AMA SX 2023 – ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ C.SEXTON ΣΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ DETROIT

Με τον τρόπο που στερήθηκε τόσες νίκες στο παρελθόν, ο Chase Sexton γεύτηκε στην δεύτερη του νίκη στο ΑΜΑ Supercross 2023 στον δέκατο γύρο του θεσμού στο Detroit, εκμεταλλευόμενος την πτώση του Aaaron Plessinger. Στα 250 Ανατολής ο Hunter Lawrence πέτυχε την πέμπτη του φετινή νίκη πριν το πρωτάθλημα κινηθεί και πάλι στην Δύση.

Γλυκόπικρη νίκη για τον C.Sexton…κέρδισε τον αγώνα αλλά έχασε επτά βαθμούς.

Κατηγορία 450
Η τύχη του Chase Sexton έδειξε να αλλάζει στο Detroit καθώς απέφυγε τα λάθη που του έχουν στερήσει πολλές νίκες στην μεγάλη κατηγορία ενώ αντίθετα το λάθος του πρωτοπόρου του αγώνα Aaron Plessinger στον προτελευταίο γύρο, έδωσε την νίκη στον αναβάτη της Honda. Όμως ο Chase, έφυγε από το Detroit έχοντας χάσει ακόμα περισσότερους βαθμούς από τους αντιπάλους του στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος καθώς δέχτηκε ποινή επτά βαθμών για παράβαση της σημαίας με τον κόκκινο σταυρό! Όπως είπαμε, ο Plessinger ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα, την οποία κατάφερε να κρατήσει έχοντας μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους που πάλευαν για την δεύτερη θέση. Οι Justin Barcia, Cooper Webb, Adam Cianciarulo και Eli Tomac προσπαθούσαν να αποφασίσουν ποιος θα κυνηγήσει τον Plessinger αλλά τελικά αυτός που έδειξε ότι έχει τον ρυθμό και την αντοχή για να το πραγματοποιήσει, ήταν ο Sexton. Ξεκινώντας από την έβδομη θέση, σταδιακά πέρασε στην δεύτερη αλλά εκεί τον περίμεναν περίπου επτά δευτερόλεπτα διαφοράς από τον πρωτοπόρο που έπρεπε να καλύψει σε λιγότερο από δέκα λεπτά και δύο γύρους. Στον προτελευταίο γύρο ο Sexton είχε πλησιάσει τον Plessinger στα τρία δευτερόλεπτα και όλα έδειχναν ότι έχουν κριθεί, μέχρι που ο Plessinger δεν υπολόγισε καλά ένα λούκι της πίστας με αποτέλεσμα να του πιάσει το πόδι και να τον στείλει με πτώση εκτός πίστας. Αυτό ήταν το μόνο που χρειαζόταν ο Sexton για να πάρει την δεύτερη του νίκη στην χρονιά, η οποία είχε πικρή γεύση για το πρωτάθλημα καθώς δεν πήρε όλους τους βαθμούς της νίκης στην βαθμολογία μετά την ποινή του. Πίσω από τους δύο πρώτους, είχε εδραιωθεί ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Cooper Webb καταλαμβάνοντας τελικά την δεύτερη θέση, η οποία του έδωσε ακόμα μεγαλύτερο βαθμολογικό προβάδισμα από το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο Eli Tomac, που τερμάτισε τρίτος παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει από τον προηγούμενο αγώνα στον αυχένα. O Barcia συνέχισε την καλή του πορεία στους τελευταίου αγώνες διεκδικώντας ακόμα ένα βάθρο, τερματίζοντας τελικά στην τεταρτη θέση, με τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Ken Roczen να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση. Τον καλύτερο του τερματισμό στην πρώτη του πλήρη χρονιά στην μεγάλη κατηγορία πέτυχε ο Christian Craig της έκτης θέσης του Detroit.

Πέμπτη νίκη για τον H.Lawrence και από τους 22 βαθμούς στους 35 το βαθμολογικό του προβάδισμα!

Κατηγορία 250 Ανατολής
Λίγο πριν το πρωτάθλημα κινηθεί για άλλη μια φορά προς την Δύση ο Hunter Lawerence ήθελε να πάει στο διάλειμμα της Ανατολή με ακόμα μια νίκη και το κατάφερε, παίρνοντας αποφασιστικά την πρωτοπορία μετά την εκκίνηση και οδηγώντας στην πρώτη θέση μέχρι την καρό σημαία. Το μεγαλύτερο γεγονός, είναι ότι εκτόξευσε την πρωτοπορία του από του 22 βαθμούς στους 35, μετά την εγκατάλειψε από πτώση του δεύτερου της βαθμολογίας Max Anstie. Για την δεύτερη θέση ο Nate Thrasher κατάφερε να επιβληθεί νωρίς του Haiden Deegan που έκανε ένα λάθος το οποίο του στοίχησε μερικές θέσεις, αλλά ο νεαρός ανέκαμψε και πήρε την τρίτη θέση από τον τέταρτο τελικά, Jeremy Martin. Ακόμα ένας τερματισμός στην πρώτη εξάδα για τον βετεράνο Chris Blose με τον Jordon Smith να τερματίζει στην έκτη θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 25/3/2023 Seattle WA.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...