MXGP 2023 – ΠΡΩΤΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ R.FEBVRE KAI L.COENEN ΣΤΟΝ 10Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

Το πρώτο, από τα τρία φετινά περάσματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2023 στην Ασία, πραγματοποιήθηκε στην Ινδονησία για τον δέκατο γύρο του θεσμού ενώ το πανηγύρι του MXGP θα παραμείνει στην ίδια χώρα για τον επόμενο ενδέκατο γύρο. Την επίθεση του για την κορυφή της βαθμολογίας πραγματοποίησε στην μεγάλη κατηγορία ο Romain Febvre κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα ενώ επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά από 41 GP’s. Η νίκη που στερήθηκε ο Lucas Coenen στην Γερμανία, ήρθε στην Ινδονησία, ανεβαίνοντας ο 16χρονος για πρώτη φορά, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Κατηγορία MXGP
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας συνεχίστηκε στην Ινδονησία με την απουσία του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Jeffrey Herlings, που αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα χάσει τους δύο επόμενους γύρους του πρωταθλήματος στην Ασία, όμως ο τραυματισμός του στο προηγούμενο GP στην Γερμανία, έχει αποδειχτεί πιο σοβαρός από την αρχική εκτίμηση και μάλλον θα χάσει περισσότερους αγώνες φέτος. Με το πέρασμα στην Ασία ο δρόμος άνοιξε για νέους διεκδικητές των αγώνων αλλά και έδωσε την ευκαιρία σε όσους ήθελαν βαθμούς να τους αποκτήσουν μια και ο Jorge Prado κυρίως, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα ρίσκαρε ειδικά σε έναν μακρινό προορισμό όπως η Ινδονησία. Αυτή ήταν και η ευκαιρία που περίμενε ο Romain Febvre(2-1), για να πάρει μετά από πολύ καιρό μια νίκη και γιατί όχι, να μαζέψει λίγο την διαφορά του στην βαθμολογία. Πήρε όλες τις εκκινήσεις της κατηγορίας, κατακτώντας άνετα το προκριματικό και το δεύτερο σκέλος και αν δεν έπεφτε στο πρώτο, θα το είχε πάρει άνετα και αυτό. Ο Γάλλος, δεν ήταν χαρούμενος στο τέλος της ημέρας καθώς ξέρει ότι οι 101 βαθμοί μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας, δεν του δίνει περιθώρια για απώλειες βαθμών. Ωστόσο αυτή ήταν η πρώτη του φετινή νίκη και πλέον κάθετε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jorge Prado(1-3) ξέρει ότι δεν χρειάζεται να πιέσει καταστάσεις αλλά πλέον έχει την πολυτέλεια να περιμένει να έρθουν οι αγώνες στα χέρια του. Άλλωστε, από εδώ και πέρα στόχος είναι να βρίσκεται συνέχεια στο βάθρο γεγονός που θα τον φέρει άνετα στον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία. Στο πρώτο σκέλος προσπάθησε να κρατήσει έναν δυνατό ρυθμό στους πρώτους γύρους για να μην απειληθεί από την δεύτερη θέση, αφήνοντας μπροστά τον Febvre να κάνει τον αγώνα του. Ήρθε στα χέρια του το σκέλος μετά την πτώση του Γάλλου, και περίπου την ίδια στρατηγική προσπάθησε να ακολουθήσει και στο δεύτερο, όμως ο Valentin Guillod τον κούρασε στους πρώτους γύρους και τον έφερε σε ευάλωτη θέση έναντι των αναβατών που ακολουθούσαν. Απέκρουσε την επίθεση του Calvin Vlaanderen αλλά στο τέλος λύγισε στην πίεση του Jeremy Seewer, που του πήρε την δεύτερη θέση. Παρόλα αυτά ο Prado πήρε την δεύτερη θέση στο GP με τον Seewer(3-2) να καταφέρνει να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου μαζεύοντας και αυτός πολλούς χαμένους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Και στα δύο σκέλη ο Glenn Coldenhoff(4-5) με επιθέσεις στους τελευταίους γύρους προσπάθησε να μπει στο βάθρο των νικητών, όμως μια πτώση στο δεύτερο σκέλος στην προσπάθεια του να περάσει τον Vlaanderen, τον καθυστέρησε και τον περιόρισε στην τέταρτη θέση. Οι καλές εκκινήσεις και η όρεξη που έδειξε στον αγώνα ο Vlaanderen(6-4) θα μπορούσαν να τον φέρουν στο βάθρο αν έκανε καλύτερη διαχείριση δυνάμεων. Έδωσε πολλές μάχες νωρίς, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Ruben Fernandez(5-6) σε έναν αγώνα που δεν βρήκε ρυθμό και επηρέασε την συνολική του απόδοση μια πτώση νωρίς στο πρώτο σκέλος.

Κατηγορία ΜΧ2
Στον προηγούμενο αγώνα, ο νεαρός Lucas Coenen(1-1) βρέθηκε πολύ κοντά στην πρώτη του νίκη στην κατηγορία αλλά μια πέτρα έκοψε την αλυσίδα της μοτοσυκλέτας του και παράλληλα τον δρόμο του για την πρώτη του νίκη, η οποία θα ήταν μάλιστα και διπλή. Στην Ινδονησία ο “rookie” της κατηγορίας έδειξε ότι τον πήρε από κάτω και μετά την νίκη του στο προκριματικό σκέλος, κατάφερε να πάρει και τα δύο σκέλη της κατηγορίας, κερδίζοντας το πρώτο του GP! Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Liam Everts(2-2) δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τον L.Coenen στους τελευταίους γύρους του πρώτου σκέλους ενώ στο δεύτερο ανέκαμψε από μέτρια εκκίνηση και μετέπειτα μιας πτώσης, για να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Η πτώση στο πρώτο σκέλος ενώ οδηγούσε τον αγώνα, στέρησε από τον Jago Geerts(4-3) μια καλύτερη θέση στο σύνολο, σε έναν αγώνα που είδαμε να επιστρέφει στον παλιό καλό του εαυτό. Επηρεασμένος από την πτώση οδήγησε πιο συντηρητικά στο δεύτερο, συμπληρώνοντας το Βελγικό βάθρο στην τρίτη θέση. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Andrea Adamo(3-7) δεν είχε καλές εκκινήσεις και έχασε βαθμούς στην Ινδονησία μετά από ένα κακό προκριματικό σκέλος και μεικτή απόδοση στα κύρια σκέλη του αγώνα. Κερδίζοντας πολλές μάχες κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος όμως στο δεύτερο έμπλεξε στην εκκίνηση με αποτέλεσμα να ξεκινήσει από πολύ πίσω. Κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση της ημέρας και να κρατήσει την πρωτοπορία του στην βαθμολογία. Αυτός που προσπάθησε να τον απειλήσει για να βάλει το κόκκινο φόντο στα νούμερα του, ήταν ο Thibault Benistant(6-4), όμως παρά τις καλές του εκκινήσεις έκανε πολλά λάθη τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Λάθη έκανε και ο έκτος του αγώνα Kevin Horgmo(7-5), με μεγαλύτερο αυτό του προκριματικού σκέλους όπου έβγαλε τον ώμο του, αλλά επέστρεψε δυνατά στα σκέλη της Κυριακής για να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Επόμενος αγώνας 02/07/23 Lombok Ινδονησία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...