MXGP 2023 – O J.HERLINGS ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 πέρασε στον έκτο του γύρο στην Ισπανία όπου ο Jeffrey Herlings κατάφερε να φύγει νικητής στην μεγάλη κατηγορία πετυχαίνοντας τον απόλυτο αριθμό των 102 GP νικών, ξεπερνώντας τον καλύτερο όλων των εποχών Stefan Everts.

Κατηγορία MXGP
Στην νεαρή του καριέρα ο Jeffrey Herlings ερχόταν με φόρα για να σπάσει όλα τα ρεκόρ και να κατεβάσει από τον θρόνο τους Stefan Everts και Antonio Cairoli, διεκδικώντας τον τίτλο του καλύτερου όλων των εποχών. Η πορεία του όμως είχε και πολλούς τραυματισμούς που του στέρησαν νίκες αλλά πολύ περισσότερο πρωταθλήματα. Την φετινή χρονιά δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και αφήνει οι αγώνες να έρθουν στα χέρια του, εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται χωρίς να πιέζει και πολύ τα πράγματα όπως έκανε στο παρελθόν. Μετά την ισοφάριση των νικών του Sefan Everts(101) στον προηγούμενο αγώνα στην Πορτογαλία, ο Herlings(1-1) με σχετικά καλές εκκινήσεις βρήκε εύκολα τον δρόμο για να πάρει τα δύο σκέλη και την τρίτη του φετινή νίκη. Αυτό σήμαινε ότι πλέον είναι ο πολυνίκης του παγκοσμίου πρωταθλήματος με 102 νίκες, ένας αριθμός που μόνο προς τα πάνω μπορεί να πάει το προσεχές διάστημα. Την νίκη διεκδίκησαν όπως ήταν αναμενόμενο, οι Ισπανοί Jorge Prado που πήρε το προκριματικό σκέλος, και ο Ruben Fernandez, που οδήγησε το μισό δεύτερο σκέλος, όπως και ο Mattia Guadagnini με τις καλές του εκκινήσεις. Ο Ιταλός κατάφερε μάλιστα με δύο τερματισμούς στην πρώτη τριάδα(3-3) να πάρει την δεύτερη θέση πετυχαίνοντας το πρώτο του βάθρο στην μεγάλη κατηγορία. Οι Ισπανοί κατάφεραν να δουν την σημαία τους στο βάθρο με τον τρίτο Ruben Fernandez(4-2), όπως και τον Prado(2-5) που παρέλαβε την πλάκα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Ο Prado ήταν τέταρτος στο GP με τον Glenn Coldenhoff(4-6) πέμπτο και τον Jeremy Seewer(8-4) έκτο. Στον αγώνα, είχαμε δυστυχώς και τραυματισμούς, με τον Romain Febvre να πέφτει στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους και να εγκαταλείπει με διάσειση ενώ και ο Maxime Renaux χωρίς να πέσει, αντιμετώπισε πρόβλημα στον αστράγαλο του που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει.

Κατηγορία ΜΧ2
Η εμφάνιση του Simon Langenfelder στην Ισπανία δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης καθώς κατάφερε από την αρχή να πάρει την πρωτοπορία και στα δύο σκέλη, την οποία δεν άφησε μέχρι και τον τερματισμό. Με διπλή νίκη κατάφερε να πάρει το πρώτο του φετινό GP όμως λίγες μέρες μετά τον αγώνα, έσπασε το χέρι του σε προπόνηση, δείχνοντας πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει το κοντράστ των συναισθημάτων στο άθλημα του motocross. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jago Geerts(1-1) έκανε τις προσπάθειες του για να πάρει την νίκη αλλά στο τέλος προτίμησε να διασφαλίσει τους καλούς βαθμούς που του έδινε η δεύτερη θέση για το πρωτάθλημα. Από κοντά τον ακολούθησε και ο διώκτης του στην βαθμολογία Andrea Adamo(5-3) ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου ενώ σε ακόμα έναν αγώνα ο Kay de Wolf(4-4) δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την φυσική ταχύτητα του, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Παρότι η πίστα ταίριαζε στο τεχνικό στυλ του Thibault Banistant(3-5), ωστόσο ο Γάλλος δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, αλλά η μάχη ήταν οριακή καθώς το δεύτερο σκέλος καθόρισε την τριπλή ισοβαθμία για το τρίτο σκαλί μεταξύ των Adamo, Wolf και Benistant. Την εξάδα ολοκλήρωσε ο Liam Everts(7-6).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 21/5/23 Villars sous Ecot Γαλλία.

1963 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...