που είχαν ξεκίνησαν καλά την σεζόν. Ανάμεσα τους ήταν και ο Eli Tomac που πραγματικά πέταγε στο Anaheim I, δείχνοντας ότι η καινούργια του Yamaha, είναι φτιαγμένη για αυτόν. Ωστόσο ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας δεν είχε καλή εκκίνηση, και μόλις η μάχη των μεγάλων αντιπάλων στις παιδικές κατηγορίες Adam Cianciarulo και Cooper Webb καταλάγιασε για την πρώτη θέση, ο Tomac έκανε την επίθεση του. Ο Webb όμως δεν έδειχνε ότι είχε συμβιβαστεί με την δεύτερη θέση και κράτησε σταθερή, όσο μπορούσε την απόσταση του από τον πρωτοπόρο του αγώνα. Στο τέλος είχε την ευκαιρία να τον πλησιάσει όταν ο Tomac καθυστέρησε στα ντουμπλαρίσματα, αλλά δεν είχε τον χρόνο για κάτι παραπάνω. Ο Tomac έκανε το δύο στα δύο, ξεκινώντας καλύτερα από ποτέ την φετινή σεζόν, με τον Webb να τερματίζει ξανά στην δεύτερη θέση την οποία καταλαμβάνει και στην βαθμολογία. Για την τρίτη θέση έγινε σκληρή μάχη μεταξύ του Justin Barcia και του Ken Roczen. Οι δύο αναβάτες αντάλλαξαν την θέση σε δύο περιπτώσεις αλλά ο Barcia ήταν αυτός που κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. O Roczen τερμάτισε στην τέταρτη θέση του αγώνα και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Δύσκολη βραδιά για τον Chase Sexton. Μια πτώση στα προκριματικά τον έστειλε να διεκδικήσει την πρόκριση στον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας ενώ στον Τελικό, ο Barcia τον προσπέρασε ρίχνοντας τον κάτω. Κατάφερε να ανακάμψει και να τερματίσει στην πέμπτη θέση, διατηρώντας την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Την εξάδα του αγώνα συμπλήρωσε ο Dylan Ferrandis που και πάλι ταλαιπωρήθηκε από κακές εκκινήσεις.

Δεύτερη νίκη για τον J.Lawrence στα 250 Δύσης…δεν δείχνει κανείς να μπορεί να τον σταματήσει.

Κατηγορία 250 Δύσης
Ο αγώνας της μικρής κατηγορίας εξελίχθηκε όπως και ο πρώτος του Anahiem I, με τον Jett Lawrence να έχει μια καλή εκκίνηση και να οδηγεί τον αγώνα από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό. Πίσω του και πάλι ο Cameron Mcadoo ήταν αυτός που προσπάθησε να τον ακολουθήσει αλλά και πάλι ο RJ Hamshire που δεν είχε καλή εκκίνηση κατάφερε να τον πιάσει και να τον περάσει. Παρά το γεγονός ότι ο Hampshire είχε μια άσχημη πτώση σε προπόνηση μέσα στην εβδομάδα κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση. Ο Mcadoo δεν έλυσε το πρόβλημα με το arm-pump στα χέρια του και πάλι βρέθηκε σε δεινή θέση στο τέλος του αγώνα, πέφτοντας στην τρίτη θέση. Η καλή εκκίνηση και ο καλός του αγώνας, έφεραν τον Βραζιλιάνο Enzo Lopes στο πρώτο βάθρο της καριέρας πάνω σε μια δορυφορική ομάδα της Yamaha! H πολύ κακή εκκίνηση του Pierce Brown δεν του άφησε περιθώρια για κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση, με τον Stilez Robertson να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση και τον Michell Oldenburg την έκτη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 28/1/23 Anaheim II CA.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...