AMA SX 2023 – ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΤΟ HOUSTON…ΛΟΓΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ο πρώτος αγώνας της ανατολικής ακτής του AMA Supercross 2023, έχει αρνητικό πρόσημο πριν καν ξεκινήσει. Στην μεγάλη κατηγορία θα απουσιάσουν σημαντικά ονόματα ενώ στην μικρή των 250, η λίστα είναι εντυπωσιακά μεγάλη.

Στα 450 είχαμε στους δύο προηγούμενους αγώνες την απουσία του Marvin Musquin που τραυματίστηκε στον καρπό, και δεν είναι γνωστό πότε θα επιστρέψει ενώ στο Anaheim II, απουσίασε και ο Malcolm Stewart, που την γλύτωσε στους δύο πρώτους αγώνες από σοβαρές πτώσεις, όμως ακόμα μια στην προπόνηση, τον ανάγκασε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, τερματίζοντας ουσιαστικά την Supercross σεζόν του.

Στην μικρή κατηγορία η λίστα είναι πολύ μεγαλύτερη αποδεκατίζοντας τις μεγάλες ομάδες. Ξεκινώντας από την Pro Circuit Kawasaki που στην Δύση έχασε λόγω τραυματισμού στον πρώτο αγώνα τον Austin Forkner(για ακόμα μια φορά), και παρά τον τραυματισμό του, ο Cameron Mcadoo συνεχίζει στο πρωτάθλημα και μάλιστα είναι δεύτερος στην βαθμολογία. Περνώντας όμως στην Ανατολή, ο Jo Shimoda έσπασε την κλείδα του σε προπόνηση και δεν αναμένεται να εμφανιστεί στο Houston, όπως επίσης και ο Seth Hammaker που χτύπησε τον καρπό του. Στην θέση του Forner αρχικά, η ομάδα τον αντικατέστησε με τον Carson Mumford αλλά μετά τους τραυματισμούς στην ομάδα της Ανατολής υπήρχε η σκέψη να ξεκινήσει στο Houston, αλλά και αυτόν πρόλαβε ένας τραυματισμός στον καρπό. Είναι άγνωστο αν η Pro Circuit Kawasaki θα ρίξει στο πρωτάθλημα τις εφεδρείες των Ryder DiFrancesco και Jett Reynolds στην πρώτη τους επαγγελματική χρονιά.

Η Pro Circuit Kawasaki δεν είναι η μόνη που έχει προβλήματα. H Rockstar Energy Husqvarna επέλεξε φέτος να έχει δύο αναβάτες στα 250, έναν σε κάθε ακτή. Ο Jalek Swoll θα σήκωνε την σημαία της ομάδας στην Ανατολή αλλά έσπασε το χέρι του σε προπόνηση και θα αργήσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Την θέση του θα πάρει ο Talon Hawkins που έκανε το ντεμπούτο του την προηγούμενη εβδομάδα στον αγώνα της entry level κατηγορίας 250SX Futures στο A2, τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Από τα υπόλοιπα σημαντικά ονόματα της κατηγορίας ο Vince Frieze εθεάθη με πατερίτσες στο Α1 ενώ και ο Rookie της Star Energy Yamaha Nick Romano, είναι και αυτός στην λίστα των τραυματισμών, άγνωστο το πότε θα κάνει το supercross ντεμπούτο του.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...