MXGP 2023 – Ο J.PRADO ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP ξεκίνησε σήμερα με τα προκριματικά του πρώτου γύρου στην Αργεντινή, με τον Jorge Prado να καταφέρνει να κερδίσει τον πρώτο προκριματικό αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, ενώ στην ΜΧ2 ο Jago Geerts μπήκε με το δεξί και αυτός στην φετινή χρονιά.

Από φέτος, οι προκριματικοί αγώνες του Σαββάτου έχουν και βαθμολογικό ενδιαφέρον με τους δέκα πρώτους της κάθε κατηγορίας να συγκεντρώνουν βαθμούς, που προσμετρούν στο πρωτάθλημα αλλά όχι στην τελική κατάταξη του κάθε αγώνα. Έτσι οι Prado και Geerts προηγούνται στις βαθμολογίες και θα αγωνιστούν αύριο με κόκκινα φόντα στις μοτοσυκλέτες τους, αλλά για να κερδίσουν το GP της Αργεντινής, θα πρέπει να επικρατήσουν στα αυριανά δύο σκέλη.

Στο προκριματικό σκέλος της MXGP o Prado πήρε την εκκίνηση με τον ομόσταυλο του Mattia Guandagnini πίσω του. Λίγο πιο πίσω έγινε δυνατή μάχη για την τρίτη θέση από τους Ruben Fernandez, Jeremy Seewer, Pauls Jonas, Roman Febvre και Maxime Renaux. O Fernandez κράτησε την θέση για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ο Seewer κατάφερε να τον περάσει αλλά είχε μια θεαματική πτώση, με τον Renaux τελικά να εξαπολύει επίθεση στα τελευταία λεπτά και να συμπληρώνει έτσι την πρώτη τριάδα, πίσω από τους Prado και Guadagnini που έκαναν το ένα-δύο. Στην ΜΧ2 ο Geerts έφυγε από την αρχή με δεύτερο τον Andrea Adamo να τον ακολουθεί μέχρι και τον τερματισμό, όπου είδαν την καρό σημαία με αυτή την σειρά. Ο Simon Langenfelder ήταν τρίτος κερδίζοντας τις περισσότερες μάχες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1964 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ “BEHIND THE GATE”…ROCK ‘N’ RIOLA!

Το επεισόδιο No3 της σειράς "Behind the Gate" σας μεταφέρει βαθύτερα στη δράση από την...