AMA MX 2023 – ΤΡΙΤΗ ΣΕΡΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ LAWRENCE ΣΤΟ THUNDER VALLEY

H πίστα του Thunder Valley στο Colorado απέκτησε νέα σχεδίαση για να υποδεχτεί τον τρίτο γύρο του AMA Motocross 2023. Τα καινούργια δεδομένα δεν άλλαξαν του νικητές του αγώνα με τους αδερφούς Lawrence να επικρατούν ξανά και στις δύο κατηγορίες, αυξάνοντας το βαθμολογικό τους προβάδισμα.

Κατηγορία 450
Στο Thunder Valley εκτός από την καινούργια σχεδίαση της πίστας, τα γεγονότα που απασχόλησαν, ήταν η μη συμμετοχή του Chase Sexton και σε αυτόν τον αγώνα μετά τον τραυματισμό του σε προπόνηση, ο καιρός που έβρεχε κατά διαστήματα και οι ιδιώτες που άδραξαν την ευκαιρία για καλά αποτελέσματα κόντρα στους εργοστασιακούς αναβάτες. Όλα αυτά βέβαια ουδόλως απασχόλησαν τον Jett Lawrence(1-1) που σε ακόμα έναν αγώνα πήρε τις εκκινήσεις και οδήγησε άνετα για μια επιπλέον διπλή νίκη. Απολαμβάνει φυσικά και το προβάδισμα στην βαθμολογία έχοντας κερδίσει όλα τα φετινά σκέλη και τους αγώνες ενώ το επίσης εκπληκτικό στην περίπτωση του, είναι ότι έχει οδηγήσει στην πρώτη θέση, όλους τους γύρους, σε όλα τα σκέλη και να σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για τον “rookie” του φετινού πρωταθλήματος! Για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου, έπεσαν πραγματικά κορμιά από τους εναπομείναντες εργοστασιακούς αναβάτες(που δεν αντιμετωπίζουν τραυματισμούς) αλλά και από ιδιώτες, που εκμεταλλεύτηκαν την νέα σχεδίαση της πίστας που δεν προσέφερε υψηλές ταχύτητες. Παρά την μέτρια εκκίνηση και την πτώση του, ο Aaron Plessinger(4-2) κατάφερε να ανέβει πολλές θέσεις στο πρώτο σκέλος και με σωστή διαχείριση του αγώνα στο δεύτερο, κατάφερε στον τελευταίο γύρο να περάσει τον εκπληκτικό Ty Masterpool για να ανέβει στην δεύτερη θέση του βάθρου. Οι καλές εκκινήσεις του Cooper Webb(2-5) τον έφεραν στις πρώτες θέσεις όμως έκανε αρκετά λάθη και στα δύο σκέλη που τελικά του έδωσαν την τρίτη θέση της ημέρας. Και στα δύο σκέλη βρέθηκε μπροστά ο Adam Cianciarulo(3-6), απείλησε στο τέλος του πρώτου σκέλους τον Webb για την δεύτερη θέση ενώ δεν είχε καλό ρυθμό στο τελευταίο σκέλος της ημέρας για να διεκδικήσει το βάθρο. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση οριακά μπροστά από τον πέμπτο Dylan Ferrandis(7-3) που του στοίχισε ακριβά στον αγώνα η πτώση του με τον Plessinger στο πρώτο σκέλος. Ο αναβάτης όμως του αγώνα ήταν ο ιδιώτης Masterpool(5-4), που έπεσε στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους για να τερματίσει στην πέμπτη θέση μετά από επική προσπάθεια ενώ στο δεύτερο προσπερνούσε εργοστασιακούς αναβάτες διεκδικώντας ακόμα και την τρίτη θέση. Κατάφερε μέσα στην πατρίδα του το Colorado, να πάρει πανάξια την έκτη θέση.

Κατηγορία 250
O πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και νικητής των δύο προηγούμενων αγώνων Hunter Lawrence(2-1), δεν κατάφερε να κερδίσει ακόμα ένα φετινό πρώτο σκέλος καθώς η μεγάλη πτώση στην εκκίνηση τον επηρέασε, αναγκάζοντας τον να ξεκινήσει οριακά μέσα στην πρώτη δεκάδα. Σταδιακά, βρήκε τον δρόμο για την δεύτερη θέση ενώ στο δεύτερο πήρε καλή εκκίνηση και δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον απειλήσει. Το εκπληκτικό σε αυτόν τον αγώνα, ήταν ότι τα 250 γύρισαν σημαντικά πιο γρήγορα από τα 450 σε μια πίστα όπου το μεγάλο υψόμετρο επηρεάζει σημαντικά την απόδοση των κινητήρων! Πολύ κοντά στην πρώτη του φετινή νίκη βρέθηκε ο Justin Cooper(1-4). Πήρε νωρίς την πρωτοπορία και στα δύο σκέλη, κατάφερε να κερδίσει το πρώτο όμως μια πτώση στο δεύτερο έβαλε τέλος στις ελπίδες του για νίκη. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση της ημέρας, απόδοση που τον ανέβασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Με καλές εκκινήσεις, μέσα στην διεκδίκηση του βάθρου βρέθηκε ο Levi Kitchen(5-2), μια ευκαιρία που δεν την σπατάλησε ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Άτυχος Jo Shimoda(3-8), μετά το πολύ καλό του πρώτο σκέλος είχε πτώση στο δεύτερο χάνοντας αρκετές θέσεις που δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον “rookie” της κατηγορίας Chase Hymas(11-3) που εντυπωσίασε στο δεύτερο σκέλος με την επίδοση του, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση της ημέρας. Με μέτριες εκκινήσεις και αγώνες, ο Max Vohland(7-6) συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 17/6/23 High Point PA

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...