MXGP 2023 – 0 J.SEEWER ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΓΥΡΟ ΜΕ ΤΟΝ T.BENISTANT ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ!

Μπροστά σε ένα εκρηκτικό γαλλικό κοινό, ο Jeremy Seewer κατάφερε να πάρει την πρωτη του φετινή νίκη στην μεγάλη κατηγορία στον έβδομο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2023 στην πίστα Villarse Sus Ecot της Γαλλίας. Εντός έδρας ο Thinault Benistant, με την νίκη του στην ΜΧ2 έδωσε την ευκαιρία στους συντοπίτες του, να βάλουν φωτιά πανηγυρισμών στον αγώνα αλλά κυρίως κατά την διάρκεια των απονομών.

Κατηγορία MXGP
Οι αναβάτες του παγκοσμίου πρωταθλήματος δοκιμάστηκαν ξανά σε δύσκολες συνθήκες σε μια σκληρή πίστα με πολλά λούκια και υψομετρικές διαφορές, στοιχεία που έπαιξαν τον ρόλο τους στα αποτελέσματα αλλά κυρίως στην βαθμολογία. Με δύο καλές εκκινήσεις ο Jeremy Seewer(1-2) ήταν ο αναβάτης που έδειχνε να είναι άνετος σε αυτές τις συνθήκες, και παρά τα μικρά του λάθη κατάφερε και στα δύο σκέλη να απομακρυνθεί από τον ανταγωνισμό. Στο δεύτερο σκέλος όμως, με την βοήθεια του γαλλικού κοινού ο Romain Febvre(3-1) κατάφερε στους τελευταίους γύρους να τον πιάσει και να τον περάσει, κλείνοντας το αγωνιστικό διήμερο με φωτιές στις τάξεις των θεατών. Με αυτόν τον τρόπο ο Seewer κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη ενώ ο Febvre που επιστρέφει από τραυματισμό, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jorge Prado(4-3) αφού πήρε την νίκη και τους βαθμούς του προκριματικού σκέλους οδήγησε τους πρώτους γύρους του πρώτου σκέλους αλλά μετέπειτα έμεινε πίσω. Στο δεύτερο κρατήθηκε μπροστά για να πάρει την τρίτη θέση στον αγώνα και να μεγαλώσει το προβάδισμα του στην κατάταξη του πρωταθλήματος αφού ο Jeffrey Herlings μετά την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο δεύτερο από μηχανικό πρόβλημα. Με καλές εκκινήσεις ο Ruben Fernandez(5-4) κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση με τον ιδιαίτερα μαχητικό Calvin Vlaanderen(8-5) να κερδίζει την πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Valentin Guillod(7-7) όπου και αυτός έδωσε μάχες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Κατηγορία ΜΧ2
Η μεγάλη ανατροπή στο πρωτάθλημα ήρθε σε αυτόν τον αγώνα για την κατηγορία όταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jago Geerts είχε μια πτώση στο προκριματικό σκέλος σπάζοντας τον καρπό του. Φυσικά δεν μπόρεσε να συνεχίσει και ίσως αυτός ο τραυματισμός να αποτελέσει το τέλος της τελευταίας του ευκαιρίας να πάρει πρωτάθλημα στην κατηγορία. από εκεί και μετά ο αγώνας είχε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς άνοιγε ο δρόμος για τον τίτλο σε πολλούς διεκδικητές. Στο πρώτο σκέλος μεγάλη διάθεση για νίκη έδειξαν οι αναβάτες της Husqvarna Roan Van de Moosdjick και Kay de Wolf, φτάνοντας σε ένα σημείο να δίνουν την μάχη για την πρωτοπορία όμως ο Thibault Banistant που είχε πάρει την εκκίνηση, ανέβασε ρυθμό προς το τέλος του σκέλους φτάνοντας μέχρι την πρώτη θέση όπου και τερμάτισε. Στο δεύτερο σκέλος ήταν ο τρίτος αναβάτης της Husqvarna Lucas Coenen που έφυγε μπροστά από την αρχή και κανένας δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει μέχρι τον τερματισμό. Πίσω του παιζόταν η μάχη των τριών θέσεων του βάθρου με τον Benistant(1-2) να εξασφαλίζει με σωστή στρατηγική την δεύτερη φετινή του νίκη και μάλιστα μέσα στην πατρίδα του. Φοβερό αγώνα και στα δύο σκέλη πραγματοποίησε ο Andrea Adamo(3-3) ειδικά στο δεύτερο όπου ξεκίνησε σχεδόν τελευταίος για να πάρει την δεύτερη θέση στο GP. Αν είχε περάσει τον Benistant στην προσπάθεια του στον τελευταίο γύρο, θα ήταν και ο νέος πρωτοπόρος της βαθμολογίας. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου τον ακολούθησε ο ομόσταυλος του στην Red Bull KTM Liam Everts(2-4) μετά από καλές εκκινήσεις και σταθερούς αγώνες στην πρώτη τριάδα. Το νεαρό ταλέντο Lucas Coenen(7-1) έδειξε ότι με καλές εκκινήσεις και καθαρή πίστα μπροστά του μπορεί να ξεδιπλώσει τις ικανότητες του, αγγίζοντας το βάθρο στην τέταρτη θέση. Για ακόμα μια φορά ο de Wolf(4-5) ξεκίνησε εκρηκτικά και τα δύο σκέλη αλλά από ότι φαίνεται σπατάλησε πολύτιμη ενέργεια με αποτέλεσμα να μείνει εκτός βάθρου στην πέμπτη θέση. Οι καλές του εκκινήσεις βοήθησαν τον Moosdjick(5-7) να κρατηθεί μπροστά για την έκτη θέση της ημέρας, την στιγμή που φάνηκε ότι δεν είχε τον ρυθμό αλλά και τις αντοχές.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 4/5/23 Kegums Λετονία

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...