INTER D’ITALIA 2023 – J.SEEWER KAI S.LANGENFELDER ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ PONTE A EGOLA

O πρώτος μεγάλος διεθνής αγώνας της χρονιάς έγινε στην παγωμένη Ponte A Egola της Ιταλίας για τον πρώτο γύρο του Motocross Intetrnazionali d’Italia 2023. Στην μεγάλη κατηγορία αυτός που έδειξε ότι ήθελε περισσότερο από κάθε άλλον την νίκη, ήταν ο Jeremy Seewer ενώ στην ΜΧ2 ο Simon Langenfelder ήταν ο νικητής μετά από δύο καλές εκκινήσεις.

Κατηγορία MXGP
Ο αναβάτης της Monster Energy Yamaha, Jeremy Seewer, κέρδισε τον πρώτο μεγάλο αγώνα της σεζόν στον εναρκτήριο γύρο του Διεθνούς Ιταλικού πρωταθλήματος. Το νούμερο δύο του κόσμου με αποτελέσματα 2-1 και φαινόταν πολύ σταθερός στη νέα Yamaha. Δεύτερη στην γενική ήταν μια άλλη μπλε μοτοσυκλέτα αυτή του Maxime Renaux που σημείωσε αποτελέσματα 1-3, με τον Tim Gajser τρίτο στη γενική με 3-2 τερματισμούς. Το πρώτο σκέλος της κατηγορίας πήγε στον Renaux που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε απερίσπαστος στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό αφήνοντας πίσω τους Seewer και Gajser. Στο δεύτερο σκέλος ο Seewer οδήγησε τον αγώνα αλλά ένα λάθος του επέτρεψε στον Mattia Guadagnini να πάρει την πρωτοπορία ενώ λίγο αργότερα τον πέρασε και ο Gajser. O Ελβετός όμως ανασυγκροτήθηκε γρήγορα, πέρασε αποφασιστικά τον Gajser για την δεύτερη θέση και λίγο αργότερα επέστρεψε στην πρωτοπορία του αγώνα περνώντας τον Guadagnini. Προς το τέλος του αγώνα τον πίεσε ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής, χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει.

Jeremy Seewer: “Θέλω να πω, ότι είναι καλό να ξεκινήσει η σεζόν έτσι, με καλή προπόνηση και με τη νέα μοτοσυκλέτα. Δοκιμάσαμε πολύ και φαίνεται ότι δεν είναι πολύ κακό. Ένιωσα καλά. Αυτός είναι ο στόχος μου, να δουλέψω στο στυλ μου με την νέα μοτοσυκλέτα. Είναι πιο λεπτή, μικρότερη και ταιριάζει καλύτερα στο σώμα μου. Μπορώ να έχω καλό ρυθμό και να μην παίρνω πολλά ρίσκα. Ήξερα ότι ο Τm θα προσπαθούσε, δεν θα μου έδινε εύκολα τη νίκη.”

Αποτελέσματα MXGP

Κατηγορία ΜΧ2
Ο αναβάτης της Red Bull GasGas Factory Simon Langenfelder κέρδισε τον εναρκτήριο γύρο του ιταλικού διεθνούς πρωταθλήματος με αποτελέσματα 1-3, τερματίζοντας μπροστά από τον Thibauld Benistant(3-2) και τον τρίτο Andrea Adamo(9-1). Στο πρώτο σκέλος τον αγώνα οδήγησαν οι πιτσιρικάδες Rick Elzinga και Carnelius Toendel με τον Langenfelder να τους καταδιώκει. Μετά από μια μεγάλη μάχη ο Langenfelder κατάφερε να τους περάσει και να πάρει την νίκη από τον Toendel και Thibault Banistant που συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα του σκέλους. Στο δεύτερο ο Adrea Adamo πήρε την εκκίνηση και παρά τις προσπάθειες να τον περάσει ο Langenfelder, o Ιταλός κράτησε την θέση του και πήρε την νίκη. Ο Langenfelder επικράτησε στην Γενική περνώντας δεύτερος την γραμμή του τερματισμού. με τον Benistant τρίτο.

Simon Längenfelder: “Είχα ένα τόσο καλό άλμα στην μπάρα στον πρώτο αγώνα, αλλά η μεγάλη σούζα μου κόστισε το holeshot! Ήμουν τρίτος και πήρα τον χρόνο μου για να βρω έναν ωραίο ρυθμό, πριν πιέσω για το προβάδισμα. Πέρασα και τα δύο παιδιά μπροστά μου, παρόλο που είχα arm pump στο τέλος! Ξεκίνησα δεύτερος στον δεύτερο αγώνα, αλλά η πίστα ήταν αρκετά επικίνδυνη και είχε μερικά σκοτεινά σημεία. Αποφάσισα να μείνω ασφαλής και παρόλα αυτά κέρδισα την γενική, οπότε ήταν ένας ωραίος τρόπος για να ξεκινήσει η σεζόν.”

Αποτελέσματα MX2

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...