ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΧΩΜΑΤΙΝΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ FLUX…ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΛΟΒΕΝΙΑ!

Η παρθένα ηλεκτροκίνητη αγορά της χωμάτινης μοτοσυκλέτας, βρίσκει ολοένα και περισσότερους εκφραστές, παρουσιάζοντας σταδιακά πιο ολοκληρωμένες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες από τα ενδιάμεσα μοντέλα του παρελθόντος, ανάμεσα στα downhill ποδήλατα και τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες. Αυτή τη φορά, η πρόταση έρχεται από την Σλοβενία, προσφέροντας 85hp(6,7KWH) και συμπλέκτη!

H FLUX Performance είναι μια εταιρεία από την Σλοβενία που αποφάσισε να εφαρμόσει την τεχνογνωσία της κατασκευάζοντας μια αγωνιστική χωμάτινη μοτοσυκλέτα. Όπως θα δείτε και παρακάτω αναλυτικά, η μοτοσυκλέτα απολαμβάνει: πλαίσιο αλουμινίου, βγαίνει σε motocross και enduro, αναρτήσεις Ohlins(πίσω) Kayaba(μπροστά), υδρόψυξη, λογισμικό που λαμβάνει 100 διαφορετικές παραμέτρους το δευτερόλεπτο, αποδίδει 85hp, διαθέτει εικονικό συμπλέκτη και όπισθεν για τα δύσκολα σημεία του enduro. Η τιμή του σε προπαραγγελία είναι στα 12.000 ευρώ ενώ η προκαταβολή είναι μόλις 50 ευρώ!

Σε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, μεγάλο ρόλο παίζει η μπαταρία και το FLUX υπόσχεται μεγάλη αυτονομία και εύκολη αντικατάσταση(σε λιγότερο από ένα λεπτό), ενώ μπορεί να φορτιστεί και χωρίς να είναι πάνω στην μοτοσυκλέτα κάτι που επιτρέπει σε κάποιον να έχει δύο μπαταρίες διαθέσιμες. Το στέλεχος των 400V, προσφέρει υψηλή ισχύ με πρωτοφανή πυκνότητα ισχύος σε μόλις 34 κιλά, χωρίς να χρειάζονται εξωτικά υλικά. Κάθε εξάρτημα σχεδιάστηκε με γνώμονα την εξοικονόμηση βάρους, ακόμη και οι πλακέτες των κυκλωμάτων. Μην ανησυχείτε όμως, η δομή είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με τα αεροδιαστημικά πρότυπα και εντελώς αδιάβροχη! Κάθε στοιχείο της μπαταρίας έχει άμεση θερμική σύνδεση με το εξωτερικό περίβλημα για βέλτιστη ψύξη. Το αποτέλεσμα είναι ένα πακέτο που μπορεί να αντέξει σε καταπονήσεις και να αποδώσει περισσότερο από τον ανταγωνισμό. Το προσαρμοσμένο υπέρ ελαφρύ σύστημα διαχείρισης μπαταριών φροντίζει για όλα αυτά. Η θερμοκρασία παρακολουθείται από 15 ανιχνευτές και η τάση κάθε στοιχείου είναι υπό έλεγχο, απλά το συνδέετε και δεν ασχολείστε. Η μπαταρία επίσης φορτίζει με το καθαρό(eco) ηλεκτρικό φρενάρισμα του κινητήρα κάθε φορά που κλείνετε εν κινήσει το γκάζι, δίνοντάς σας πλεονεκτήματα στην αυτονομία.

