FIM HARD ENDURO 2023 – ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΟΝ M.LETTENBICHLER ΣΤΟ ERZBERGRODEO

Ο Manuel Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing κέρδισε τον δεύτερο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro 2023, στο Red Bull Erzbergrodeo στην Αυστρία. Ο Γερμανός έκανε δύο νίκες τις νίκες του στους δύο πρώτους αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα. Πιέζοντας τον σκληρά σε όλη τη διαδρομή, ο Billy Bolt της Husqvarna Factory Racing πήρε τη δεύτερη θέση, με τον Trystan Hart του FMF KTM Factory Racing να ολοκληρώνει το βάθρο.

Με τον πρόλογο Blakläder Iron Road να έχει προηγηθεί, η προσοχή στράφηκε στον αγώνα της Κυριακής στο Red Bull Erzbergrodeo, τον δεύτερο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hard Enduro της FIM. Πριν από την εκκίνηση στις 12.00 CET, και οι 500 αναβάτες που προκρίθηκαν πήραν τη θέση τους στη γραμμή εκκίνησης στη βάση του λατομείου Iron Giant.

Για το 2023 δεν επιτρεπόταν το περπάτημα στη διαδρομή, πράγμα που σημαίνει ότι οι αγωνιζόμενοι δεν είχαν ιδέα για το τι να περιμένουν από την διαδρομή μήκους 35 χιλιομέτρων. Και με την απαγόρευση της εξωτερικής βοήθειας, το να κάνεις ένα καθαρό ξεκίνημα και να είσαι μπροστά θα αποδεικνυόταν κρίσιμο.

Καθώς η σημαία έπεφτε, ο Trystan της FMF KTM Factory Racing κέρδισε τη διαφορά μπροστά από τον Andrea Verona της GASGAS Factory Racing και τον Manuel Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing, με τον Dominik Olszowy της TTR Squadra Corse να φτάνει στην τέταρτη θέση. Ο Billy Bolt της Husqvarna Factory Racing είχε μια πτώση στην πρώτη κιόλας ανάβαση. Μπροστά το κορυφαίο κουαρτέτο των Hart, Lettenbichler, Olszowy και Verona παρέμειναν σχετικά αμετάβλητα καθώς περνούσαν τα πρώτα πρώτα σημεία ελέγχου. Ωστόσο, ο Bolt ήταν σε αποστολή και μετά από 20 λεπτά είχε ενωθεί με τους Lettenbichler και Hart στο μπροστινό μέρος, καθώς οι Olszowy και Verona υποχώρησαν. Κατά τη διάρκεια της βραχώδους αναρρίχησης Machine, ο Lettenbichler και ο Bolt ήταν τροχό με τροχό και τώρα απομακρύνονταν από τον Hart. Με τον Olszowy τέταρτο, υπήρξε μια μάχη μεταξύ των Wade Young (Sherco), Teodor Kabakchiev (KTM) και Jonny Walker (Beta) για την πέμπτη θέση.

Στο Udo’s Playground, σημείο ελέγχου 17 από 27, ο Bolt προσπέρασε τον Lettenbichler. Φτάνοντας στο διαβόητο γήπεδο Carl’s Dinner boulder, ο Billy πίεσε και άνοιξε πάνω από 100 μέτρα πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια του τμήματος των 35 λεπτών. Ωστόσο, μια κατεστραμμένη εξάτμιση θα άφηνε τον αναβάτη της Husqvarna να χωλαίνει στις ακόλουθες αναβάσεις στο MOTOREX και ο Lettenbichler αντεπιτέθηκε με περίπου 30 λεπτά πριν ο αγώνας ολοκληρωθεί.

Περνώντας τον Bolt, ο Lettenbichler έβαλε το κεφάλι κάτω και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Μέσω του George’s Avenue, Dynamite και του τελευταίου τμήματος του Lazy Noon, ο Manuel δημιούργησε ένα προβάδισμα 10 λεπτών. Έχοντας τα πάντα τον έλεγχο, πέρασε τον τερματισμό ως ο φετινός νικητής του Red Bull Erzbergrodeo, κάνοντας το δύο στα δύο στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM. Παρά το γεγονός ότι τα έδωσε όλα ο Bolt τελικά δεν έφτασε τον Lettenbichler καθώς στα τελευταία χιλιόμετρα, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση.

Η μάχη για το τελευταίο σκαλί του βάθρου άρχισε να ανάβει κατά τη διάρκεια των τελικών σταδίων του αγώνα. Ο Hart κατείχε εικονικά την τρίτη, αλλά δεν μπορούσε να αποτινάξει έναν αποφασισμένο Walker. Με τον αναβάτη Beta να κρατά τον Καναδό στιε μύτες των ποδιών του, ο Hart πέρασε τη γραμμή τερματισμού μόλις δύο λεπτά μπροστά από τον Walker για την τρίτη θέση. Για τον Walker, το τέταρτο ήταν ακόμα ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα αφού ανέβηκε μέχρι και το τρίτο στο σημείο ελέγχου 18 προτού ο Χαρτ τον τραβήξει πίσω στο Carl’s Dinner. Έχοντας μια σταθερή απόδοση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Wade Young της Sherco Factory Racing συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

Μετά από δύο σερί εκκινήσεις, ο Graham Jarvis του Jarvis Magpul Racing πέρασε από την αρχική θέση της 60ης θέσης για την τελική έκτη, ενώ ο Michael Walkner του GASGAS χρησιμοποίησε την υποστήριξη του των συντοπιτών του για να εξασφαλίσει την έβδομη θέση.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro συνεχίζεται με τον τρίτο γύρο στο Red Bull Romaniacs στις 25-29 Ιουλίου.

