SUPER ENDURO 2023 – O Β.BOLT ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Ο τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Super Enduro 2023 πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας όπου μια δύσκολη και απαιτητική διαδρομή περίμενε τους αγωνιζόμενους. Δύσκολα ή εύκολα, ο νικητής του αγώνα δεν φαίνεται να αλλάζει και έτσι ο Billy Bolt, συνέχισε το αήττητο σερί του σε αγώνες ενώ φέτος έχει χάσει μόνο ένα σκέλος, συμπεριλάμβανομένων και των Superpole’s.

Στους δύο πρώτους Τελικούς, ο Bolt δεν είχε καλή εκκίνηση και έπρεπε να βρει χώρο στην δύσκολη σχεδίαση της πίστας, για να κάνει τις προσπεράσεις που χρειαζόταν, με στόχο την πρώτη θέση. Όπως είναι λογικό, με τις δυσκολίες να δοκιμάζουν τους αναβάτες, όλοι έκαναν λάθη ακόμα και ο Bolt, χάνοντας τον ρυθμό του σε μια στροφή με βράχια, με αποτέλεσμα να του πάρει την πρωτοπορία ο Cody Webb. Στον τελευταίο όμως γύρο παρά ακόμα ένα λάθος του στο matrix, ο Bolt κατάφερε να περάσει τον Webb. Στο τρίτο και τελευταίο Τελικό, ο Bolt είχε καλή εκκίνηση και κατάφερε να φύγει μπροστά από την αρχή, επικρατώντας άνετα στο Ουγγρικό GP, μεγαλώνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα, έχοντας μάλιστα κερδίσει και τους τρεις βαθμούς της Superpole του αγώνα.

Σε ακόμα έναν αγώνα αυτός που προσπάθησε να τα βάλει με τον Bolt ήταν ο Walker. Αντιμετώπισε προβλήματα, με πτώσεις και κολλήματα αλλά, ποτέ δεν σταμάτησε να πιστεύει στην νίκη παρά την κυριαρχία του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Άλλωστε είναι ο μόνος φέτος που έχει καταφέρει να πάρει σκέλος από τον Bolt και σε ακόμα έναν αγώνα τερμάτισε ακριβώς πίσω του. Με τερματισμούς 2-3-2 και με επιπλέον δύο βαθμούς από την δεύτερη θέση στην Superpole, κρατάει το πρωτάθλημα ακόμα ζωντανό, με δύο γύρους να απομένουν.

Το δεύτερο φετινό του βάθρο πέτυχε ο Cody Webb ενώ βρέθηκε να οδηγεί και τον δεύτερο Τελικό, αλλά ως συνήθως, ο Αμερικάνος είχε πτώσεις που τον περιόρισαν. Φέτος ο Webb οδηγεί πιο μυαλωμένα και δίνει μόνο τις μάχες που μπορεί να κερδίσει, κάτι που τον έχει βοηθήσει να μην εγκαταλείπει από προβλήματα. Αυτό τον έχει φέρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τέταρτο τον Taddy Blazusiak που αντιθέτως είναι πολύ επιθετικός όπως πάντα, αλλά φέτος αυτό δεν τον βοηθάει και απόδειξη ήταν η Ουγγαρία, καθώς η πτώση του στην Superpole, δεν του επέτρεψε να είναι ανταγωνιστικός την υπόλοιπη ημέρα.

Αποτελέσματα τρίτου γύρου Ουγγαρία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

474 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο M.LETTENBICHLER!

Ο εναρκτήριος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro είδε τον Manuel Lettenbichler της Red...