TOUQUET ENDUROPALE 2023 – ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ T.KELLETT

Ο Βρετανός αναβάτης Todd Kellett χάραξε το όνομά του στο περίφημο τρόπαιο του Enduropale du Touquet κερδίζοντας τον τίτλο του Γαλλικού Πρωταθλήματος Άμμου 2023 και τον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Αγώνων Άμμου της FIM.

Θεωρούμενος ένας από τους πιο σκληρούς αγώνες άμμου στον πλανήτη, το Enduropale du Touquet 2023 είδε 1300 αναβάτες να αντιμετωπίζουν μια διαδρομή 13 χιλιομέτρων στη βόρεια γαλλική ακτή μπροστά σε ένα πλήθος που αριθμούσε το απίστευτο νούμερο των 350.000 θεατών! Ο Todd Kellett μπορεί δικαίως να ισχυριστεί ότι είναι ένας από τους κορυφαίους masters της άμμου στον κόσμο αυτή τη στιγμή, αφού έφτασε τόσο κοντά τα τελευταία χρόνια, πήρε την επιβλητική νίκη για την ομάδα της Drag’on Yamaha.

Ο 25χρονος Βρετανός αναβάτης ξεκίνησε το τρίωρο έπος ως ένα από τα φαβορί, ειδικά όταν ο ομόσταυλος του και πρωταθλητής του αγώνα Milko Potisek βγήκε με πρόβλημα στο YZ450 του μετά από μόλις τρεις γύρους. Άφησε τον Kellett να έχει τον απόλυτο έλεγχο καθώς έτρεχε προς τη νίκη και μαζί το προβάδισμα στο εναρκτήριο Παγκόσμιο Κύπελλο Αγώνων Άμμου της FIM. Ο Kellett μέτρησε 16 γύρους συνολικά για να επιστρέψει στον τερματισμό, μετά από λίγο περισσότερο από δυόμισι λεπτά μπροστά από τον Βέλγο Cyril Genot της SR Honda. Η νίκη στο Le Touquet στέφει τον Kellet «Champion de France des Sables» αφού κέρδισε τέσσερις από τους πέντε γύρους αυτόν τον χειμώνα.

«Είμαι απολύτως πάνω από το φεγγάρι κερδίζοντας αυτή τη νίκη και ειδικά να είμαι επικεφαλής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Αγώνων Άμμου της FIM», είπε ο Kellett. «Έχω δουλέψει τόσο σκληρά τα τελευταία πέντε χρόνια και για αυτό, είμαι ευγνώμον για την ομάδα μου. Αυτός είναι ο καλύτερος αγώνας στον κόσμο».

Η νίκη του Kellett στην 47η έκδοση του Enduropale du Touquet αντιπροσωπεύει μόλις τη δεύτερη φορά που ένας Βρετανός αναβάτης θριάμβευσε και ακολουθεί τα βήματα του πρώην αναβάτη FIM Motocross και Enduro Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Nathan Watson, ο οποίος κέρδισε μια ιστορική νίκη το 2019.

Με τις πιθανότητες του Potisek για μια τέταρτη νίκη στο Enduropale du Touquet να τελειώνει πρόωρα με προβλήματα στην μοτοσυκλέτα του, ο Kellett πήρε τον έλεγχο του αγώνα και δεν το άφησε ποτέ.
Κατά τη μισή απόσταση, ήταν δύο λεπτά και δεκαέξι δευτερόλεπτα μπροστά από τους υπόλοιπους. Ο Genot επικράτησε του συμπατριώτη του Yentel Martens και του Ολλανδού Lars Van Berkel και ο αγώνας ώθησε την τριάδα πιο κοντά στον πρωτοπόρο στα τελευταία στάδια.

Δύο γύρους πριν, ο Genot είχε μειώσει την διαφορά σε περίπου ένα λεπτό και ο Richard Fura πέρασε τον Van Berkel για την τέταρτη θέση. Ωστόσο, ο Kellett οδήγησε έξυπνα και κατάφερε να ελέγξει τη διαφορά από τον δεύτερο, ανεβάζοντας τον ρυθμό στον τελευταίο γύρο για να εξασφαλίσει τη νίκη.

Η Βελγίδα Amandine Verstappen βγήκε βρέθηκε στην κορυφή στην κατηγορία των Γυναικών, τερματίζοντας σχεδόν επτά λεπτά μπροστά από τη Marine Hughes από τη Γαλλία με τη συμπατριώτισα της Mathilde Denis να καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

474 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο M.LETTENBICHLER!

Ο εναρκτήριος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro είδε τον Manuel Lettenbichler της Red...