Manuel Lettenbichler (KTM): «Το να έχω συνεχόμενες νίκες στο Red Bull Erzbergrodeo και επίσης τη δεύτερη νίκη μου στη σεζόν Hard Enduro είναι εκπληκτικό. Το ξεκίνημά μου ήταν αρκετά σταθερό, και ξέφυγα με τους τρεις πρώτους αμέσως, οπότε πίεσα δυνατά. Όταν ο Billy με πρόλαβε, οδηγήσαμε μαζί για λίγο και μετά απομακρύνθηκε από μένα κατά τη διάρκεια του Carl’s Dinner. Αλλά όταν τον ξαναπέρασα στον αυτοκινητόδρομο MOTOREX, έβαλα το κεφάλι μου κάτω και τον πέρασα. Ήταν μια υπέροχη μέρα.”

Billy Bolt (Husqvarna): «Έκανα ένα υπέροχο άλμα από τη γραμμή εκκίνησης αλλά τράκαρα στην πρώτη ανάβαση. Ήταν ίσως το χειρότερο μέρος για να πέσεις. Τα επόμενα 10 λεπτά ήταν μια θολούρα προσπαθώντας να προσπεράσουμε τόσο κόσμο πριν φτάσουμε στο πρώτο σημείο. Έφτασα τον Mani και οδηγήσαμε μαζί. Αλλά τρύπησα το μπροστινό τμήμα της εξάτμισης και έχασα λίγο δύναμη. Στο Carl’s Dinner ήξερα ότι ήταν η καλύτερη ευκαιρία μου να προσπαθήσω να κάνω διαφορά, οπότε πίεσα σκληρά. Αλλά όταν έφτασα στον αυτοκινητόδρομο MOTOREX, δυσκολεύτηκα στην ανάβαση και χτύπησα κάπως στον τοίχο. Ο Mani με πέρασε ξανά και δεν μπορούσα να πάω μαζί του. Ήθελα να κερδίσω και έδωσα ό,τι είχα σήμερα!».

Trystan Hart (KTM): «Το να τερματίζεις στο βάθρο δύο χρόνια συνεχόμενα εδώ είναι απίστευτο. Αλλά αν είμαι ειλικρινής, δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμά μου, ήθελα κάτι περισσότερο. Οδηγούσα μπροστά και πίεζα δυνατά. Όμως κουράστηκα λίγο και μετά την πρώτη ώρα έκανα λάθος παίρνοντας λάθος γραμμή. Διόρθωση που μου έκαψε μερικά σπίρτα και έριξε την ενέργειά μου. Δεν μου έμειναν πολλά μετά το Carl’s Dinner, οπότε το κρατήθηκα για να φτάσω στον τερματισμό στην τρίτη θέση».

Jonny Walker (Beta): «Ειλικρινά, είμαι πολύ χαρούμενος με την τέταρτη θέση. Ο στόχος ήταν ένα αποτέλεσμα στην πρώτη πεντάδα. Οι δύο πρώτοι ήταν φωτιά. Στο τέλος ήμουν μόνο δύο λεπτά από το βάθρο, οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος γι’ αυτό».

Αποτελέσματα Red Bull Erzbergrodeo 2023
1. Manuel Lettenbichler (KTM) 2:31:15
2. Billy Bolt (Husqvarna) 2:42:15
3. Trystan Hart (KTM) 2:57:09
4. Jonny Walker (Beta) 2:59:30
5. Wade Young (Sherco) 3:04:21
6. Graham Jarvis (Husqvarna) 3:13:55
7. Michael Walkner (GASGAS) 3:22:18
8. Alfredo Gomez (Rieju) 3:24:30
9. Teodor Kabakchiev (KTM) 3:25:00
10. Cody Webb (Sherco) 3:29:09
11. Matthew Green (KTM) 3:31:45
12. Sonny Goggia (KTM) 3:49:21
13. Dominik Olszowy (GASGAS) 3:51:59
14. Jack Price (GASGAS) 3:52:08
15. Dan Peace (Sherco) 3:55:58
16. Mitch Brightmore (GASGAS) 3:58:39
17. Will Hoare (GASGAS) 3:59:13

Βαθμολογία FIM Hard Enduro 2023
1 Lettenbichler, Manuel KTM 41
2 Hart, Trystan KTM 29
3 Bolt, Billy HQV 28
4 Kabakchiev, Teodor KTM 23
5 Jarvis, Graham HQV 21
6 Walkner, Michael GASGAS 21
7 Gómez Cantero, Alfredo RIEJU 20
8 Roman Serrano, Mario SHERCO 17
9 Young, Wade SHERCO 16
10 Green, Matthew KTM 12
11 Cyprián, David KTM 12
12 Olszowy, Dominik GASGAS 10
13 Hoare, William GASGAS 7
14 Peace, Dan SHERCO 7
15 Nedvěd, Václav SHERCO 5
16 Swanepoel, Brett SHERCO 3
17 Font Torres, Marc KTM 2

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...