Η DUCATI ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ AMA SUPERCROSS ΤΟΥ 2024;

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την μεγάλη επιστροφή των Ευρωπαίων κατασκευαστών στο άθλημα του motocross και όχι μόνο, με την Beta να έχει κάνει σημαντικά βήματα αλλά και την Triumph που έχει θέσει υψηλούς στόχους για την επιστροφή της στο χώμα. Εδώ και καιρό, ξέρουμε ότι και η Ducati έχει ασχοληθεί με το θέμα και μάλλον είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα.

Η δυναμική επιστροφή της Triumph στο χώμα, και η ένταξη της στους αγώνες supercross, έχει απασχολήσει τα τελευταία δύο χρόνια τον κόσμο του motocross, μια εταιρεία που προς το παρόν έχει δείξει τις διαθέσεις της για τα αμερικανικά πρωταθλήματα Supercross και Motocross, με στόχο να κάνει την εμφάνιση της το 2024. Μια ακόμα εταιρεία που πέρασε από το enduro-trial στο motocross είναι η Beta, με την αγωνιστική της ομάδα που αγωνίζεται τα δύο τελευταία χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP χωρίς όμως η μοτοσυκλέτα να έχει βγει στην παραγωγή. Από ότι φαίνεται όμως αυτό θα αλλάξει του χρόνου καθώς έχει δηλώσει την συμμετοχή της στο AMA Supercross/Motocross όπου αναγκαστικά θα πρέπει να συμμετάσχει με ομολογκαρισμένες(παραγωγής) μοτοσυκλέτες.

Πρόσφατα, ξαναγύρισε η κουβέντα με το motocross project της Ducati, με τις φήμες να θέλουν τους Ιταλούς να ψάχνουν δορυφορικές ομάδες στην Αμερική για να τρέξουν τις μοτοσυκλέτες τους το 2024. Τώρα ποιες μοτοσυκλέτες τους; Οι ίδιες πηγές θέλουν ήδη την Ducati να έχει έτοιμο έναν κινητήρα 250cc ο οποίος δοκιμάζεται στην Σουηδία, πιθανότατα σε διαφορετικά πλαίσια. Το μεγάλο πρόβλημα που εμφανίστηκε με το καλημέρα, είναι ότι οι ομάδες της Ducati αποτελούνται εξολοκλήρου από τεχνικούς Ιταλούς, κάτι που δεν πιστεύουμε ότι θα αρέσει στους ιδιοκτήτες Αμερικάνους. Το σημαντικό όμως είναι ότι όταν διευθετηθούν όλα αυτά τα ζητήματα, θα έχουμε τρεις ακόμα κατασκευαστές στο πρωτάθλημα του 2024.

942 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 17ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ SALT LAKE CITY

Παρακολουθήστε στα video's που ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 17ου γύρου και τελευταίου γύρου...