AMA MX/SX 2023 – O C.WEBB ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ YAMAHA;

Πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στην περίοδο της off-season για τα αμερικανικά πρωταθλήματα supercross και motocross, φουντώνουν οι φήμες για την μεταγραφική περίοδο που από ότι φαίνεται έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Η νέα φήμη, η οποία κυρίως οφείλεται σε μια αλυσιδωτή αντίδραση, είναι η επιστροφή του πρωτοπόρου στην μεγάλη κατηγορία του Supermotocross 2023 Cooper Webb, στην Star Racing Yamaha για το 2024!

H Silly Season όπως την αποκαλούν οι Αμερικάνοι, έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς φέτος με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν από την αρχή της χρονιάς. Θυμίζουμε την υπόθεση Ken Roczen που δεν είχε αποφασίσει που θα μετακινηθεί μετά την Honda αλλά και το προσύμφωνο του Chase Sexton με την ΚΤΜ, που έχει διαρρεύσει από τα μέσα της supercross σεζόν. Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Sexton δεν επιθυμούσε να είναι στην ίδια ομάδα με έναν διεκδικητή των πρωταθλημάτων όπως είναι πλέον ο Jett Lawrence. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που τον ωθεί μακριά από την Honda και όπως έχει διαρρεύσει ήδη βρίσκεται σε συμφωνία με την KTM. Εκεί όμως βρίσκεται ένας άλλος διεκδικητής των πρωταθλημάτων που ακούει στο όνομα Cooper Webb. Στο στρατόπεδο της ΚΤΜ, ο Webb δεν είναι ευχαριστημένος από την ομάδα και μάλλον γιατί και η ομάδα δεν είναι ευχαριστημένη από αυτόν, παρά το γεγονός ότι τους έχει φέρει δύο πρωταθλήματα στην μεγάλη κατηγορία. Είναι γνωστό ότι ο Webb κοιτάει και αλλού, κάτι που τον έφερε σε επαφές με την νέα ομάδα της Triumph που θα συμμετάσχει στο 2024.

Οι εξελίξεις όμως τρέχουν και η μεγαλύτερη φετινή ανατροπή ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του περσινού πρωταθλητή Eli Tomac, που μάλλον θα κρατήσει αρκετό καιρό η αποθεραπεία του όπως συνήθως κρατάει η ρήξη αχίλλειου τένοντα, η Yamaha θα μείνει χωρίς διεκδικητή πρωταθλήματος την νέα σεζόν. Εκεί ανοίγει η πόρτα για τον Webb, που είχε πάντα καλές σχέσεις με την Star Racing και η επιστροφή του θα ήταν ένα θετικό σενάριο και για τους δύο. Από ότι φαίνεται, αυτό το σενάριο δεν είναι μακριά, με τις δύο πλευρές να έχουν έρθει σε επαφή, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα συμβεί τελικά με τον Tomac.

Μια και ανοίξαμε το κουτάκι της Silly Season να πούμε ότι από τους αναβάτες που έχουν ανανεώσει την συνεργασία τους είναι ο Justin Barcia με την GasGas, o Adam Cianciarulo με την Kawasaki, o Malcolm Stewart με την Husqavrna, οι αδερφοί Lawernce έχουν πολυετές συμβόλαιο με την Honda ενώ μάλλον θα βρεθούν στον αέρα την νέα σεζόν οι Jason Anderson και Aaron Plessinger. Κλείνοντας μην ξεχνάμε και τις δύο νέες εταιρείες που μπαίνουν στο πρωτάθλημα, την Triumph(Ducati) και την Beta που ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν τις κινήσεις τους.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...