Το μοτέρ είναι ικανό να αποδώσει 85hp με 750Nm ροπής στον τροχό, ικανά να πάρουν όλες τις εκκινήσεις κόντρα στα συμβατικά 450 και να ξεκολλήσουν την μοτοσυκλέτα πέρα από κάθε εμπόδιο. Υψηλή τάση σημαίνει λιγότερο ρεύμα και λιγότερο ρεύμα σημαίνει λιγότερη θερμότητα. Η αποδοτικότητα του κινητήρα αγγίζει το 95% και η υδρόψυξη του κινητήρα και του μετατροπέα(inverter) εξασφαλίζει βέλτιστη λειτουργία σε όλες τις συνθήκες. Ο υψηλόστροφος κινητήρας, ζυγίζει μόνο 7,7 κιλά και χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία σασμάν 2 σταδίων, εμπνευσμένο από την F1. Τα γρανάζια ευθύγραμμης κοπής διαθέτουν ειδικό προφίλ δοντιών και ειδική επίστρωση, μειώνοντας τις απώλειες και το βάρος, ενώ επιτρέπουν τη σωστή ευθυγράμμιση μεταξύ τους. Ο ψηφιακός συμπλέκτης, θα σας βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές ελέγχοντας την απόδοση του γκαζιού, χωρίς να ανησυχείτε για δίσκους, ελατήρια, καμπάνες και φθορές, ενώ μπορείτε να βγείτε από δύσκολες καταστάσεις, χρησιμοποιώντας την όπισθεν!

Η πραγματική πρόκληση για τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες δεν είναι η περισσότερη δύναμη, αλλά το πως βάζουν την αυτή την δύναμη στο έδαφος, έτσι το FLUX είναι εξοπλισμένο με το Primo, που περιλαμβάνει, πλήρη εξατομίκευση και μονάδα ελέγχου οχήματος αιχμής, που ελέγχει την λειτουργία 100 φορές το δευτερόλεπτο. Προσφέρει απεριόριστη εξατομίκευση της ισχύς της μοτοσυκλέτας, μέσω σύνδεσης smartphone. Με 6 διαφορετικές παραμέτρους, μπορείτε να ελέγξετε όχι μόνο πόση ισχύ έχετε, αλλά πού και πότε τη θέλετε. Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε προσωπικούς χάρτες, για να είστε έτοιμοι για οποιαδήποτε κατάσταση οδήγησης. Επιταχυνσιόμετρα, γυροσκόπια, ταχύτητα τροχών, καταγραφή δονήσεων, GPS και με ισχυρό επεξεργαστή, το Primo είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα, που ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη αλγορίθμων, οι οποίοι θα βελτιώσουν τους χρόνους των γύρων, την ασφάλεια, θα ενεργοποιήσουν ειδικές λειτουργίες και θα μάθει τις συνήθειες των αναβατών. Επίσης διαθέτει προστασία κλοπής, μπορείτε να το κλειδώσετε με έναν κωδικό PIN μέσω του smartphone.

To FLUX διαθέτει ισορροπημένη κατανομή βάρους, εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους και ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου. Η μοναδική τοποθέτηση της κυψέλης, φέρνει το κέντρο βάρους πολύ χαμηλά, καθιστώντας την μοτοσυκλέτα τόσο ευκίνητη όσο ένα δίχρονο, ελαχιστοποιώντας τη μεταφορά φορτίου κατά το φρενάρισμα ή την επιτάχυνση. Η πρωταθλήτρια πλατφόρμα της HM Moto(τώρα Vent Moto) έχει σχεδιαστεί από τη Flux Performance για να ανταποκριθεί καλύτερα στην ηλεκτρική κίνηση, διατηρώντας παράλληλα τη γεωμετρία και τα χαρακτηριστικά ευκαμψίας. Η μπαταρία προστατεύεται από μετωπική πρόσκρουση από την κάτω βάση ενώ το χυτό ψαλίδι και το μοχλικό ολοκληρώνουν τη γεωμετρία για να κάνουν την οδήγηση σας γρήγορη και ασφαλή.

To FLUX διαθέτει μπροστινή ανάρτηση KYB 48 mm με προσαρμοσμένες ρυθμίσεις για μέγιστη βελούδινη λειτουργία και το εξειδικευμένο αμορτισέρ Premium Öhlins TTX με τεχνολογία διπλού σωλήνα που δρα γρήγορα στις μικρές ανωμαλίες του εδάφους, αλλά και αντέχει σε μεγάλες κρούσεις, προσφέροντας απαράμιλλη πρόσφυση και σταθερότητα.

4032 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΤΟ TOURATZIDIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αντιπροσωπεία  PEUGEOT MOTORCYCLES και Επίσημο HONDA SERVICE - Η οικογένεια Τουρατζίδη είναι...