AMA SX 2023 – ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ E.TOMAC ΣΤΟ HOUSTON…ΝΙΚΗ H.LAWRENCE ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ!

Ο Eli Tomac κατάφερε στον τέταρτο γύρου του AMA Supercross 2023 στο Houston, να επιστρέψει γρήγορα στις νίκες και να διατηρήσει το βαθμολογικό του προβάδισμα στην μεγάλη κατηγορία. Στον πρώτο αγώνα των 250 Ανατολής ο Hunter Lawrence δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει την στρατιά των “rookies” που τον καταδίωκε.

Η επανεκκίνηση μετά την πτώση και τραυματισμό του D.Ferrandis, ήταν η ανάσα που ήθελε ο E.Tomac στον αγώνα.

Κατηγορία 450
Το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, πήρε φωτιά μετά την νίκη του Chase Sexton στον προηγούμενο αγώνα του San Diego, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Eli Tomac να βγαίνει ευτυχώς ακέραιος μετά από μια άσχημη πτώση. Στο Houston o Sexton ήθελε να συνεχίσει αυτό το καλό momentum και με την αυτοπεποίθηση του νικητή, έσπασε τα χρονόμετρα στα δοκιμαστικά και κατάφερε να κερδίσει τον Tomac στην προκριματική τους σειρά. Ο Tomac ήξερε ότι μόνο μια καλή εκκίνηση θα του έδινε πιθανότητες να κερδίσει τον Sexton και έκανε ακριβώς αυτό, στρίβοντας πρώτο στον μεγάλο Τελικό. Στους πρώτους γύρους ο Tomac ένοιωσε την καυτή ανάσα του Aaron Plessinger που τον πίεζε, και σύντομα τους πλησίασαν απειλητικά οι Jason Anderson και Sexton. Η επερχόμενη μάχη όμως πήρε παράταση καθώς μια άσχημη πτώση του Dylan Ferrandis τον έφερε λιπόθυμο στο έδαφος και η κόκκινη σημαία βγήκε για να προσφερθούν οι κατάλληλοι χειρισμοί στον Ferrandis, που τελικά είχε πάθει διάσειση. Στην επανεκκίνηση(με την σειρά των θέσεων των αναβατών πριν την κόκκινη σημαία και όχι στην μπάρα) ο Tomac φαίνεται ότι πήρε την ανάσα που χρειαζόταν, ήταν πιο γρήγορος και απομακρύνθηκε από του διώκτες του, μέχρι ο Sexton να βρεθεί στην δεύτερη θέση. Σύντομα οι δύο αναβάτες βρέθηκαν να παλεύουν για την πρώτη θέση, με εμφανώς τον Sexton ταχύτερο εκτός από το κομμάτι με την άμμο, όπου έπαιρνε συστηματικά την αργή γραμμή, και επέτρεπε στον Tomac να έχει ανάσες. Στο τέλος, ο Sexton άρχισε να κάνει λάθη επιτρέποντας στον Tomac να απομακρυνθεί και να κερδίσει με αυτόν τον τρόπο τον τρίτο του φετινό αγώνα. Ο Sexton κράτησε την δεύτερη θέση και ανέβηκε στην βαθμολογία δεύτερος, ενώ στην τρίτη θέση για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα βρέθηκε ο Anderson στην οποία και τερμάτισε. Η καλή εκκίνηση του Aaron Plessinger και τα γρήγορα περάσματα του από τα δύσκολα σαμάρια τον έφεραν στην τέταρτη θέση, με τον ομόσταυλό του Cooper Webb να καταλαμβάνει την πέμπτη, μετά από κακή εκκίνηση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Justin Barcia ενώ εντυπωσίασε ο Justin Cooper, τερματίζοντας στην έβδομη θέση, στον πρώτο του αγώνα στην μεγάλη κατηγορία.

O H.Lawrence δάμασε τον ενθουσιασμό των “rookies” της κατηγορίας.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Στο Houston είχαμε το ξεκίνημα της ανατολικής περιφέρειας των 250, με πολλές απουσίες αλλά και με πολλές νέες προσθήκες αφού η Ανατολή, προσφέρεται για το ντεμπούτο της supercross καριέρας ξεκινώντας αργά, δίνοντας έτσι περισσότερο χρόνο προετοιμασίας. Ο Hunter Lawrence όμως, ήταν έτοιμος εδώ και καιρό και παρά το γεγονός ότι δεν είχε καλή εκκίνηση και παρολίγον πτώση στον πρώτο γύρο, κατάφερε να περάσει τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Tom Vialle που είχε πάρει την εκκίνηση και πρωτοπορία, στον πρώτο του supercross αγώνα. Από εκεί και μετά δεν υπήρχε αγώνας για την πρώτη θέση με τον Hunter να ακολουθεί τα βήματα του αδερφού του Jett(στην Δύση), κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Για την δεύτερη θέση έπεσαν πραγματικά κορμιά, με τον Jordan Smith να την διεκδικεί από τους Vialle, Anstie και Jeremy Martin όμως μια πτώση του στην άμμο τον έβαλε να επαναλαμβάνει την προσπάθεια του προς την κορυφή. Σταθερός, έμπειρος αλλά και γρήγορος ο Anstie οδήγησε για την δεύτερη θέση την οποία και κατέλαβε, με τον 29χρονο βετεράνο να ανεβαίνει στο βάθρο για πρώτη φορά στο supercross, έχοντας ξεκινήσει από τα 16 του έτη και έχοντας περάσει και από τις δύο κατηγορίες στην καριέρα του. Με υπερπροσπάθεια αλλά και με τύχη καθώς οι Vialle και Martin είχαν πτώσεις, ο Smith κατάφερε να φτάσει ξανά μέχρι την τρίτη θέση την οποία και κατέλαβε. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος Haiden Deegan, γνωστός από το κανάλι του στο youtube το οποίο έχει φέρει το όνομα του, στην εκπληκτική εμπορική αξία του ενός εκατομμυρίου δολαρίων! Ο Deegan, γιος γνωστού αστέρα του motocross αλλά και του FMX Brian Deegan, δεν είχε καλή εκκίνηση και αναρριχήθηκε εντυπωσιακά στην τέταρτη θέση. O J.Martin μετά την πτώση του κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση με τον Michael Mosiman να καταλαμβάνει την έκτη, μετά από κακή εκκίνηση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 11/3/23 Tompa FL.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...