AMA SX 2023 – ΕΒΔΟΜΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ E.TOMAC ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ DAYTONA!

Το ΑΜΑ Supercross 2023 μεταφέρθηκε στην ιστορική Daytona για τον όγδοο του γύρο, στα πλαίσια του διάσημου θεσμού του μηχανοκίνητου αθλητισμού Daytona Weekend. Στην 53η έκδοση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ο Eli Tomac έγραψε την δική του ιστορία κερδίζοντας για έβδομη φορά, ξεπερνώντας το δικό του προηγούμενο ρεκόρ. Στα 250 Ανατολής πραγματοποιήθηκε και εκεί ένα ακόμα ιστορικό γεγονός, με τον Hunter Lawrence να κερδίζει και να μπαίνει στην ιστορία με τον αδερφό του Jett, ως τα μοναδικά αδέρφια που έχουν στεφτεί νικητές του σπουδαίου αυτού αγώνα.

O E.Tomac έκανε επτά τις νίκες του στην Daytona, με το βάθρο των 450 να καταγράφει και την κατάταξη της βαθμολογίας.

Κατηγορία 450
Στην μεγάλη κατηγορία ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και πολυνίκης στην Daytona Eli Tomac, κατάφερε να πάρει την εκκίνηση αλλά σχεδόν άμεσα του επιτέθηκε ο Cooper Webb αποσπώντας του την πρωτοπορία. O Tomac έκανε υπομονή μέχρι τον έκτο γύρο όπου εξαπέλυσε την επίθεση του αλλά ο Webb απάντησε άμεσα, παραμένοντας πρώτος. Όμως στον επόμενο γύρο, ένα στιγμιαίο λάθος του Webb, έδωσε την ευκαιρία στον Tomac να περάσει σχετικά εύκολα και να οδηγήσει τον αγώνα. Ο Tomac, δεν απειλήθηκε μέχρι και τον τερματισμό, πετυχαίνοντας την εντυπωσιακή έβδομη του νίκη στην Daytona. O Webb, ολοκλήρωσε τον αγώνα στην δεύτερη θέση ενώ στο βάθρο ακολούθησε ο Chase Sexton που δεν μπόρεσε να μπει στην μάχη της διεκδίκησης της νίκης. Πολύ καλή οδήγηση από τον Justin Barcia τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, έχοντας πίσω του σε όλο τον αγώνα τον πέμπτο τελικά Jason Anderson. Την εξάδα συμπλήρωσε ο “rookie” Justin Cooper ενώ πολύ καλά τα πήγε και ο RJ Hampshire που στο διάλειμμα της δυτική περιφέρειας των 250, δοκίμασε στα 450 τερματίζοντας στην όγδοη θέση!

Κατηγορία 250 Ανατολής
Μετά τις προκριματικές σειρές, όλοι περίμεναν την αναμέτρηση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Hunter Lawrence με τον Nate Thrasher οι οποίοι κατάφεραν να βρεθούν πολύ κοντά, στον μεγάλο Τελικό λίγο μετά την εκκίνηση. Με μια αποφασιστική κίνηση ο HL κατάφερε να περάσει τον Thrasher για την τρίτη θέση, αποτέλεσμα της οποίας έφερε τον Thrasher στην παχιά άμμο της Φλόριντα. Από εκεί και μετά ο H.Lawrence βρέθηκε άμεσα στην πρώτη θέση ενώ ο Thrasher από τελευταίος προσπαθούσε να ανέβει θέσεις, με αποτέλεσμα να έχει ακόμα μια πτώση, γεγονός που τον περιόρισε στην δέκατη θέση του αγώνα. O Hunter, οδήγησε άνετα στην πρώτη θέση κερδίζοντας τον τέταρτο φετινό του αγώνα βάζοντας τον ίδιο και τον αδερφό του στα μοναδικά αδέρφια που έχουν κερδίσει την Daytona. Μετά από μέτρια εμφάνιση στις προκριματικές σειρές ο Max Anstie κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση στον Τελικό, πήρε την εκκίνηση και οδήγησε δυνατά για την δεύτερη θέση του αγώνα. Εξαιρετική ήταν η απόδοση του 17χρονου Haiden Deegan, που με δαιμονισμένο ρυθμό, ανέβηκε στην τρίτη θέση από όγδοος που είχε ξεκινήσει. Ο “rookie” της κατηγορίας κατάφερε να σημειώσει το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία ενώ βρίσκεται άνετα και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Από την εκκίνηση, οι Jordon Smith, Jeremy Martin και Chanse Hymas, κρατήθηκαν στην πρώτη εξάδα, τερματίζοντας τέταρτος, πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 11/03/23 Indianapolis IN.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...