AMA SX 2023 – O C.WEBB ΑΝΟΙΓΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΓΥΡΟ ΣΤΗΝ TAMPA

Ο πέμπτος γύρος του AMA Supercross 2023 πραγματοποιήθηκε στην Tampa της Florida όπου οι καιρικές συνθήκες με το ψιλόβροχο κατά διαστήματα, να μην επηρεάζει τους τελικά τους αγώνες. Ο Cooper Webb μετά από 21 αγώνες κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες στην μεγάλη κατηγορία κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα, συνθήκη που στο παρελθόν σηματοδοτούσε την πορεία του για τον τίτλο. Στα 250 Ανατολής ο Hunter Lawrence, δύσκολα αλλά και συνάμα εντυπωσιακά κατάφερε να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη.

Νίκη και διπλό βάθρο για την Red Bull KTM, κάτι που όπως δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας Roger de Coster, το χρειαζόντουσαν.

Κατηγορία 450
Ο πέμπτος γύρος της χρονιάς στην Tampa, εξελίχθηκε περίπου όπως ο προηγούμενος στο Houston με τον Chase Sexton να επικρατεί σε χρονομετρημένα και προκριματικά και τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Eli Tomac να δείχνει εκτός καλού εαυτού. Στον μεγάλο Τελικό όμως, ο Sexton ήταν αυτός που οδήγησε τον αγώνα, με τον Tomac να μην έχει καλή εκκίνηση και να δυσκολεύετε να ανέβει θέσεις. Πίσω από τον Sexton, βρέθηκε από την αρχή ο Cooper Webb που προσπαθούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του πρωτοπόρου. Ο Sexton όμως απομακρυνόταν και μόνο όταν άρχισε να πέφτει σε ντουμπλαρίσματα, βρήκε την ευκαιρία ο Webb να τον πλησιάσει, προσπαθώντας μάλιστα να τον απειλήσει. Στην μεγάλη σειρά σαμαριών όμως, ο Webb έκανε δύο σοβαρά λάθη και από τύχη δεν έπεσε, γεγονότα που τον κράτησαν σχετικά πίσω. Ένα γύρο πριν τον τερματισμό, ο Sexton δεν είχε την ίδια τύχη και έπεσε στο ίδιο σημείο, χάνοντας την πρωτοπορία η οποία πήγε στον Webb. Από εκεί και μετά ήταν εύκολη υπόθεση για τον δύο φορές πρωταθλητή, να πάρει την νίκη και να επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά από 21 αγώνες! Ο Sexton τερμάτισε δεύτερος και δεν έχασε μόνο την ευκαιρία για την δεύτερη φετινή του νίκη αλλά και την ευκαιρία να φύγει με το κόκκινο φόντο(του πρωτοπόρου της βαθμολογίας) στο νούμερο του από την Tampa. Από τον προηγούμενο αγώνα ο Aaron Plessinger έδειξε ότι ήταν σε καλή κατάσταση και το επιβεβαίωσε τερματίζοντας στην τρίτη θέση για το πρώτο του φετινό βάθρο. Καλή εκκίνηση και γενικότερα σταθερή απόδοση είχε ο Ken Roczen καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Μετά από την κακή του εκκίνηση ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tomac, όπως είπαμε δυσκολεύτηκε να ανέβει θέσεις αλλά και γενικότερα δεν έδειχνε πολύ άνετος με την πίστα. Κατέλαβε την πέμπτη θέση διατηρώντας οριακά την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα. Η πτώση του στην αρχή του αγώνα έβαλε σε περιπέτειες τον Jason Anderson, που από τελευταίος κατάφερε εντυπωσιακά να τερματίσει στην έκτη θέση, παραμένοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Μιλώντας για την βαθμολογία, η πρώτη τριάδα έχει σφίξει ασφυκτικά, με μόλις τέσσερις βαθμούς να χωρίζουν τους τρεις πρώτους.

Ο H.Lawrence έδειξε στην Tampa ότι θεωρεί αυτό το πρωτάθλημα…δικό του!

Κατηγορία 250 Ανατολής
Ο νικητής του πρώτου αγώνα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Hunter Lawrence είναι από τους αναβάτες που θα πιέσει μόνο όταν πρέπει και στην Tampa χρειάστηκε να πιέσει αρκετά. Το ιδανικό ξεκίνημα με τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά, ακολουθήθηκε από κακές εκκινήσεις σε προκριματικό σκέλος και Τελικό, που δοκίμασαν τον Αυστραλό. Στον Τελικό ο Nate Thraser πήρε την εκκίνηση, συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό μετά την νίκη του στην πρώτη προκριματική σειρά. Πίσω του οι Max Anstie, Haiden Deegan και Michael Mosiman τον ακολουθούσαν με τον HL να βρίσκεται στην έκτη θέση. Με την βροχή να πέφτει στην πίστα κατά διαστήματα, οι αναβάτες έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί με τις επιλογές τους, και έτσι ο H.Lawrence με μεθοδικές κινήσεις έφτασε μέχρι και την δεύτερη θέση. Είχε σπαταλήσει όμως αρκετό χρόνο και δεν φαινόταν ότι θα προλάβει να πιάσει τον Thraser μέχρι την καρό σημαία. Κι όμως, στον τελευταίο γύρο τον έπιασε και στην τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό κατάφερε να τον περάσει εντυπωσιακά, κερδίζοντας τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς για την κατηγορία. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Thraser που ανέκαμψε από τον κακό πρώτο του αγώνα ενώ για δεύτερη φορά ο Anstie ανέβηκε στο βάθρο, αυτή την φορά τρίτος. Ο νεαρός Haiden Deegan πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του κερδίζοντας τον πρώτο του προκριματικό αγώνα και τερματίζοντας στην τέταρτη θέση(ξανά), στον δεύτερο επαγγελματικό του αγώνα. Αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά ο Jeremy Martin κατέλαβε την πέμπτη θέση στην οποία βρίσκεται και στο πρωτάθλημα πίσω από τον Deegan, με τον Tom Vialle να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα μετά από κακή εκκίνηση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 18/2/23 Oakland CA.

933 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...