AMA SX 2023 – O E.TOMAC ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ OAKLAND

H φετινή χρονιά έχει αποτελέσει την ευκαιρία του Eli Tomac να πιάσει και γιατί όχι να περάσει στην δεύτερη θέση τον αναβάτη με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του AMA Supercross. Στον έκτο γύρο του πρωταθλήματος στο Oakland, ήταν εκεί για να πάρει το δώρο από τον Chase Sexton και να πετύχει την τέταρτη φετινή του νίκη, ισοφαρίζοντας στην τρίτη θέση τον πολυνίκη Ricky Carmichael. Τα 250 επέστρεψαν στην Δύση για τον εξ αναβολής αγώνα του Oakland, με τον Jett Lawrence να επιστρέφει στις νίκες.

Ιστορική νίκη για τον E.Tomac, μπήκε στην πρώτη τριάδα ιστορικών ονομάτων του Supercross.

Κατηγορία 450
Ο ταχύτερος αναβάτης αυτή την περίοδο είναι ο Chase Sexton αλλά δυστυχώς για αυτόν συνεχίζει να είναι και ο πιο ασταθής, χάνοντας νίκες και πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. To Oakland, ήταν μια επανάληψη της Tampa, με την πίστα να δοκιμάζει ξανά τις ικανότητες των αναβατών και τον Sexton να είναι ο ταχύτερος ολόκληρη την ημέρα, παίρνοντας νωρίς και την πρωτοπορία του μεγάλου τελικού της κατηγορίας. Αν και κατάφερε να κάνει διαφορά ασφαλείας από τους Tomac και Cooper Webb που τον καταδίωκαν, στους τελευταίους γύρους είχε μια πτώση που επέτρεψε στον Tomac να τον περάσει. O Sexton συνέχισε αλλά όπως δήλωσε ήταν σε κατάσταση επιβίωσης καθώς δεν κατάλαβε τι έφταιγε στην πτώση και δεν ήθελε να πέσει ξανά. Μυρίζοντας “αίμα στο νερό” o Cooper Webb δεν ήθελε άλλη πρόσκληση και επιτέθηκε στον Sexton, περνώντας τον για την τρίτη θέση. Στο τέλος ο Webb κατάφερε να πιάσει και τον Tomac, που και αυτός έκανε ένα λάθος και πήγε μια βόλτα εκτός πίστας, αλλά κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία και να πάρει την τέταρτη φετινή του νίκη. Ο Tomac ισοφάρισε τον Ricky Carmichael στην λίστα με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του θεσμού και απέχει μόλις δύο για την δεύτερη θέση που καταλαμβάνει ο James Stewart με 50. Επίσης ο περσινός πρωταθλητής αύξησε το βαθμολογικό του προβάδισμα στους επτά βαθμούς ενώ ο Webb ισοβαθμεί με τον Sexton στην δεύτερη θέση. Την μάχη της τέταρτης θέσης κέρδισε άνετα ο Aaron Plessinger ενώ ο Jason Anderson παρά την πτώση του κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση έχοντας πολύ κοντά πίσω του έκτο τελικά Justin Barcia.

To πρωτάθλημα επέστρεψε εκτάκτως στην Δύση και ο J.Lawrence στις νίκες.

Κατηγορία 250 Δύσης
Το κανονικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος προέβλεπε διάλειμμα αυτή την εβδομάδα αλλά μετά την αναβολή του δεύτερου γύρου του Oakland, ο αγώνας προγραμματίστηκε να καλύψει το διάλειμμα. Αυτό σήμαινε ότι το πρωτάθλημα θα επέστρεφε στην Δύση για έναν αγώνα διακόπτοντας την ροή της Ανατολής. Στον τέταρτο φετινό αγώνα της Δύσης ο RJ Hampshire πήρε την εκκίνηση και οδήγησε δυνατά στην αρχή του αγώνα, δημιουργώντας και μια σημαντική διαφορά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jett Lawrence που είχε καταφέρει να περάσει στην δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτο τον Cameron Mcadoo. Όμως λίγο πριν τα μισά του αγώνα ο Hampshire είχε μια πτώση, και ο J.Lawrence δεν ήθελε άλλη ευκαιρία για να πάρει την πρωτοπορία. Για τον υπόλοιπο αγώνα δεν την άφησε, κερδίζοντας έτσι την τρίτη φετινή του νίκη. O Hapshire μετά την πτώση του ξεκίνησε στην τρίτη θέση όμως γρήγορα κατάφερε να περάσει τον Mcadoo, τερματίζοντας έτσι την δεύτερη θέση. Αυτή η προσπέραση τον ανέβασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας περνώντας για έναν βαθμό τον Mcadoo που βρέθηκε στο Oakland στην τρίτη θέση του βάθρου και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο νικητής του Anaheim II Levi Kitchen, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση μετά από κακή εκκίνηση. Καλή εμφάνιση και για τον Pierce Brown που έπρεπε να επιστρέψει από δύο πτώσεις για την πέμπτη θέση της ημέρας. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Enzo Lopes μετά από μια μέτρια εκκίνηση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 25/2/2023 Arlington TX.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...