AMA SX 2023 – O E.TOMAC ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ TRIPLE CROWN TOY 12ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ GLENDALE ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Στον δωδέκατο γύρο του AMA Supercross 2023 στο Glendale της Arizona, ο Eli Tomac έδειξε ότι δεν του αρε΄σει να μοιράζεται την πρωτοπορία της βαθμολογίαςκαι με όπλο τις καλές του εκκινήσεις επικράτησε στον τρίτο φετινό αγώνα triple crown του πρωταθλήματος. Καλές εκκινήσεις και σωστή διαχείριση αγώνα πραγματοποίησε ο Jett Lawrence επικρατώντας οριακά όμως στα 250 Δύσης.

Πολύ σύντομα ο E.Tomac ξεπέρασε τον J.Stewart στην δεύτερη θέση με τις περισσότερες νίκες όλων των εποχών, αλλά στην πρώτη θέση είναι 21 νίκες μπροστά, ο βασιλιάς Jeremy Mcrath με 72!

Κατηγορία 450
Η μορφή των αγώνων trile crown δεν είναι το φόρτε του περσινού πρωταθλητή Eli Tomac και ο βασικότερος λόγος είναι το γεγονός ότι δεν παίρνει καλές εκκινήσεις. Στο Glendale αυτό δεν ίσχυσε και ο Tomac κατάφερε να είναι μπροστά και στους τρεις τελικούς της μεγάλης κατηγορίας. Κέρδισε την μάχη με τον Cooper Webb στον πρώτο τελικό ενώ δεν μπόρεσε να εμποδίσει τον Chase Sexton στον δρόμο του για την πρώτη θέση στον δεύτερο. Στον τρίτο και καθοριστικό τελικό, ο Tomac(1-2-1) άντεξε στην πίεση του Justin Barcia για να πάρει την έβδομη φετινή του νίκη, και να παραμείνει πλέον μόνος στην βαθμολογία. Με αυτή του την νίκη, συμπλήρωσε τις 51 συνολικά στον θεσμό, περνώντας τον τρίτο πλέον, James Stewart ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιάσει στην πρώτη θέση τον Jeremy McGrath, με τις 72 νίκες. Αντίθετα ο Sexton(4-1-3), δεν είχε καλές εκκινήσεις και έπρεπε να παλέψει για κάθε θέση σε όλους τους τελικούς. Είχε λίγο καλύτερη εκκίνηση στον δεύτερο κάτι που τον έφερε σε θέση να πάρει την νίκη αλλά και πάλι στον τρίτο και καθοριστικό τελικό δεν μπόρεσε για κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση. Ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, παραμένοντας ζωντανός στο κυνήγι του πρωταθλήματος, 25 βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας. Οι πολύ καλές εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες του Justin Barcia(3-6-2) τον έχουν φέρει σταθερά στο βάθρο και η ταχύτητα του αποτελεί απειλή για την πρώτη θέση. Το πάλεψε για την καρό στον τρίτο τελικό, αλλά στο τέλος προτίμησε να μην ρισκάρει την τρίτη θέση του βάθρου. Οι μέτριες εκκινήσεις του και οι σύντομοι αγώνες του triple crown δεν προσέφεραν πεδίο για μεγάλες διακρίσεις στον Cooper Webb(2-5-4). Κέρδισε πολλές μάχες αλλά έλειπε το στοιχείο της διάρκειας στο βάθος του αγώνα όπου ο Webb ευημερεί. Ίσως σπατάλησε πολλή ενέργεια στο πρώτο τελικό προσπαθώντας να περάσει τον Tomac, όπως και να έχει, η τέταρτη θέση του στέρησε βαθμούς και την πρωτοπορία της βαθμολογίας την οποία μοιραζόταν από τον προηγούμενο αγώνα με τον Tomac. Κοντά στην τέταρτη θέση βρέθηκε και ο Ken Roczen(5-3-5) την οποία μάλιστα έχασε στον τερματισμό του τελευταίου τελικού από τον Webb. Ο Γερμανός έδειξε ότι είχε την ταχύτητα ακόμα και για βάθρο αλλά δεν είχε την φλόγα των διεκδικητών του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Αργά αλλά σταθερά ο Adam Cianciarulo(7-7-7) φαίνεται ότι βρίσκει τον εαυτό του, πετυχαίνοντας τον δεύτερο φετινό του τερματισμό μέσα στην πρώτη εξάδα.

Με πέντε νίκες και τρεις ακόμα αγώνες να απομένουν, o JL είναι καθ’ οδόν για το δεύτερο του SX πρωτάθλημα.

Κατηγορία 250 Δύσης
O μόνος φέτος που έχει καταφέρει να προκαλέσει στον Jett Lawrence για τον φετινό τίτλο, είναι ο RJ Hampshire ο οποίος διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ωστόσο ξέρει ότι δεν είναι στο επίπεδο του JL αλλά με καλές εκκινήσεις ελπίζει ότι θα μπορέσει να του στερήσει νίκες. Και αυτό είναι αλήθεια καθώς ο RJ έδειξε στον δεύτερο τελικό του Glendale ότι ισχύει, φεύγοντας μπροστά από την αρχή χωρίς να μπορεί κανείς να αντιδράσει. Τον πρώτο τελικό τον είχε κερδίσει ο J.Lawrence και θα έκανε το ίδιο στον τρίτο και τελευταίο αφήνοντας τον Hampshire να παλεύει με τον “rookie” Levi Kitchen. Mε τερματισμούς 1-3-1, ο Jett κατάφερε να πάρει την νίκη και να αυξήσει στους 26 βαθμούς την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα ενώ ο Hampshire(2-1-3) έμεινε στην δεύτερη θέση αφήνοντας τον εξαιρετικό Kitchen(3-2-2) τρίτο. Με σταθερούς τερματισμούς ο Pierce Brown(4-4-5) πήρε την τέταρτη θέση ενώ ο Enzo Lopes(7-5-4) παρά τις πτώσεις του κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση. Τον πρώτο του τερματισμό στην πρώτη εξάδα πέτυχε ο Derek Kelley(5-8-7).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 15/4/23 Atlanta GA.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...