FIM HARD ENDURO 2023 – Ο Μ.LETTENBICHLER ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΟ XROSS ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ

O Manuel Lettenbichler κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κερδίσει το Xross Hard Εnduro Rally στην Σερβία, ξεκινώντας με το δεξί της υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro 2023. Στον αγώνα συμμετείχαν και αρκετοί Έλληνες που κατάφεραν να τερματίσουν σε καλές θέσεις.

Με μια ημέρα πρόλογο και τρεις ημέρες στα βουνά ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2023 με το Xross Hard Enduro Rally της Σερβίας. O Manuel Lettenbichler θα είχε τον πρώτο λόγο καθώς ήταν ο νικητής του αγώνα πέρσι αλλά ο Billy Bolt μπήκε στον αγώνα απειλητικά κερδίζοντας τον πρόλογο. Την πρώτη ημέρα όμως, ο Βρετανός δέχτηκε 43 λεπτά ποινής λόγω λάθους πλοήγησης με αποτέλεσμα να τεθεί από νωρίς εκτός μάχης της πρώτης θέσης. Επέστρεψε από την ενάτη θέση στην τρίτη κερδίζοντας την δεύτερη ημέρα όμως και πάλι προβλήματα την τελευταία ημέρα τον έριξαν πίσω στην δέκατη θέση. Σταθερά μπροστά ο Lettenbichler δεν επέτρεψε σε κανέναν να του απειλήσει την πρώτη θέση καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, επικρατώντας με 33 λεπτά διαφοράς από τον δεύτερο Mario Roman. Ο Ισπανός κρατήθηκε και αυτός σταθερά μπροστά, δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει τον Γερμανό αλλά παράλληλα κανένας δεν απειλούσε τον ίδιο από την τρίτη θέση. Και αυτό γιατί, παιζόταν μεγάλη μάχη για το τελευταίο σκαλί του βάθρου στο οποίο κατάφερε να ανέβει ο Teodor Kabakchiev πραγματοποιώντας μια εκπληκτική τελευταία ημέρα, αφήνοντας πίσω του στην τέταρτη θέση τον Michael Walkner και τον Trystan Hart στην πέμπτη. Πολλά προβλήματα την δεύτερη ημέρα κράτησαν τον Graham Jarvis μακριά από την την πρώτη εξάδα, όμως ο σκληροτράχηλος Βρετανός κατάφερε να επιστρέψει τερματίζοντας στην έκτη θέση του αγώνα.

Στον αγώνα είχαμε και πολλές ελληνικές συμμετοχές από τις οποίες οι περισσότεροι κατάφεραν να τερματίσουν, ορισμένοι σε καλές θέσεις όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

EXPERT
43ος Γιώργος Νταλιμπίρας
62ος Χαράλαμπος Ραφτόπουλος
69ος Στυλιανός Μπρατάνης
72ος Δημήτρης Μιχαλούδης
73ος Δημήτρης Αντωνίου
74ος Χρήστος Δέδες

HOBBY
1ος Valentin Rehrl
53ος Βασίλης Στεργιόπουλος
58ος Λευτέρης Μαυρουδής
60ος Μάνος Κατσογριδάκης
77ος Γιώργος Ανδριόπουλος
79ος Σπύρος Ζευγίτης

AMATEUR
10ος Ιορδάνης Σταματάκης


472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...